joi, 8 noiembrie 2012

Femeia (1): femeile si shoppingul

Trecand peste deosebirea de gen, stiti care este cea mai mare diferenta intre o femeie si-un barbat? Gena shoppingului. Cred ca femeia are o gena speciala care controleaza comportamentul cand se pune problema cumparaturilor. Sunt sigur ca cercetatorii britanici o vor descoperi in curand :D Desigur ca la unele femei gena este supra dezvoltata, asa cum la altele s-a atrofiat, dar in general este acolo, la locul ei si preia controlul cand ti-e lumea mai draga.


N-am putut intelege niciodata pasiunea asta pentru haladuitul prin magazine. Daca vreu sa-mi cumpar ceva, merg in magazinul in care stiu din experienta ca voi gasi acel ceva si aproape sigur rezolv in 10 minute, in primul magazin in care intru. Fie ca vorbim de o pereche de pantofi, de blugi, sau de o geaca, totul se rezolva rapid, la un pret rezonabil, fara prea multe discutii, cel mult o proba suplimentara pentru ca n-am nimerit masura chiar din prima.

Dar daca am ghinionul sa merg la cumparaturi cu nevasta-mea ... se rupe filmul ... Chiar daca am gasit ce-mi trebuie in primul magazin, tot trebuie sa mai bantuim o ora si sa mai probez alte zece variante, pentru ca-n final sa-mi cumpar ce-am probat de la bun inceput ... Iar daca se pune problema unei achizitii pentru propria ei garderoba, deja lucrurile iau o turnura tragica pentru mine.

Nu-nteleg de ce nu intelege ca nu gust si nu apreciez modul asta de petrecere a timpului. Ii spun mereu "du-te cu prietena x sau y, ca stii ca nu-mi place" ... nu,nu ... hai si tu ... Si uite asa ma tortureaza periodic cu expeditii de recunoastere si explorare a lumii magazinelor.

Si ma mai surprinde ceva ... de obicei eu am simtul orientarii bine dezvoltat, zic eu mai bine decat ea. Dar nu stiu cum se face ca atunci cand suntem intr-un mall sau alt loc similar, ratacind printre magazine, sunt mereu pierdut, nu reusesc sa ma orientez, sa-mi dau seama pe unde s-o iau pentru a ajunge la parcare, la iesire, sau in alt loc. Dar ea, parca are GPS ... pe aici, pe acolo, la stanga, la dreapta si imediat ajunge unde trebuie. Incredibi.

Iar de ceva timp, un an doi asa, a mai aparut o problema, de parca nu era oricum suficient de rau ... campaniile de reduceri. Am mai scris pe tema asta ... asa ca nu mai insist prea mult. Dar ce e mai frumos decat sa vii acasa si sa te intampine sotia gales ... uite ce surpriza am, aveau super reduceri la magazinul X, am luat pantofii astia redusi la 40% ... am dat doar 200 de lei pe ei. Cred ca reducerile si-au pierdut de mult sensul initial la noi si s-au transformat intr-o metoda de a insela si de aprofita de gena shoppingului pe care o au femeile.

Ma gandesc cu groaza ca vine luna cadourilor si nu trebuie sa orbecaim doar pentru propriile noastre cumparaturi ci si pentru cadourile celorlalti ... o sa fie o perioada grea, dificila, greu de suportat, in care voi fi cu nervii la pamant. Sigur nu gasim ce trebuie decat dupa 4-5 expeditii, plus una doua incursiuni finale in momentele cheie de Craciun si Anul Nou ...

Oare de unde si de ce pasiunea asta pentru cumparaturi ?
Imi poate explica cineva ???

PS: drept pedeapsa pentru aceast articol, aseara (09.11.'12) am fost fortat sa particip la o sesiune de shoping "fulger". Redau unul dintre dialogurile purtate:
- Trebuie sa-ti cumparam neaparat o geaca noua pentru iarna.
- Nu-mi trebuie, mi-am luat una iarna trecuta ...
- Da, uite modelul asta-mi place. Ia probeaza ...
- Nu vreau.
- Sa mergem si la magazinul XOY, sa vedem ce au.
- Nu, nu ...
- Hai. 


6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu ti-as putea explica, dar tu n-ai putea intelege si ar dura prea mult dezbaterea, deci iesi mai ieftin mergand la mall.:)Nici noi nu intelegem de ce stau barbatii ore in sir cu undita pe balta cand magazinele sunt pline de peste gata filetat.Si nici cum puteti sta doua ore cu ochii dupa o minge pe care o bat toti cu piciorul...Vezi, fiecare cu genele lui, doar ca pe ale femeilor le vedeti mai bine , ca sunt mai rimelate.:))

Taraboste spunea...

Ai si tu dreptate dar eu nu-mi oblig nevasta sa se uite cu mine la meci sau sa mearga pe balta :D

Adriana spunea...

Ei uite ca aici nu m-ai nimerit... eu sunt cam specie pe cale de disparitie in ceea ce priveste shoppingul... nu-mi place sa umblu prin magazine dupa haine... ma plictisesc si ma enervez... fac exceptii numai cand este vorba s-i cumpar ceva copilului..dar si atunci merg la tinta sigura fara sa bazai prea mult prin magazine :D
Bravo lor .. fetelor care stiu sa se respecte.. si pentru care shoppingul este o relaxare... daca mie nu-mi place nu inseamna ca nu sunt feminista convinsa... pur si simplu nu-mi place sa bat magazinele asa...

Taraboste spunea...

:) Esti doar exceptia care confirma regula :D

Viola spunea...

Concurenta femininà, cred... La tinerete ne respectàm pentru a plàcea, iar la bàtrànete a nu displàcea... Voi, bàrbatii, sunteti cu masinile, job-uri bine, banii, etc..., Eu merg singurà la cumpàràturi, nu des, doar cànd am nevoie..

Taraboste spunea...

Foarte dragut din partea ta :D
Poate-am exagerat pe ici pe colo, dar nu-s departe de adevar.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza