sâmbătă, 5 ianuarie 2013

De ce merg lucrurile atat de prost in Romania?

Stiu o veche parabola care consider ca ilustreaza magistral modul in care in timp, romanii au inteles mersul lucrurilor in tarisoara noastre ...


Se zice ca ... 

Sf. Petru umbla prin lume cu sacul in spate si impartea popoarelor diverse daruri: pentru unii ape curate si frumos curgatoare, pentru altii munti inalti sau paduri nesfarsite, in alte parti a lasat campii manoase ... si tot asa ...

Ei bine, cand a ajuns pe meleagurile mioritice, s-a impiedicat de-o piatra si i s-a rasturnat sacul. Si-asa ne-a fericit cu toate bogatiile naturii. Spasit, se prezinta in fata lui Dumnezeu si-i spune ce-a patit.

- Doamne, am rasturnat sacul cu daruri in Tara Romaneasca si au cele mai multe bogatii.
La care Cel de sus ii raspunde:
- Stati linistit Petru. Le dau conducatori hoti, mincinosi si puturosi si se echilibreaza lucrurile ...

Suna cunoscut, nu?

28 de comentarii:

DANAP.RO spunea...

Incerci sa ne consolezi ca lucrurile merg prost...:D
Dar e si-un adevar in parabola. Nu totul e negru (sau alb). Zonele de gri insa ma deprima... :lol:

amiralul spunea...

eu nu tin minte o zi in care tara asta sa fi mers inainte. am intrat in UE pentru ca aveau nevoie de stat colonial, nicidecum ca am fi meritat. pentru votul ala nenorocit ne-au bagat, pentru care l-au sustinut si pe basescu.

toby spunea...

cred ca suna mai bine daca inlocuiesti "conducatori" cu "locuitori"

Paul spunea...

True.

Anonim spunea...

Romania a fost pusa pe TARABA de Ion Ilescu si FSN-PDSR-PSD-USL.
Marfa ieftina,pe moaca unde tine.
Romania a fost jefuita prin capitalismul de cumetrie a lui Ion Iliescu,a "cumparat" cine a vrut,clienti politici,spioni arabi,aventurieri financiari de pretutindeni,SPAGA a fost VALUTA FORTE.
Privind UE,acesta este o hartie de prins muste,curvele,hotii,gangsterii au facut bani au prosperat,Romania a pierdut,prestigiu castigat cu greu dupa razboi,acum sntem TIGANI,de fapt principalii castigatori dupa intrarea in UE sunt TIGANII.
Va rog sa vizitati un blog modest dar realist,
cruciadapdl.blogspot.com
Scanteiacomintern.blogspot.com

chirita lepadatu spunea...

Adevarul dle,in zadar se cer majorari de salarii,pensii,reduceri de tva,preturi,nu se poate,de ce?
RASPUNS.
S-A FURAT TOT CE A FOST SI S-a PUTUT FURA.

Intuneric spunea...

Politica... Prefer sa ma tin deoparte.

DoarBaiaMare spunea...

Ultima parte ar trebui sa o folosim pe post de bun venit in tara...

Anonim spunea...

Pare foarte credibil :)

Paul spunea...

Aproape de adevar, poate prea aproape :)

Savoir Faire spunea...

@ curicatu.
Oameni buni, inteleg ca omul de rand are senzatia ca e mereu furat, dar sa nu facem politica dupa ureche, sau sa nu facem deloc daca nu suntem capabili.
Acum cativa ani au fost grevele profesorilor, trenurilor si protestele pensionarilor: vrem mariri, vrem mariri, daca nu, rasturnam, facem si dregem.
Si li s-au dat mariri, alimentate mai ales din fondurile europene.
Si fondurile astea europene care au fost folosite pentru pensii, la un moment dat s-au terminat.
Problema este ca mosii erau obisnuiti cu mariri, deci li s-a parut anormal cand au venit pensiile fara marire si poate chiar cu scadere.
Problema doi se pune-n felul urmator: banii din care s-au alimentat pensiile, trebuiau folositi pentru proiecte de munca, care automat asigurau munca, deci generau pensii.
Dar s-a preferat sa se sara peste etapa cu munca si sa se dea direct pensii, ca vorba aia, clasa pensionarilor reprezinta o putere la vot si sunt usor de manipulat pentru ca, in multe cazuri, pensionarii nu au o orientare politica proprie si nici scoliti(in fapt sau metaforic) nu sunt, ca sa nu se lase manipulati, deci pensionarii sunt tinte usoare.
Problema trei: poate tu, ca om de rand ai 1 leu in buzunar, si vezi senatorul X cu 1000 de lei ca isi mai da inca 1000, stunci ai senzatia (probabil adevarata) ca te fura.
Dar a fura nu este echivalent cu a avea portite legale pentru a beneficia de diferite chestii.
Si presupunand ca furi pe fata, ramai nevinovat pana nu se demonstreaza contrariul.
Asa e legislatia pe glob, nu trebuie sa iti demonstrezi tu nevinovatia, ci ei trebuie sa demonstreze vinovatia ta, pentru a se evita nedreptati si mai mari.
E adevarat, cand ai functii, ai putere si poti ascunde fapte, lucruri, chestii.
Dar la functie poti ajunge doar daca poporul te voteaza direct sau indirect, adica atunci cand esti numit in functie de cineva care a fost numit direct, sau care la randul lui a fost numit indirect, etc, de sursa votata deirect de popor.
Sper ca am fost clar.

Savoir Faire spunea...

@cruciatul *
scuzele mele, am scris in graba

Taraboste spunea...

Daca ar merge doar prost tot ar fi bine :)

Taraboste spunea...

Trist este ca istoria se repeta ... Nici in trecut tarisoara asta n-a putut face fata presiunii si intereselor marilor puteri care mutau piesele pe tabla sahului european.

Taraboste spunea...

Este un punct de vedere ... Si nu este departe de adevar :)

Taraboste spunea...

Adevarul este ca politicienii nostri nu vor sau nu pot constientiza ca de ei depinde soarta intregii natiuni. Normal, ca fiecare dintre noi avem capacitatea de a ne crea si de a pune in practica propria evolutie in viata, insa la nivel global sunt enorm de mule lucruri care depind de ei, de politicieni, de cei care stabilesc legile si influenteaza modul aplicarii lor, de cei care administreaza aparatul administrativ de stat, care aparat isi pune amprenta direct sau indirect asupra fiecaruia ... ca vorbim de drumuri, sanatate, pensii, preturi la utilitati, inflatie, curs, etc, etc, toate depinde de ei, de politicieni.
Iar daca lor le pasa prea putin de toate aceste, avand ca prioritatea satisfacerea propriilor lor interese meschine ... rezultatul este de la sine inteles si vizibil cu ochiul liber.

Taraboste spunea...

Din pacate este mai mult decat simpla politica ... este trista realitate a vietii fiecaruia dintre noi ...

Taraboste spunea...

Ca solutie de atragere a investitorilor :)

Taraboste spunea...

Nu e doar credibil, ci o realitate reflectata de societatea care ne inconjoara ...

Taraboste spunea...

Asta pentru ca este mai mult decat adevarata ... :|

Taraboste spunea...

Stii care este una dintre marile probleme ale politicii? Aceea ca poti alege pe cine votezi, dar nu poti alege candidatii care sa fie supusi votului ... Astfel ca ajungi la urne in fata unui buletin de vot care presupune pentru foarte multi alegerea intre raul mai mic ...Fie ca vorbim de partide sau de candidati individuali, marea problema este ca optiunile supuse votului nu merita votate ...
Si privind portitele legale ... pe-alea cine crezi ca le lasa? Eu, tu? Sau ei, cei care fac legile, cu portite si alte "pasaje secrete" pe care sa le poata exploata la nevoie ...

Adriana spunea...

Dureros de adevarat, din pacate....l

belgianca spunea...

lucrurile merg prost in Ro pentru ca cu totii am vrea sa schimbam ceva, dar toti asteptam sa inceapa altii. chiar si revoltele noastre nu pornesc din sincerita... degeaba zicem ca suntem un popor care lupta cu curaj, ca fix asta ne lipseste - curajul de a ne asuma ceeea ce suntem. na, ca m-am enervat! :)))

silavaracald spunea...

Păi, prin parabola asta, ți-ai răspuns singur la întrebare. :)

Taraboste spunea...

Si ce dracu' sa facem, noi, ca poporeni de rand? Daca printre cei din randul elitei socio-politice nu exista oameni capabili sa gestioneze un astfel de proces de resuscitare a societatii, nu vad alta posibilitate decat o masiva revolta populara ... care este imposibil de generat doar pe baza premiselor negative existente. Este o situatie proasta, foarte proasta, insa departe de o masa critica generatoare de revolte.

Taraboste spunea...

Stiu :) Asta era si ideea :)

Viola spunea...

e prea adevàrat! Suntem la màna politicii, deci trebuie sà ne intereseze, si incà cum!

Taraboste spunea...

Ok ... de acord cu tine ...
Insa ce putem face atata timp cat optiunile la urne sunt aproape la fel de rele. M-am saturat sa votez negativ.
As vrea sa apuc ziua in care sa merg la vot si sa aleg un candidat sau un partid pentru ca m-a convins programul politic, verticalitatea conducerii, etc.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza