duminică, 26 august 2012

Bucuria normalitatii, bucuria de a trai

Luati de valul vietii cotidiene, de multe ori uitam sa apreciem ceea ce avem. Spiritual si material, deopotriva. Goana dupa bani e preocuparea de capatai a zilelor noastre. Dar cand avem un termen de comparatie ne dam seama brusc ce plin e paharul nostru, totusi! De ce sa nu ma opresc un pic din goana aceea si sa nu apreciez ce am aici si acum? Avem tendinta de a ne victimiza, de a ne plasa in inferioritate fata de altii, cand de fapt suntem mult mai "bogati" decat credem.


Zilele trecute am fost la un loc de joaca impreuna cu copiii si la un moment dat am vazut o fetita cu probleme locomotorii grave. Este tragic ca un copil trebuie sa treaca prin asa ceva, ca nu se poate bucura de tot ceea ce inseamna copilarie, de alergatul in parc, jocurile cu alti copii, socializarea, etc. Brusc mi-am amintit cat de norocs si fericit sunt ca am copiii sanatosi si am realizat cat de stupide sunt nemultumirile legate de nazbatiile pe care le fac. Nu exista multumire mai mare decat aceea de a avea copii sanatosi, pentru ca daca ai sanatate, in principiu, poti sa cuceresti lumea. 

Este extrem de banal ce spun, insa constientizez mai mult ca oricand cat de fericit ma face aceasta banalitate.

Uitam prea des bucuria de trai, de a ne trai viata asa cum este.

_________________
Deasemenea de interes,  Riscurile utilizarii lampilor eco: cancer, boli de piele, poluare, etc.

4 comentarii:

ion spunea...

banal sau nu, merită să te gândeşti la asta din când în când :D

Taraboste spunea...

Trece timpul si uiti pentru ce traiesti... Unii cred ca nu se intreaba niciodata asta.

Ion spunea...

Eu imi amintesc din cand in cand de aceste lucruri , si incep sa meditez , sa ma gandesc la ceea ce defapt ma face fericit , si incerc sa frecventez acele lucruri cat mai des . :) Imi ofera o liniste sufleteasca.

Taraboste spunea...

Cred ca cel mai important aspect este sa reusesti sa te auto -analizezi, sa intelegi ce vrei de la tine, de la viata, sa nu pedalezi in gol ca un robot.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza