duminică, 11 noiembrie 2012

Parcare de weekend - de ce nu se blocheaza rotile?

Stiu ca sunteti satui de astfel de imagini, ca si mine de altfel. Este surprinsa ieri, in parcarea unui hipermarket din Bucuresti. Ce nu inteleg este de ce administratia hipermarketului nu adopta masuri impotriva soferilor de acest fel. Este parcarea lor, privata, si pot impune anumite reguli de conduita, dublate de sanctiuni pentru nerespectarea lor.


Ar putea implementa un sistem de blocare a rotilor celor care parcheaza neregulamentar, precum cel din imagine sau variatiuni pe aceeasi tema, cu plata unei taxe pentru eliberarea masinii. Dupa o saptaman de la instituirea masurii sunt sigur ca nu vom mai vedea prea des astfle de situatii.

Desi problema este aceasi in toate parcarile de acest tip, fie ca vorbim de hiper-super-marketuri, mall-uri sau chiar parcari cu plata, nicaieri nu am vazut sanctiuni pentru cei care-si lasa masina in dorul lelii. Iar fara masuri coercitive nu poti educa animalul din om.

Ce impiedica implementaea unor masuri de civilizare a soferilor in parcari?

10 comentarii:

Claudiu spunea...

Cei de la supermarket-uri nu vor implementa astfel de metode deoarece isi supara clientii. Si doamne fereste, nu vor sa supere meltenii, ca aia fac scandal de se umple parcarea de spectatori.

Taraboste spunea...

Atunci ar trebui sa ne reorientam injuraturile spre administratorii respectivelor parcari pentru ca permit astfel de comportament. Pentru ca retarzi care sa parcheze aiurea se vor gasi mereu, ami ales daca stiu ca n-au nimic de suferit.

Adriana spunea...

Crezi tu ca nu se iau masuri? Si cu ce ajuta asta? Oamenii platesc amenda... si data viitoare fac la fel.. ca doar asa e la Noi!

george spunea...

Eu nu inteleg ce e incapul lor si cum reusesc sa parcheze asa. Chiar daca as vrea, nu reusesc sa parchez asa si nici nu pot avea nesimtrea sa o las asa si sa ma duc la cumparaturi...

Taraboste spunea...

Nu se iau. Primul pas ar fi fost afisarea pe un panou vizibil a unor reguli de bun simt, de baza si evidente (dar care nu sunt respectae de unii) privind comportamentul in parcarea respectiva. Si daca se si aplicau sanctiuni pentru nerespectarea lor, nu cred ca se persista. Mai ales ca majoritatea celor care fac asta sunt "taranoi" care nu si-ar permite plata la nesfarsit a unor amenzi.

Taraboste spunea...

Asta e raspunsul: nesimtire si multa prostie. Nu se gandesc ca poate data viitoare vor cauta un loc de parcare si nu vor gasi pentru ca mai multi idioti blocheaza inutil locuri la modul asta.

silavaracald spunea...

Că se întâmplă chestia asta în parcarea unui supermarket... noa, mărunțim un pic din buze și ne găsim un loc ceva mai încolo. Ce mă irită însă cel mai tare este obiceiul unor nesimțiți de a se opri pe banda de circulație, în dreptul vreunui magazin sau bănci unde are treabă partenerul lui de drum, fără ca poliția circulației sau cea comunitară să intervină. Ia să ai tu, om normal, o mică abatere, să vezi ce rapid s-or înființa acolo și nu vei scăpa fără o amendă usturătoare!

ion spunea...

crăp când văd şmecheri de ăştia :|

Taraboste spunea...

Ma uit prin Bucuresti ca-i mai apuca uneori elanul pe-astia de la rutiera + comunitara si mai curata unele zone, mai ales prin centru. Dar zgarie numai suprafata.
In alte parti nici n-apuci sa lasi masina-n balarii ca te si trezesti cu gaborii pe cap.
Am mai zis asta de multe ori: fara aplicarea dura a legii nu se va ajunge nicaieri. Si nu ma refer doar la circulatie. Nicin in SUA sau in alte parti nu s-a ajuns la democratie asa, din senin. Au trecut intai printr-un proces de "educare" a cetatenilor cu biciul, si abia apoi lis-au dat treptat drepturi.

Taraboste spunea...

Data viitoare cand mai vad ceva de genul ma voi duce sa reclam la astia la informatii faptul ca nu am unde sa parchez si ca x ocupa doua locuri. Sunt curios daca au vreo reactie ...

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza