Cercetatorii americani au dezvoltat un dispozitiv pentru stimularea batailor inimii (pacemaker) care sa functioneze cu ajutorul energiei produse chiar de catre inima. Un pacemaker genereaza impulsuri electrice care contracta muschii cardiaci, regland astfel bataile inimii si fluxul sanguin.
In prezent, acest tip de dispozitiv functioneaza cu ajutorul unor baterii care asigura functionarea pentru o perioada intre 7 si 10 ani, impunandu-se operatii repetate pentru inlocuirea pacemaker-ului. Pentru un copil cardiac implantarea unui astfel de stimulator cardiac este doar primul pas dintr-o serie de operatii prin care trece pe tot parcursul vietii.
Tehnologia inovatoare dezvoltata de cercetatorii britanici transforma energia generata de bataile inimii in energie electrica prin care se alimenteaza dispozitivul de stimulare cardiaca, putandu-se produce pana la de 10 ori energia necesara. In perioada urmatoare se vor derula o serie de teste clinice care sa confirme aplicarea dispozitivului in conditii de siguranta pentru pacienti.
4 comentarii:
Nu stiu daca este vorba despre acelasi aparat, dar am vazut la tv un nene care umbla cu "trusa" dupa el, capatase incredere si putea face mult mai multe lucruri de cand primise aparatul.
Din cate stiu device-ul in discutie se implateaza 100% fara alte conexiuni cu exteriorul si functioneaza cu ajutorul unei baterii inclusa in device.
Daca testele privind inovatia mentionata sunt OK, nu se mai pune problema inlocuirii bateriei ... Iti dai seama cum este situatia pentru un copil care are nenorocul sa se nasca cu probleme cardiace si care necesita un astfel de echipament ... Actualmente este nevoie sa fie reoperat la fiecare 7-10 ani (daca nu mai devreme) pentru repornirea "motorasului" ...
Da, functie de cat de afectata de inima, micutul acumulator tine cam 10-11 ani. Tatal meu are. L-a schmbat acum 3 ani...dupa exact 11 ani. Ar fi bun unul de acest fel, n-ar mai fi nevoie de repetarea interventiilor decat poate in cazuri exceptionale.
Doar daca cedeaza pacemaker-ul in sine ... O sa mai treaca ceva vreme pana la certificarea inovatiei dar cred ca o vor scoate la capat.
Multa sanatate tatalui tau.
Trimiteți un comentariu
Parerea ta conteaza