Câte-un fulg, acum a stat,
Norii s-au mai răzbunat
Spre apus, dar stau grămadă
Peste sat."
George Cosbuc, "Iarna pe ulita"
Acestea-s versurile care mi-au venit in minte cand am privit in dimineata asta pe fereastra ... Incredibil cat de mult schimba aspectrul sumbru al orasului impanzit de blocuri valul alb si pur al zapezii. Uiti de tot disconfortul vizual pe care-l genereaza conglumeratul de cladiri scorojite, drumuri pline de gropi, gunoaie pe trotuare si pe strada ... Cand am privit afara s-a resetat toata perceptia negativa privind Bucurestiul si mi-am impregnat pe retina imaginea mirifica a ierni.
Un inceput ideal de saptamana, care m-a facut sa trec mai usor peste re-acomodarea cu rutina zilelor de serviciu dupa mai bine de doua saptamani de vacanta, presarate cu momente fericite in familie, vizite la rude, mese traditionale, plimbari prin zapada, bradul, Mos Craciun, colinde ...
Si ca tot veni vorba de colinde, saptamana trecuta am avut parte si de ultimul colindator al sezonului: popa. Cei mici abia adormisera de 10-15 minute cand am auzit batai in usa. Iar colindatori ... mi-am zis, nu mai deschid acum. Dar bum-bum-bum ... bataile au continuat ... si n-am avut de ales, a trebuit sa deschid usa pentru ca se trezeaua aia mici la inca o sarja ... Si de unde credeam ca-s mascatii la cat de insistent si puternic se batea, dau nas in nas cu un baiat care ma informeaza cu voce suava ca "vine parintele cu botezul". Nu acum, multumesc ... i-am raspuns.
Nu sunt habotnic dar nici ateu ... De obicei am primit popa cu botezul dar acum chiar ii trezea pe-aia mici din somn. Am rasuflat usorat ca nu s-a inregistrat nici o miscare in dormitor si m-am intors la ale mele. Dupa 5 minute ... soneria ... trrrr trrrr ... "Parintele cu botezul ... parintele cu botezul" ... Hai ma lasi, iar? Pana la urma au plecat si dupa cateva minute i-am auzit cantand pe scara mai jos.
Ma intreb daca nu este suficient sa faca botezul blocului ca atare, pe scara, de sus pana jos, cu doua trei stropeli la fiecare usa ...
Nu este la fel de eficient procesul?
14 comentarii:
:)) pai e interesul lor sa bata cat mai tare, sa auzi :)) unii deschid de frica sa nu le strice usa
Altii sa nu-i blesteme :))
Si totusi, nu esti obligat sa il primesti..
Ma intreb ce o fi daca intra la un pocait din greseala, si incepe deja sa cante...
Eu am deschis de frica sa nu-mi trezeasca copii ... :D I-am rugat politicos sa revina mai tarziu :D
eu nu'i deschid niciodata, pentru ca pot. :)
Evident ca nu este la fel de eficient. Pentru buzunarul lor.
Eu nu am treaba cu popa..Nefiind ortodox pe la noi nu a trecut..Insa anul trecut la socrii mei nu s-a clintit pana cand nu a primit 50 de lei :))
Mi-era ca sparge usa daca nu deschid :)
Dar preotul nu este in slujba comunitatii ... a credinciosilor? :) Sau avem mai mult popi, care alearga pentru a-si umple propriile buzunare ...? Intrebari retorice ... dar triste.
Nu e rau pentru 1 minut si 10 stropi de apa sfintita ...
Nu putea sa boteze cu apa de la robinet, ca aia de la Timisoara?:)) Nici eu nu l-am primit pe preot anul asta, am prea multi nervi pe biserica, nu mai suport sa-i vad si pe la mine prin casa!
ahahah..nu i-ai deschis?!Nu m-asteptam...
Popii sunt enervanti, da. RAR sà intàlnesti unul simplu, sà-si ia meseria in serios, parcà vin de pe altà lume.
Majoritatea este formata din simpli popi, care fac o simpla meserie, nu pentru ca ar avea har si vocatie, ci pentru ca se castiga bine.
Sunt putini preoti adevarati, care sa fie preocupati de religie mai mult decat de bani. Exact ca-n politica.
Sincera sa fiu nu, nu este la fel de eficient procesul :)
Ai nevoie de sfintire in casa ta, nu pe scara blocului... nu cum a facut si preotul ala de a sfintit apa la robinet sa curga la tot orasul agheazma :))
Sunt curioasa, cati copilasi ai? :)
Glumeam ... era o intrebare retorica :)
Dar cred ca nu tine atat de "eficienta" spirituala a procesului cat de eficenta materiala transpusa in buzunarul popii.
2
Trimiteți un comentariu
Parerea ta conteaza