vineri, 8 martie 2013

De pe strazile capitalei ...

Din pacate sunt nevoit sa petrec zilnic ~2h la volan, in traficul relaxant din Bucuresti, cu toata marlania caracteristica, cu "parteneri" de trafic tupeisti, cocalari, printre gropi si cratere, iar uneori, evitand mecanici auto care mai schimba o roata in mijlocul drumului.

.
Trec frecvent pe langa "service-ul" din imaginea de mai sus si ma minunez de fiecare data ca respectiva cocioaba a putut obtine avizele si autorizatiile necesare pentru a desfasura activitatea intr-o zona aproape centrala a Bucurestiului.

Ar trebui sa instaleze o bancuta pentru clienti in mijlocul strazii ...

Oare chiar nu-i verifica nimeni? Este greu de imaginat ca respectiva cutie de tabla ar fi putut gazdui o masina pentru interventii la o roata sau mai multe la inceputurile "business-ului", insa acum este evident ca abia au loc mecanicii sa se adaposteasca de vremea rea, la cate anvelope sunt depozitate inauntru.

Astfel ca in mod "natural", trotuarul si soseaua devin platforma pentru interventiile la masinile clientilor ... Si pentru ca totul sa fie perfect, strada are doar o banda libera pentru circulatia masinilor, centrul fiind rezervat tramvaielor. Este foarte "distractiv" cand trebuie sa treci de baraca in timp ce se lucreaza la o masina si cu un tramvai in zona ...

Si de-ar fi un caz singular ... E plin Bucurestiul de astfel de "service-uri" care paraziteaza strazile si traficul mizerabil din capitala.

24 de comentarii:

cotos spunea...

Poi e treaba celor pe care i-ati ales sa va faca viata mai usoara. Daca nu, degeaba i-ati ales.

Intuneric spunea...

Mie-mi pare a fi un business in toata regula. Un business autohton - daca intelegi unde bat. :D

raul rual spunea...

E la fel si-n Cluj. Pentru o masina care-si face pana se blocheaza o banda, implicit alte cateva zeci de masini. Nu intereseaza pe nimeni. Iar bodega, au ei o intelegere cu cei de la inspectia muncii. La 4 roti schimbate, 2 ani de functionare fara probleme.

silavaracald spunea...

Investiţie minimă, profit maxim, pe nervii voştri. Că sigur sunt destui cei care apelează la astfel de "service"-uri.

Taraboste spunea...

Stii cum e ... cerere si oferta. Daca n-aveau clienti, nu existau ...

Taraboste spunea...

De-asta merg lucrurile ca unse-n Romania ... dar doar pentru unii.

Taraboste spunea...

Cred ca serveste drept exemplu pentru multi romanasi "cu initiativa" :)

Taraboste spunea...

Marea problema cu alesul e ca nu prea ai ce dracu' sa alegi ca tot rau e ...

Toby spunea...

Lasa ca pana murim o sa evolueze si Romania. O sa apara si la voi autorizatii si controale trimestriale obligatorii de la pompieri. O sa apara si la voi inspectori de la siguranta muncii care trebuie sa faca control inainte de eliberarea autorizatiei de functionare. Trebuie doar sa aveti putina rabdare si sa sperati ca mor vreo 2-3 nevinovati in fata cocioabelor ca cea de mai sus.

DANAP.RO spunea...

Nu ma pricep, nu stiu, intreb: n-ar trebui si service-urile astea sa aiba niste parametri de functionare, sa obtina un aviz, doua, mai multe, inclusiv de la rutiera?

bucuros spunea...

poate ar trebui ca cineva sa faca o sesizare..

Mircy spunea...

@Toby, nu trebuie sa insisti, am inteles ca ai plecat din Romania si ca ai scapat.

amiralul spunea...

ba ii verifica ma, insa se dau bani grei. asa fiecare isi vede de viata lui. ala cu cocioaba o sa o tina acolo pana la adanci batraneti facand evaziune fiscala, controalele or sa isi umple buzunarele de "fericire" de fiecare data cand vor avea de inspectat cocioaba. asta e romania.

Savoir Faire spunea...

Spaga este cuvantul cheie in tara minunilor :)

Lavinia spunea...

Cu spaga, poti sa iti deschizi orice, oriunde in Romania. Mai putin crematoriu, ca nu te lasa BOR:))))

Adriana spunea...

Poate au clienti...poate lucreaza mai ieftin si de asta rezista banul fiind centrul universului romanului...mai exact lipsa lui...

Taraboste spunea...

Cu siguranta ca da ... asta este si problema ridicata de mine ... cum au reusit sa ia in prima faza avizul si ce controale se mai fac apoi ...

Taraboste spunea...

Poate ca da ...

Taraboste spunea...

Traditionalul cerc vicios al ilegalitatilor si al mitei la romani. Si ne mai miram de ce suntem rupti in cur ... Pentru ca asta-i doar un mic exemplu care ilustreaza modul in care se respecta legile la romani "la mica intelegere" ...

Taraboste spunea...

Bai si ma mir ce de clienti au ... de fiecare data cand trec pe-acolo, ba dimineata, ba seara, au 2 masini in lucru. Poate-aveau mai multe, dar "idiotii" astia de la drumuri au facut soseaua doar c-o banda. Ca pe linia de tramvai e cam comopicat sa schimbi o roata ...

Taraboste spunea...

Asta pentru ca nu s-au inteles inca la suma ... Cand va veni un "finantator" puternic va "evolua" si mentalitatea BOR ...

Taraboste spunea...

Sigur sunt mai ieftini in comparatie cu un service care-si desfasoara activitatea in conditii legale. Vesnica poveste.

Toby spunea...

Pai normal. Cum sa insist? Ca doar se stie ca singurul lucru la care romanul e deja super-evoluat e mandria aia rapanoasa. Doar el are dreptul sa spuna despre el ca e prost,sarac,murdar,etc si se cheama "haz de necaz" calitate lasata din mosi-stramosi. Pentru oricine altcineva care isi permite asta incepe durerea de hemoroizi ultranationalista. Si fazele alea de genul "tu n-ai dreptul sa votezi ca nu mai locuiesti aici", "tu sa taci ca nu stii cum e la noi", etc. De asta nici nu o sa mai insist.

service auto spunea...

Service auto facut in garaju' de sta sa cada, sa vad atunci cand s-o prabusi pe vreo masina sau client...

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza