marți, 23 octombrie 2012

Paleoastronautica, exploratori in timpuri imemoriale

Exista o multitudine de locatii pe intreg globul in care au fost descoperite dovezi ale unor vizite din partea unor civilizatii extraterestre in tipuri stravechi. De la machete din aur sau lemn ale unor avioane, la desene rupestre, sculturi in piatra, statuete, pana la prezenta in iconografie a unor astfel de elemente, toate se prezinta ca mari semne de intrebare privind originea si cauza aparitiei lor.

Paleoastronautica studiaza dovezile existentei unor vizite din partea unor astronauti pe suprafata Terrei in timpuri antice si imemoriale, care au pus bazele dezvoltarii accelerate a societatii omenesti in toate planurile: religios, tehnologic, social, cultural.


Desi prin natura lor, data fiind vechimea si fragilitatea, dovezile lasa loc la interpretari, teoria paleoastronauticii este poate cea mai aproape de adevar in gasirea unor raspunsuri privind istoria omenirii si evolutia sa prezenta si viitoare.

Piramida in trepte Saqqara este cea mai veche piramida din Egipt, situata in desertul Sahara, cu o vechime de cca 4000 ani. In mormitele pe care aceasta le gazduieste a fost gasita printre alte artefacte si o macheta din lemn a unui planor.

Planorul faraonilor

Marit la scara si supus testelor in tunelul aerodinamic, acesta s-a dovedit perfect functional. Cum de stapaneau vechi egipteni cunostinte aerodinamice la acest nivel si cu ce scop foloseau astfel de aparate de zbor?

Pe o piatra funerara descoperita intr-un mormant mayas este gravata o racheta impreuna cu pilotul acesteia, cu un nivel de detalii surprinzator, incluzand diverse manete, ecrane, motor si jet propulsor iesind din motorul rachetei. Este imposibil de inteles ce alta sursa de inspiratie a putut avea artistul precolumbian care a gravat acest basorelief, in afara unui aparat de zbor care a putut fi analizat in detaliu de catre acesta.

Racheta Maya

Pe teritoriul Columbiei de astazi, de-a lungul fluviului Magdalena, au fost descoperite mai multe situri arheologice cu o vechime de cca 1500 ani. Printre alte statuete si modele din metale pretioase au fost descoperite si doua machete foarte intrigante.

Avioane cu reactie preculumbiene

Acestea au forma unor avioane cu reactie contemporane, cu stabilizatoare proprii doar aparatelor de zbor artificiale, elemente care nu puteau fi inspirate din natura.

Intr-un documentar realizat de History Chanel sunt prezentate pe larg aceste artefacte si alte informatii surprinzatoare privind “veleitatile” de zbor ale oamenilor din cele mai vechi timpuri:

Documentar History pe tema paleoastronauticii

Este de neinteles de ce istoricii si oamenii de stiinta nu mediatizeaza mai mult astfel de informatii, nu le studiaza intr-un mod oficial si laborios pentru a pune concluzii ferme si clare privind originea lor si sursa de inspiratie pentru realizarea acestor artefacte.

Daca ti-a placut, da un share pe Facebook sa se bucure si altii :)


Sursa: History Chanel

8 comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

Eu cred ca noi deja am luat legatura cu alte forme de viata, doar ca ascundem aceste informatii...Noi astia muritorii de rand, nu trebuie sa stim...

silavaracald spunea...

Sunt sigura ca ai citit asta, dar totusi ti-o reamintesc:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Amintiri_despre_viitor

Adriana spunea...

Asta cred ca si eu... ni se ascund multe lucruri...

Taraboste spunea...

Cei drept este greu de estimat ce impact ar avea oficializarea unor astfel de informatii, cum ar reactiona masele, ce perceptie ar avea fata de situatia creata, cum s-ar rasturna polii religiosi, etc.
Poate ca omenirea inca nu este pregatita pentru a afla adevarul.

Savoir Faire spunea...

trebuie sa fie pregatita.
Nu exista alternativa :)

Taraboste spunea...

Sa le-o spui americanilor :D
Serios acum, cum crezi ca vor reactional sutele de milioane de habotnici care cred adliteram in litera cartilor religioase? Tot universul lor s-ar narui ...

Unknown spunea...

Cred ca adevarul e pe la mijloc :)
E ciudat insa ca prin anii '80 se vorbea mai mult si mai deschis despre aceste lucruri decat acum, cand ar trebui sa fim deja mai pregatiti...
Ceva se cunoaste... dar nu se face public.
Oricum, eu sunt sigura ca exista si alte fiinte inteligente in univers. Care poate deja au fost sau sunt aici...

Taraboste spunea...

Raman la parerea ca se considera ca omenirea per ansamblu nu este inca pregatita pentru acest pas. Cand va fi? Greu de spus.

Privind vestigiile paleoastronautice, cele prezentate de mine sunt doar o mica parte si poate nu cele mai importante. Este dificil pentru cei care neaga posibilele legaturi cu viata extraterestra sa aduca o justificare mai pamanteana :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza