duminică, 18 noiembrie 2012

Posta Romana, romanii si cozile

Sau cum se poate tranforma intr-o aventura un drum la Posta ... dar si intr-un material pentru doua postari haioase (acum) pe blog ...

Zilele trecute am gasit in cutia postala un aviz lasat de Posta Romana, care ma chema la apel pentru a ridica un colet ... Toate bune si frumoase, bucurie maxima pentur ca asteptam cu interes acel pachet :) Am avut o mica nedumerire cand am verificat pe net unde se afla Oficiul Posal 07 care era trecut pe aviz, anume undeva prin Sectorul 4, pe Sos. Giurgiului, adica la dracu' in praznica fata de unde stau eu, prin Sectorul 3 ... Ieri v-am intrebat ce numar vedeti voi pe acel aviz, pentru a scapa de presiunea faptului ca sunt eu chior, prost sau idiot si mi s-a confirmat ca toata lumea a vazut pe aviz un 07 sau O7 ... Am putut rasufla usorat :D


In fine, am trecut peste si a doua zi m-am infiintat cu avizul in dinti si buletinul in mana la OP 07 pentru a-mi ridica pachetul. De cum am intrat m-a lovit in plex atmosfera apasatoare, oamenii agitati, cozile de la 2-3 ghisee, peretii murdari si scorojiti si functionarii preaocupati de munca lor.

Pentru ca nu-mi place sa dau cu presupusul, mai ales cand vine vorba de ghisee ale administratiilor locale sau ale societatilor de stat, m-am dus la una dintre doamne, la ghiseul 3 care era liber, si am intrebat de unde se ridica pachete ... Ma directionat catre ghiseul 6. Mai intreb si acolo inca o data si mi se confirma ca stau unde trebuie, eu si alti 5-6 batuti de soarta.

Astept un minut, doua, cinci, zece ... nimic, nici o miscare, forfota si dute-vino in spatele geamului despartitor, postasi care intrau si ieseau pe usa de serviciu, doamne si domni alergand dintr-o parte in alta, dar la ghiseul nostru, la care coada deja capatase ceva consistenta, nici o miscare. Mai intreb inca o data daca doar de la 6 se pot ridica pachetele si primesc raspunsul implacabil: DA ... in timp ce la alte ghisee nu erau cozi si doamnele-si vedeau linistite de rebusul lor.

Intr-un final apare si la ghiseul 6 un pustiulica de 20 si ceva de ani ... care se aseaza linistit la birou si incepe sa-si completeze niste hartoage ... Normal ca spiritele se incing si noi, cei aflati de partea cealaltaa a geamului, incepem sa-l "tragem" de guler, sa tipam la el, sa-l intrebam de sanatatea lui si a Postei, etc. Nedumerit si contrariat de nemultumirea noastra, agariciul-si lasa treaba de-o parte si incepe sa proceseze oamenii care asteptau la coada deja de mai bine de 15-20 de minute (daca socotesc doar timpul de cand ma asezasem eu).

In cateva minute ajunge si la mine ... Rasuflu bucuros ca in sfarsit scap si deja ma eliberasem de toata presiunea negativa acumulata, la gandul ca-mi iau colet, plect si las in urma mizeria asta de Posta. Dar ... agariciul ia avizul, se uita si-mi zice: este de Prioripost ... se ridica de la ghiseul 3.

What?!? Si cand am intrebat de unde se ridica pachete/colete, de ce nu ati mentionat si varianta ghiseului 3? Care ghiseu era chiar cel la care am solicitat informatii de la bun inceput. Tunete, fulgere, injuraturi ... simteam ca explodez. Imi venea sa-l iau pe agarici de guler si sa-l dua cu capul de birou :D

In fine ... ma duc la ghiseul 3, unde normal ca intre timp se formase o coada de 4-5 persoane, si-mi astept resemnat randul ... Si astept ... si astept ... si dupa vreo 10 minutein sfarsit ma preia in primire doamna respectiva ...

Ii dau avizul, buletinul si astept ...


Se uita prin dosarare ... nimic. Ma intreaba ...
- Dar de unde aveziti avizul, ca la noi nu apare?
- Din cutia postala doamna ca doar nu l-am scris eu acasa?

Se uita prin cutia cu scrisori, colete ... nimic. Se duce prin spate pe undeva ... pauza. Se intoarce la ghiseu si-mi cere buletinul ... Vi l-am dat deja ?!? Daca nu gasiti coletul cel putin buletinul sa mi-l dati inapoi ...

Pana la urma-l gaseste, se uita la adresa si ma intreaba:
- Dar de ce ati venit la noi, ca nu apartineti de oficiul nostru postal?
- Poi daca scrie pe aviz OP 07 unde sa ma duc?
- Se mai uita ea odata la aviz, la adresa si-mi tranteste: pe aviz scrie de fapt OP 57 ...

Ce sa mai zic ... pe cine sa mai injur, cu cine sa ma mai cert? Mi-am luat jucariile si-am plect. M-am dus la OP 57, oficiul de care stiam ca aapartin ca adresa si in doua minute totul s-a rezolvat. Imi venea sa-i iau la intrebari privind modul in care scriu informatiile pe avize, dar nu mai aveam nervii si puterea sa o fac ...

Aventuri cu Posta Romana :)

27 de comentarii:

dB spunea...

Cum, frate, 57? Ala e 5????
Unde o fi invatat omul sa scrie????

Gorby spunea...

Ceva normal in Romania.
Macar si-au cerut scuze ca sunt prosti?

amiralul spunea...

=)))))))) superb superb... diud, iti inteleg suferinta... si eu am niste povesti cu posta romana de-ti pica basca. poate candva o sa le trec si pe foaie.

Dana spunea...

"atmosfera apasatoare, oamenii agitati, cozile de la 2-3 ghisee, peretii murdari si scorojiti si functionarii preaocupati de munca lor"... fix asa arata si la mine OP-ul. Banuiesc ca in toate e aceeasi atmosfera. Oricum, n-as fi citit in vecii vecilor 57 in locul lui 07. Ma si mir ca cucoana aia a fost in stare sa vada asa ceva. E singura, are meritele ei. O fi citit retete medicale inainte :))

întuneric spunea...

Am verificat si eu, din toate pozitiile, recipisa ta. Recunosc ca n-am atata imaginatie, ori acuitate vizuala, ca sa vad 57 in loc de 07...

Oricum, nu ma mira. Vina iti apartine in totalitate, sa stii. Pe langa faptul ca esti complet lipsit de imaginatie, ori ai in cap prea multe filme cu 007, nici nu ai stiut ce sa intrebi la primul ghiseu. Ai intrebat de colete - bun, dar insuficient. Trebuia sa sapi mai adanc: ce fel de colete (Prioripost, Ultrap(r)ost), trimise cand (acum o luna, acum un an, acum o era glaciara) etc.

Asa, intrebarea ta simpla a declasat un mecanism simplu in mintea simplista a functionarei de la ghiseu: ia sa-i dau omului un raspuns simplu, ca sa se duca-n alta parte si sa ma lase-n pace. Simplu.

In incheiere, felicitari ca ai reusit, totusi, sa vezi, cine se afla dincolo de tejghea. De obicei, eu cand ajung la posta, trebuie sa ma benoclez prin orificiul ala decupat, ca-n rest geamul e lipit cu tot felul de anunturi, carti postale, felicitari de la Revelionul trecut etc.

Taraboste spunea...

Asta m-am intrebat si eu ...

Taraboste spunea...

Cum sa nu :)

Taraboste spunea...

Asa, ca sa facem haz de necaz ... cei drept, dupa ce a trecut patania, este chiar amuzant cand ma gandesc :D Dar atunci imi venea sa explodez :D

Taraboste spunea...

Nu cred ca a reusit sa desluseasca cifra ... cred ca s-a dumirit plecand de la adresa mea si OP-ul la care sunt arondat.
Totusi, OP7 arata mult mai decent ... spre surprinderea mea.

Taraboste spunea...

Privind retrospectiv, puteam sa preintampina problema prin prisma logicii ... anume ca nu aveau de ce dracu' sa-mi trimita coletul la un OP de la Piedone din sector cand eu stau la Negoita :)
M-am si gandit sa sunt la OP07 pentru a cere lamuriri si pentru a solicita sa-mi remita coletul la un OP din zona de domiciliu, dar mi-a fost ca vorbesc cu morile de vand si-am preferat sa fac drumul ... :)
Asta e ... Totul e bine cand se termina cu bine.

Daniela spunea...

Sigur s-a notat gresit la ei si alt nr pe foaie.

Taraboste spunea...

Nu stiu ... dar tare neplacuta problema ... Pe langa nervi si iritare m-a costat si 2-3 ore pierdute aiurea pe drum si pe la cozi ...

silavaracald spunea...

La poșta cu care ”lucrez” eu e o ”duduie” care n-are pic de atenție distributivă. Când scrie o chitanță, de pildă, apăi e băgată în aia până peste urechi, că pun pariu că n-ar auzi nici trompetele Apocalipsului dacă ar suna. Nici vorbă să-ți răspundă la o întrebare simplă, care nu are legătură ÎN ACEL MOMENT cu chitanța pe care asudă ea din greu.

Taraboste spunea...

Pe mine m-a uimit nesimtirea aluia din spatele ghiseului ... dupa ce 15-20 de minute n-a stat la ghiseu si s-a invartit ca besmeticul prin posta, cand in sfarsit s-a asezat, si-a mai vazut 5 minute de-ale lui pana a incpeut lumea sa strige la el sa-si faca traba ...
Si se mai mira ca e Posta falimentara ...

ropetili spunea...

Tare.. Nici prin cap nu mi-a trecut sa ma gandesc la faptul ca acel caracater era o cifra.

Taraboste spunea...

Si uite cum un detaliu atat de mic poate avea implicatii mari :D

Savoir Faire spunea...

ce posta dom'le, de marimea unei tarabe

Anonim spunea...

Vezi? Eu am fost pe-aproape, am citit si 27!:))Si cand ti-ai ridicat coletul nu era deteriorat, rupt pe la colturi, ca sa simti pana la capat ca ai fost client al postei Romane?

Taraboste spunea...

A unui vanzator ambulant .. ca sunt si tarabe mari pe la piata :)

Taraboste spunea...

:)
Din fericire era intact ... de data asta :D

Catalin spunea...

Posta in Cehia. Scaune, masinuta de aia de numere, de nu stai sa intrebi care e ultimul la coada, civilizat. Din greseala am luat bon pentru ridicare colete si de fapt aveam o scrisoare recomandata. S-a ridicat doamna de pe scaun si s-a dus la celalalt ghiseu sa imi aduca scrisoarea. Foarte fain. Se poate si la noi ...dar avem inradacinata prea adanc ideea ca "daca nu ma platesc bine , imi bag poola in ea de treaba ". Si aici sunt salarii mici dar procentul celor care te trateaza cu "partea dorsala" este extraordinar de mic

cris spunea...

Ca o regula: pachetele interne sau externe din UE se ridica de la oficiul postal de care apartii, iar cele externe din afara UE vin la oficii postale care au si vama, gen alea din Japonia ajung undeva la un oficiu postal din Pantelimon, iar alea din Honk Kong la un oficiu pe Calea Plevnei. Oricum, avizul arata altfel pentru genul asta de pachete.

Taraboste spunea...

Stii vorba aia ... peste de la cap se-npute ...
Astia de jos de la ghisee sunt practiv o ilustrare a gandirii, organizarii si managementului institutiei per ansamblu. Ca doar nu de geaba este statul cel mai prost administrator.
Adevarul este ca e cam greu sa furi cu doua maini si sa mai si meagra bine treaba respectiva ...

Taraboste spunea...

Asa este ... este chiar o regula de bun simt ... Dar daca pe aviz scria OP07 ... am luat de buna zicerea lor si m-am prezentat. Cum spuneam in articol, m-a batut gandul sa sun sa cer lamuriri dar nu cred ca reuseam sa rezolv ceva prin telefon ...

Anonim spunea...

La cursurile de avansati in serviciile postei

Taraboste spunea...

Probabil :)

Unknown spunea...

Pe data de 1 mai, toate subunitațile poștale din mediul urban și rural vor fi inchise. In zilele de 2 și 3 mai, acestea vor lucra intr-un singur schimb, in program 8-16. Celelalte tipuri de subunitați poștale (agenții poștale, circumscripții poștale rurale) va fi program de lucru normal. Pe data de 4 mai, Oficiul Poștal Piatra Neamț 1 va fi deschis intre orele 9-13, program normal de lucru aferent zilei de sambata. In data de 6 mai 2013, toate subunitațile poștale din mediul urban și rural vor fi inchise.
curierat

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza