marți, 6 noiembrie 2012

Argentum

Argentum este denumirea latina a argintului, elementul chimic cu simbolul Ag si numarul atomic 47. Este elementul chimic cu cea mai mare conductivitate electrica si elementul metalic cu cea mai mare conductivitate termica. Argintul este unul dintre metalele pretioase, folosit din cele mai vechi timpuri pentru realizarea de podoabe, monede, ornamente si ca metoda de investitie.


Odata cu tehnologizarea societatii, argintul este utilizat intesiv pentru producerea contactelor si conductorilor electrici, gratie proprietatilor sale deosebite. Insa ramane in continuare si metalul cel mai folosit pentru realizarea bijuteriilor.

Inele argint, lantisoare, bratari argint, cercei si toata gama de podoabe, au infrumusetat omenirea de mii de ani si traditia continua si astazi. OnlineBijoux este un magazin online de bijuterii cu produse la indemana oricui si de o diversitate foarte mare, care ofera printre altele si bijuterii argint.

Am cautat in gama variata de articole oferite de OnlineBijoux si mi-ar placea sa ofer cadou un inel din argint cu design italian, care imbina masivitatea aparenta cu delicatetea ornamentelor si astept momentul potrivit pentru a putea face acest gest. O puteti face si voi :)

6 comentarii:

vienela spunea...

Am avut o perioada in care am purtat doar bijuterii de argint. Acum mai schimb, in functie de imbracaminte, de locul unde ies...

Taraboste spunea...

Norocul meu este ca nevasta-mea nu se omoara cu bijuteriile :)

ghemulet spunea...

partea frumoasa a acestui metal este aceea ca daca doresti sa iti cumperi un inel dragut de argint il poti cumpara insa la unul de aur sau alt metal pretios trebuie sa ai mai multi bani...si hotii nu atenteaza la duduile cu lant sau cercei de argint...ci de aur :))

Taraboste spunea...

Da, sunt aspecte foarte relevante ... argintul este mult mai accesibil ca pret si mai putin tentant pentru hoti. Pana la urma valoare o da si raritatea metalului. Argintul are "ghinionul" de a se gasi in cantitati mai mari fata de aur sau platina.

tabelul periodic spunea...

Prefer carbura de wolfram (tungsten) pentru bijuterii.

Taraboste spunea...

Am mai auzit de metalul asta ... suna exotic ... o sa ma documentez si voi scrie un articol despre el, pentru ca eu cel putin nu stiu mare lucru in clipa asta.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza