sâmbătă, 25 august 2012

Breivik condamnat la 21 ani de inchisoare pentru 77 de crime

Justitia norvegiana l-a condamnat pe Andreas Brevik la 21 de ani de detentie, ca maxim al pedepsei pe care o prevede legea Norvegiana pentru cele 77 de victime. Este socant ca un criminal poate face asemenea fapte, iar justitia sa nu-l poata impiedica sa repede actiunile sale. Pentru ca peste 21 de ani acest dezaxat va putea fi eliberat si nimic nu-l va opri sa repete gestul sau.

Breivik (foto www.thesun.co.uk)

Daca i-am putea citi gandurile probabil acestea ar fi: "21 de ani? Super, un fleac ... abia astept sa ies. Voi avea 21 de ani sa-mi pregatesc urmatoarea actiune :D")

In Norvegia o crima, o viata curmata, viata unui copi (majoritatea victimelor erau copii), a fost pedepsita cu 13 saptamani de inchisoare! Pentru ca la asta se reduce pedeapsa celor 21 de ani raportata la numarul de victime.

Sper ca acest caz sa duca la schimbari in legiferarea pedepselor pentru astfel de crime, pentru ca modelul american este demn de urmat de data aceasta. Este incredibil ca aceasta creatura poate fi lasata in libertate dupa numai 21 de ani.

4 comentarii:

ion spunea...

modelul chinez merge mai bine.

Phidas spunea...

Cam mult... :)

Taraboste spunea...

Este normal sa aibe pedepse exempalare, pentru ca altfel masa de peste 1mld de locuitori ar fi foarte greu de controlat. Nici americanii nu stau chiar rau in directia asta :)
In majoritatea tarilor europene pedepsele sunt foarte blande si nu inteleg de ce.

Taraboste spunea...

Tot e bine ca nu l-au gasit instabil psihic ca peste cativa ani era liber. Oricum, nu cred ca va supravietui inchisorii.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza