vineri, 9 noiembrie 2012

Femeia (2): pregatirea bagajelor

E vara, e soare ... mergem la maaaareee ... :) Glumeam. E frig, vine iarna si mergem la munte :D
Ce au in comun cele doua fraze? Pregatirea bagajelor ... Si cand vine vorba de bagaje, sarcinile sunt clare: sotia selecteaza hainele, eu ma chinui sa inchid valizele si sa le car la masina. Diviziunea muncii :) Pare echitabil, nu-i asa?

Ultimul concediu ... doar 5-6 valize si cateva genti ... noroc cu hamalii :D
Geanta aia mica din varful stivei este cu bagajele mele :)

Partea si mai vesela incepe cand trebuie sa incarc totul in masina ... Chiar trebuie sa fiu inventiv si totul devine un joc de logica, un puzzle, la finalul caruia trebuie sa fructific la maxim spatiul pentru a face loc fiecarui geamantan, fiecarei gentute, sacului cu jucarii, caruciorului, patutului pliant, ustensilelor pentru copii, etc, etc.

Ce nu inteleg este de ce trebuie sa golim sifonierele cand plecam 4-5 zile la munte si sa luam jumatate de casa dupa noi daca mergem 2 saptamani la mare? Inteleg ca acum sunt si copii, dar totusi ... poate ne descurcam cu mai putin de doua tinute pe zi, nu? Si ca de obicei, cand se apropie sfarsitul vacantei, jumatate din haine sunt neatinse, cel mult putin sifonate din cauza drumului.

Ma intreb de ce oare au femeile "boala" asta a bagajelor cat mai multe si cat mai voluminoase? Daca ar fi dupa mine, volumul s-ar reduce cel putin la jumatate ... Instinctul matern isi spune cuvantul? Dorinta de a preintampina aparitia oricarei probleme? Sau pur si simplu o pornire subconstienta care dicteaza ce si cat trebuie luat in bagaje ...?

22 de comentarii:

întuneric spunea...

Mie nu mi-a facut nimeni bagajele niciodata.

Imi amintesc clar momentul primei mele excursii cu clasa de scoala primara, cand i-am spus lui M. ca-mi pun singur in ghiozdan lucrurile de care am nevoie.

Cat despre motivul golirii sifonierului pentru 4-5 zile de vacanta, care - in mod normal - "incap" intr-un rucsac... ma depaseste. Dar pot sa tolerez chestia asta, atat timp cat bagajele incap in portbagaj. Am oroare sa merg cu genti sau lucruri pe bancheta din spate.

Claudiu spunea...

Nu cred ca din cauza instinctului matern pun femeile atatea bagaje. La fel face si prietena mea, iar noi inca nu avem copii. Probabil le place sa fie pregatite de orice, iar conceptul de "pregatit" la noi se rezuma la 2 perechi de pantaloni, 2 de papuci, un patent si o bucata de sarma :)

dB spunea...

Si daca ai nevoie de ceva si nu ai la tine? Uite d'aia pun eu multe lucruri in bagaje!!!! De ce sa cumpar ceva ce am deja, dar nu l-am luat cu mine????
Ce am spus se aplica in cazul plecarii cu masina, la avion e o alta poveste, desigur!
Ce e asa de greu de inteles pentru barbati?!?!?!

amiralul spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Oi27i1VGIAI

primele 2 minute ilustreaza intocmai articolul tau

Taraboste spunea...

Adica esti insurat si nu-ti face nevasta bagajele pentru concediu ...? Ceva nu-i in ordine aici :D

Taraboste spunea...

Incerc si eu sa inteleg dar vad ca nu vor sa tradeze divulgand informatii din interior :D

Taraboste spunea...

Da ... poi poti avea nevoie de multe lucruri intr-un concediu ... dar daca iei cu tine si catel si purcel tot nu poti avea siguranta ca ai solutie la orice situatie neprevazuta ... :)
Trebuie sa fie mai mult decat simpla grija de a nu lipsi ceva la nevoie ...

ion spunea...

Să fie asta singura problemă, că mă sacrific pentru un concediu :))

Taraboste spunea...

:D da, cam asa arata si masina mea ... doar ca inca n-am portbagajul ala de sus :) Pentru la vara avem programata si o achizitie de-asta ca prea nu intra suficiente bagaje pentru concedii :D
You know what I mean ... ;)

Taraboste spunea...

Le luam pas cu pas :D
Ca la doctor, una cate una ... poate reusim sa itelegem ceva.
Poate ne scapa noua ceva :D

Anonim spunea...

Eu gandesc asa:pentru 5 zile imi trebuie 5 schimburi.Daca e vreme urata si ploua, alte 5, mai groase.Daca alunec si dau cu posteriorul intr-o baltoaca, deci ma murdaresc si trebuie sa ma schimb, deci inca 5 de rezerva.Plus un schimb mai de gala, ca nu se stie ce eveniment monden se iveste, plus 2 pijamale subtiri si 2 groase, ca poate noaptea e mai rece, plus caseta cu margele, plus...Si 2 pantaloni, 2 bluzoane si 1 pijama pentru sotu! bine, hai si periuta lui de dinti, ca deja s-au cam aglomerat...:))

Taraboste spunea...

I rest my case :)

Viola spunea...

Instinctul matern, da!! De fiecare datà cànd incep sà fac bagaje, in ultimul timp, imi vine in minte mr. Bean...ha ha..Da' sti cà are efect bun?! pun doar strictul necesar! cu cartea de credit poti rezolva orice problemà, nu?

Taraboste spunea...

Daca are contul adanc ... :)

Viola spunea...

nu e cheltuialà multà, tu! La bagaje imbràcàminte underwear( nu ocupà spatiu mult), càteva haine de schimb bune, pastile ca sà nu alergi dupà farmacii deschise, Càteva jucàrii pentru copii, si cam atàt.... Banii ii cheltui pe strictul necesar: màncare si voie bunà!!

Taraboste spunea...

Nu cred ca ajung sa traiesc s-o vad si pe-asta :D

Anonim spunea...

FEMEIA ARE O RELATIE AFECTIVA CU HAINELE EI,CU LUCRURILE EI IN GENERAL!ASA CA E EXPLICABIL DE CE NU SE POATE DESPARTI NICI MACAR IN CONCEDIU DE ELE-TOATE!;)

Taraboste spunea...

OK, OK ... dar cu ale mele ce are?

Anonim spunea...

Pai,ii esti drag si tu si tot ce-i al tau!;)

Taraboste spunea...

Got it :)
Pana la urma pot accepta (oricum n-am de ales) sa incarcam jumatate din casa in genti si geamantane, cu conditia sa incapa in masina.
Ce ma "amuza" este ca de obicei cel putin 1/3 din bagaje raman neatinse ...

Anonim spunea...

TI S-A MAI SPUS CA ESTI UN OM PRAGMATIC,NU?;)

Taraboste spunea...

Nu de catre un "anonim" :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza