vineri, 9 noiembrie 2012

Vanzarile McDonalds in scadere

Dupa 9 ani in care vanzarile gigantului american McDonalds Corp. au crescut luna de luna, s-a inregistrat o scadere a volumului in Octombrie 2012 fata aceeasi luna a anului trecut. In SUA si Europa scaderea a fost de 2.2%, iar in Asia, Orientul Mijlociu si Africa de 2.4%.


Competitia a reusit in sfarsit sa incetineasca ritmul constant de crestere al celui mai mare lant de restaurante din lume, McDonalds fiind printre putinele restaurante care au crescut chiar si in perioada acuta de criza a ultimilor ani gratie ofertelor promotionale, permitandu-si retehnologizarea sistemelor de incasare si deschiderea de noi restaurante.

Datele financiare date publicitati de catre McDonalds arata o scadere a profitului global cu 3.5% pe trimestrul al III-lea din 2012, la 1.45 miliarde dolari, si scaderea valorii actiunilor cu peste 15% de la inceputul acestui an si pana in prezent.

Sursa: www.latimes.com

8 comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

:) Merita sa scada..

george spunea...

Nu cred ca e o amenintare ca au scazut putin.., nu vad nici un competitor care sa ia locul mc-ului... Nu sunt fan mc, dar nu il vad amenintat momentan :)

Taraboste spunea...

Asa s-ar zice ... Dar pentru consumatori e cam tot aia, pentru ca ce-au pierdut ei au luat alte restaurante fast food.

Taraboste spunea...

La nivel local, in diferite tari, sunt competitori care le fac zile grele. Dar ai dreptate per ansamblu. Mancarea este ultimul lucru la care va face rabat consumatorul si dependenta de mcD & co este foarte mare ...

Anonim spunea...

Parca ai fi ingerul pazitor al Americii, asa ii monitorizezi si le plangi de mila!:))Nu zici ceva si de tarabagii nostri din piete? Ca nu mai e rentabil, de la Videanu incoace nimeni n-a mai reusit sa faca avere din vanzarea verzei in piata.:)

Taraboste spunea...

Asa e cand esti (inca) cea mai mare putere economico-militara a lumii ... multe stiri si noutati te privesc :)
Promit sa ma documentez mai bine si despre Rusia, China ... :D

Viola spunea...

O, ce bine-mi pare sà aud asta, nu atàt de mult pentru mcD, dar pentru noi, cà ne ingrijim de ce màncàm... Vorba zicalalei: "Esti ceea ce mànànci" sau cam asa ceva...

Taraboste spunea...

Nu stiu daca a scazut piata fast food per ansamblu sau McD a pierdut teren in fata competitorilor. Ca daca-i ultimul caz, nu s-a schimbat mare lucru. Aceeasi Marie cu alta palarie.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza