miercuri, 3 octombrie 2012

Pentru ca masina pe care o conduci te reprezinta

Sunt in postura in care trebuie sa-mi consiliez sotia privind ce masina ar fi bine sa aleaga. Si cum este cel mai important “client” pe care-l pot consilia in domeniu trebuie sa fiu sigur ca va fi alegerea corecta :)

Cand faci o astfel de analiza consider ca trebuie sa ai in vedere atat factori obiectivi cat si subiectivi, care impreuna contureaza acea masina care te reprezinta ca sofer. Viitorul utilizator isi doreste o masina in trend, cu un design sofisticat, din categoria premium, care sa imbine utilitatea cu formele incitante si care sa suceasca gaturi si sa intoarca ochii pe strada :D

Nu a fost usor sa gasesc un raspuns, dar cred ca sunt pe calea cea buna. M-am oprit la Toyota Avensis, care se potriveste perfect asteptarilor clientei: design elegant si practic, cu linii fluide, calitate premium cu un interior finisat in detaliu, tehnologie avansata si un sistem audio performant, cu motorizari pe masura.

Voi ce parere aveti?

Toyota Avensis, alegerea perfecta ... ?

Urmeaza sa inscriu articolul in concursul SuperBlog 2012.

9 comentarii:

ion spunea...

eu m-aş opri la audi, dar merge şi toyota. mai ales pentru super-blog :D

Bucur spunea...

mda ce poza frumoasa o sa raman doar cu poza bani de unde :))

Taraboste spunea...

Parca prea au multi Audi. Avensis e o prezenta mai deosebita :)

Taraboste spunea...

Asta-i alta discutie :)

Adriana spunea...

Hai sa iti zic ce mi-ar trebui mie: o masinuta cat mai micuta, usor de manevrat si care sa consume putin...ce-mi recomanzi?:D

Taraboste spunea...

Un Smart4two :)
Chiar am condus unul o vreme si era super OK.
Facea fata cu brio si la drumuri in afara localitatii (era super stabil la 120Km/h). Iar consumul era de ~3l/100.
Nu mai vorbesc de manevrabilitate si parcare in jungla urban :)
Partea proasta este ca are doar 2 locuri.

Ursu' Brun spunea...

Pot sa-ti spun din postura unui utilizator de Avensis de aprox. un an si fan Toyota de 6 ani (mai am o Corolla), ca nu exista alegere mai buna. Eu am luat Avensis-ul cu o reducere de aproape 4.000 Euro, intrucat il aveau in stoc de peste 6 luni si vroiau sa scape de el - intreaba de astfel de promotii.
"La bine" te distingi clar intrucat Toyotele sunt masini nemuritoare. Corolla are aprox. 160.000 Km si nu am schimbat decat un rulment acum 12.000 Km, iar Avensis-ul are deja 32.000 Km (lucrez mai departe + delegatii) si e ca nou.
"La rau" sunt exceptionale: am avut deja doua accidente cu Avensis-ul, din care unul destul de serios (am fost facut sandvis pe DN1, cam pe la o diferenta de 50 Km/h intre mine si cel din spate, si am fost proiectat in cel din fatza) si pot sa-ti spun ca nu se simte absolut nimic - tetierele sunt "active", adica reactioneaza la impact astfel incat sa nu-ti rupi gatul, iar masina in sine e "tanc", absoarbe de minune impactul, am avut bara fatza si spate distruse, capota portbagajului si un far, atat.
Cu Corolla n-am avut decat evenimente de genul sofer fara cauciucuri de iarna care s-a oprit in mine, dar am mers de multe ori pe drumuri de tara sau chiar un pic de off-road decent (cat poate sa duca un Sedan).
Consumul la Corolla e 4 l / 100 Km pe DN-uri, iar pe autostrazi cam 5, pt. ca e motor mic, de 1,4.
Consumul la Avensis e 5 % pe autostrada, iar spre 200 Km/h (am fost in Germania cu ea) ajunge pe la 8 %. Mai mult decat decent, zic eu, la ambele.
Pot sa vorbesc despre Toyota mult, atat despre masinile pe care le am cat si despre principiile companiei, dar concluzia e ca nu sunt degeaba #1 la vanzari de cand s-a inventat Corolla.
Si, ca sa inchei apoteotic, mai mentionez ca am fost in Turcia, Siria si Iordania cu Corolla, inclusiv prin deshert, i-am dat motorina proasta rau (ca asa se gaseste dincolo de Turcia), a baut si apa, iar motorul tot "nou" e. E drept ca TOATE reviziile le-am facut la Toyota, chiar si dupa iesirea din garantie. Recomand cu tarie Toyota Pitesti.
Pentru orice fel de detalii, putem vorbi la telefon, daca vrei.

Ursu' Brun spunea...

Si mai sunt niste detalii "de familie", de ex. in spate nu mai e separat jos spatiul dintre partea stanga si dreapta, prin urmare pot incapea 3 persoane (sau 2 scaune de copii + bona sau bunica) fara probleme, nu necesita niciun fel de intretinere, mai ales daca soferul va fi femeie (care sigur n-a suflat in jicloarele de Dacie). De ex., am avut un Passat de la firma pt. cateva luni si, poate am avut eu ghinion, da' trebuia sa-i pui cam 250 ml ulei la fiecare 1.500-2.000 Km + nu puteam depashi nimic pe sosele (o singura data am iesit pe sosea cu el pana la Sibiu, in rest in weekend mergeam doar cu Corolla mea).
Daca am scris atat de mult este pentru ca am condus muuulte masini pana acum in cei 16 ani de permis de conducere si aprox. 400.000 Km rulatzi ca sofer AMATOR, de la Dacie 1310 pana la Mertz B, si as recomanda fara nicio clipire Toyota oricui, fie ca e Corolla, Hilux sau Aygo. Apropo... eu am chiar Avensis-ul din poza - Executive, iar asta din 2012 are si cruise control (al meu n-are... inca).

Taraboste spunea...

@Ursu: multumesc pentru avalansa de informatii si pentru disponibilitate; cred ca abia anul viitor se va maturiza situatia si se va pune problema unei alegeri.
Ma bucur sa vad ca Toyota are suporteri atat de infocati :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza