marți, 13 noiembrie 2012

Tu iti strangi patul dimineata?

Am norocul (zic eu ca e noroc) sa ma numar printre oamenii care nu au probleme cu somnul. Cand pun capul pe perna adorm aproape instantaneu, iar de trezit o fac la fel de usor, fara a simti nevoia s-o lungesc inutil printre cearsafuri ... Faptul ca incep ziua destul de alert, fara leneveala, ma mobilizeaza inclusiv sa strang patul in fiecare dimineata.


Si fac asta nu atat pentru c-as simti o obligatie, musafiri in vizita sau alte alea, cat pur si simplu pentru ca-mi provoaca un disconfort puternic sa vad patul ravasit dupa o noapte de somn, mai ales in miezul zilei. In momentul in care totul este strans si pus la locul lui, lenjeria de pat Anet este netezita si bagata pe la colturi, pernele sunt aranjate, pilota Life4you este intinsa frumos peste pat si peste toate trag cuvertura reversibila Agnes, atmosfera in camera devine mult mai placuta si mai relaxanta. Cel putin pentru mine.

Asa cum resimt si reversul medaliei ... Cand vine seara si se apropie ora de somn, am o placere netarmuita sa ma intind pe patul pregatit pentru culcare. Perna devine cel mai bun prieten si nu-mi vine sa mai ies din plapuma pentru nimic in lume :D

Nu-i inteleg pe cei care nu-s in stare sa se mobilizeze pentru a-si strange patul dimineata ... Este o activitate care-ti ia un minut dar care-ti poate schimba perceptia asupra intregii zile.

Tu-ti strangi patul dimineata?

El sigur n-are problema asta :)

15 comentarii:

vienela spunea...

La fel ca si tine, adorm imediat, ma trezesc cu usurinta la ora 5, desi nu suna nici un ceas, dar fac paturile abia dupa ce pleaca baiatul la scoala, cand cafeaua este deja bauta. :))

Anonim spunea...

La mine e pe baza de Dormeo.Dar strang patul dimineata, desi nu sunt o persoana matinala.Adica le netezesc frumos, ca nu iau nici pernele nici pilota de pe pat.

Taraboste spunea...

Normal ca doar n-o sa-l dai jos din pat pentru ca te-ai trezit tu :D Uneori, mai ales in weekend mai lasam patul asa, in degringolada si la un moment dat chiar ma simt cam aiurea din cauza dezordinii ... Dupa ce-l strang parca-i alta casa :D

Taraboste spunea...

Cand zic strans, o fac la modul generic ... Te motiveaza ceva aparte sau pur si simplu o faci?

Anonim spunea...

Nu-mi place sa vad dezordine in jur.In plus, daca as vedea patul vraiste, cred ca as fi tentata sa mai pic odata la asternut.:)

Taraboste spunea...

Ti-e frica nu sa nu cazi iar in pacatul somnului :D

Viola spunea...

Pànà in adolescentà nu prea mà interesa cum las..Dà' de cànd sunt mare las camera in ordine càt de càt cànd plec, chiar dacà mà gràbesc si risc sà intàrzii! Pentru cà... nu-mi place sà gàsesc camera in dezordine. Da' oare de ce in adolescentà nu ne preocupà chestia asta?!

Taraboste spunea...

Alte valori, alte interese, timp pierdut "inutil", ca doar oricum trebuie sa te culci seara urmatoare tot in patul ala :), etc.
Nici eu nu ma omoram cu ordinea si disciplina odinioara, dar acum lucrurile s-au schimbat.

Adriana spunea...

Eu il strang de 4-5 ori pe zi avand in vedere ca prichindelul meu are o placere extraordinara sa-l faca praf de cateva ori pe zi... sau sa-l umple de firimituri.. si da-i adriana, scutura.. aranjeaza iarasi patul etc :D

Claudiu spunea...

Eu sunt tipul ala care-si pune telefonul sa sune de 5 ori, la intervale de 3-4 minute, pana reusesc sa ma trezesc :D

Taraboste spunea...

Sport extrem :)

Taraboste spunea...

Deci nici patul nu ti-l faci ..., nu de alta dar nu vad cand sa mai apuci sa faci si asta :D

Unknown spunea...

Am alergat cateva zile pana am gsit o perdea potrivita. Online nu cred ca as cumpara.
Daca eu pentru o singura perdea am vazut toate magazinele :))

Taraboste spunea...

On-line-ul este in general la inceput ... pe toate palierele. Inca nu s-a creat la noi cultura cumparaturilor pe internet. Inca suntem la faza de informare pe interenet, dar usor, usor se muta achizitiile si catre on-line.
Depinde si de felul fiecaruia de-a fi :)

Unknown spunea...

Eu cumpar multe lucruri de pe internet si cred ca sunt un fel de pionier in domeniul asta. De vreo 6 ani tot cumpar diverse. In principal electronice si vacante de la agentii. Insa tot ce tine de moda - haine, incaltaminte, amenajare casa - n-as putea cumpara de pe net. Sunt chestii pe care trebuie neaparat sa le vad. Sau sa le probez. :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza