vineri, 21 decembrie 2012

Dorinta pentru Mos Craciun

In urma cu un an am facut o mica investitie de aproape 1000 de lei intr-un aparat foto semi-profesional, pentru a imortaliza la un nivel calitativ mai bun momentele memorabile din viata micii noastre familii. A fost un pas minuscul din perspectiva unui profesionist, dar pentru mine a insemnat un salt tehnologic real, avand in vedere camera foto compacta pe care-o exploatam de ani buni.

Zoom fara numar, rezolutie dubla, un obiectiv cat toate zilele si ce m-a atras si mai mult, capacitatea de a realize filme HD. Mi-am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior :). Euforia a fost insa de scurta durata, la cateva saptamani realizand ca filmele realizate cu ajutorul camerei foto nu sunt cu mult mai breze fata de cele pe care le faceam pana atunci cu mobilul. Si colac peste pupaza, de cateva luni m-a lasat si focusul, fotografiile fiind blurate. Singura sansa este sa fac zoom inainte de a fotografia pentru a regla cat de cat focalizarea.

Asa ca cine alearga dupa doi iepuri nu prinde nici unul … Am sperat ca rezolv nevoile familiei cu un gadget doi intr-unul, dar am dat-o in bara si cu partea video si in privinta fotografiilor. Acum sunt nevoit sa dau reset si sa o iau de la capat. Si pentru ca de bine de rau fotografii inca pot sa fac, mi-am propus sa ma dotez cu o camera video.

Deocamdata sunt la faza de sondare a pietii, de comparare a produselor si preturilor si inca am decizia in curs de formare. Pana acum cel mai mult ma atrag produsele magazinului F64, care are o oferta bogata de camere video HD, cu 60 de modele in portofoliu de la sapte producatori, la preturi pentru toate buzunarele, nevoile sau mofturile.

Desi bugetul meu este cam stramtorat, cel mai mult ma atrage camera video Sony Handycam, asta pentru ca are incorporat un ceva ce face diferenta: un proiector … Numai cand ma gandesc la cat de util poate fi si deja-mi vine sa dau comanda :). Sa filmezi aventurile de peste zi din concediu, iar seara sa le revezi relaxat la un pahar cu vin … n-ar fi rau … Sau sa vezi filmul de duminica dupa-amiaza in sufragerie proiectat pe un perete … In plus, nici caracteristicile tehnice ale camerei video nu sunt tocmai rele: filmari full HD, zoom optic 30X, ecran LCD de 7.5cm, memorie integrata de 16 GB, GPS, ba chiar si posibilitatea de a face fotografii la 8.9 MPx … poate chiar renunt la camera foto. Si totul intr-un super gadget de 320g.

Sony Handycam (foto)

Oricat mi-ar placea ca Mosul sa-mi citeasca articolul, abia anul viitor cred ca ma pot gandi serios la noua achizitie. Bine ca cel putin am scapat de sfarsitul lumii … deocamdata :)

24 de comentarii:

Bucur spunea...

oferte destul de bune dar eu trebuie sa iau altceva...monitor :))

amiralul spunea...

ioi ma da s-a impanzit blogosfera de advertorialul astora. cred ca l-am mai vazut la 5 insi. barem v-au platit bine sa va pierdeti vremea scriind asa ceva?

DANAP.RO spunea...

Advertoarial, ne-advertorial, eu sunt foarte incantata de F64. De la ei mi-am luat Nikon-ul cu care ma trambalez pe la diverse evenimente. Si sunt multumita de el, ma rog, ar mai trebui facute niste investitii in obiective, dar nici acum n-am terminat de achitat aparatul, asa ca...

Probiu spunea...

Eu sunt praf in domeniul asta, asa ca nu te pot sfatui :)

Taraboste spunea...

Bafta ... eu mi-am luat un LCD samsung cu 2ms timp de raspuns pe vremea demult apusa cand inca mai aveam timp de joace ... A trecut printr-o reparatie acum aproape 2 ani si inca mai duce ...

Taraboste spunea...

Articolul a fost o imbinare placuta a utilului cu placutul, pentru ca eu chiar imi doresc o astfel de achizitie pentru anul viitor :)

Taraboste spunea...

:) Dai un ban dar stii ca face ... Asa am strans eu bugetul cu actualul aparat foto si aproape imediat ce-a expirat garantia au inceput si problemele.

Taraboste spunea...

Nici eu nu sunt o somitate :)
Dar mi se pare super interesanta incorporarea proiectorului in camera ... Sper sa reusesc anul viitor sa fac achizitia pana plecam in concediu ... :)

silavaracald spunea...

Dar nu e în garanție încă? Ar trebui să-l duci la un centru de reparat, dacă blurează fotografiile.

bucuros spunea...

e scumpa frate.. nu se merita, am vazut in alta parte mai ieftine si bune. asculta la mosu ca stie ce zice.. da da :)

Taraboste spunea...

Nu mai este din pacate ... am vrut sa merg la un service dar dupa ce am vazut ca daca dau putin zoom se imbunatateste situatia nu m-am mai interesat ...

Taraboste spunea...

Cu proiector incorporat?

Claudiu spunea...

Un aparat foto mi-ar trebui şi mie, ca am avut unul bunişor şi l-am pierdut. Camera aia cu proiector mi se pare desprinsa din filmele SF... Super tare.

Savoir Faire spunea...

vazusem acum ceva timp un proiector de calitate satisfacatoare, asemanator cu cele care le folosim la mine la scoala.
Costa atunci undeva intr 500 si 700 de euro si era mai mare, mai robust si mai greu decat un routher si stiu ca proiecta in jur de 7-800 de ore(de obicei astia exagereaza) dupa care il puteai tine pe post de bibelou
pe scurt, nu cred ca o sa tina si e posibil sa iesi in pierdere, cu toate ca nu as vrea sa se intample asta.
Uite ce intuiesc eu vis a vis de proiector:
-iti omoara bateria camerei daca il folosesti in mod normal sau in exces.
-te tine foarte putine ore
-iti incalzeste camera.
Daca as fi in locul tau, as aloca tot stocul disponibil ori pe foto, ori pe video, ori pe proiectare.

Savoir Faire spunea...

later: sincer sa spun, nu mai mi-am dat interesul sa ma informez in materie de aparate foto si camere video si ar fi prima data cand vad camera cu proiector la dimensiunea asta.
Sugerez ca ar putea sa fie facatura (ceva photoshop)

Intuneric spunea...

Daca trece Mosul pe-aici, sa-ti citeasca scrisorica, hai sa trec si ey ceva, ca sa-l scutesc de-un efort :)))
- laptop
- aparat foto
- router wireless

Revenind la ce te doare pe tine, eu mereu am mers pe principiul ca hibrizii nu functioneaza. In opinia mea, niciun telefon cu camera nu va scoate aceleasi poze ca un aparat de fotografiat, si niciun aparat foto nu se va ridica la inaltimea unei camere de filmat.

Taraboste spunea...

Si pe mine ma tenteaza :)

Taraboste spunea...

Tehnologia mai evolueaza ... nu ma astept sa fie cel mai fiabil proiector din lume, dar cred ca va fi util in anumite imprejurari precum cele mentionate in articol ... Inca mai studiez problema si voi mai avea 5-6 luni la dispozitie pentru treaba asta :D

Taraboste spunea...

Corect :)
Alegi in functie de ce te intereseaza. Pentru ca in ziua de azi mai toate echipamentele sunt hibride, doar ca unele au exacerbata o anumita functie, pe cand la altele sunt oarecum echilibrate. Este dificil de ex sa mai gasesti camere foto care nu au si functia de filmare, camere video care nu fac si fotografii sau telefoane fara camera foto ... :)

Taraboste spunea...

:) Vorbim totusi de Sony :)
Nu este facatura, este un produs real si sper sa-l pot testa pentru a confirma functia de proiectare si mai ales calitatea acesteia.

Lavinia spunea...

Doamne ce inapoiata ma simt, dpdv tehnologic zic. Eu mi-am luat aparat foto si laptop de la un Wallmart din Toronto. Laptopul 200 dolari si camera foto 50 dolari:))) Nu de zgarcita le iau asa ietine, ci pentru ca nu am rabdare sa le invat functiile. Telefon mi-am luat un LG nu stiu de care si face poze frumoase, dar numai ziua, ca n-are blitz. A durat cateva luni pana am descoperit cum se da zoom si asa, in ansamblu, descopar in fiecare zi lucruri noi la acest telefon, desi il am de un an. Si nu pentru ca e el complex, cu pentru ca nu sunt eu:)))))

amiralul spunea...

la multi ani si sarbatori fericite

Anonim spunea...

Misto camera...
pt mine cel mai frumos cadou de craciun de anul acesta, este mamicuta mea care a venit acasa din spital :)

Taraboste spunea...

Multa sanatate :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza