miercuri, 14 noiembrie 2012

Classified ... classified ... classified - aprobare buget DHS in Congresul SUA

Daca va intrebati ce programe secrete dezvolta SUA si de ce exista teorii conspirationiste privind modul in care sunt cheltuiti banii contribuabililor americani, aruncati o privire la modul in care Congresul SUA discuta aprobarea bugetului pentru Homeland Terrorism Preparedness Bill (un fel plata anticipata in contul Homeland Security pentru programele anti-teroriste).

Aprobare buget Department of Homeland Security

Veti putea urmari cu surprindere ca toate aspectele sunt classified, cu exceptia beneficiarului. Nici macar suma nu este declarata. Practic, Congresul SUA a aprobat alocarea unei sume "necunoscute" pentru activitati necunoscute ... in cele circa 100 de secunde cat a durat lecturarea textului, congresmanul John Haller a citit de 16 ori cuvantul classified (secret), invitandu-si la final colegii sa voteze :)

Dragut, nu?

Si mai interesante sunt informatiile intercalate intre cele 16 repetari ale cuvantului classified, care ma duc cu gandul mai degraba la o invazie a extraterestrilor, decat la actiuni teroriste ... :)

US Department of Homeland Security (foto)


Department of Homeland Security (DHS) este subordonat direct guvernului federal al SUA si a fost creat ca raspuns la atacurile teroriste din 11 Septembrie, 2001, avand ca principal scop protejarea teritoriilor SUA fata de producerea unor atacuri teroriste, accidente grave sau calamitati naturale. Intr-o anumita masura, DHS echivaleaza cu Ministerul de Interne din alte tari precum Romania.

Bugetul DHS pentru 2011 a fost de aproape 100 miliarde dolari. Avand peste 200,000 de angajati, este al treilea departament ca marime din subordinea guvernului federal.

Activitatea DHS este coordonata de catre Homeland Security Council din cadrul Casei Albe, conducerea fiind in sarcina Secretarului Homeland Security, functie ocupata din Ianuarie 2009 de catre Janet Napolitano.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca ii costa mai mult sa inventeze teroristii decat sa-i anihileze.Si cica America e in criza...

tractari timisoara spunea...

Ai vazut ca filmuletul e postat de Onion?

Taraboste spunea...

Este si asta o componenta a discutiei :)
Oricum, mi se pare incredibil ca pot aproba la modul asta linii de credit fara limita (atata timp cat nu se cunoaste suma) ...

Taraboste spunea...

Da, conteaza oricum continutul ... indiferent cine-l posteaza.

Viola spunea...

Terorismul e o problemà serioasà la ei..Net-ul e controlat de niste "aparate speciale", cà dacà esti emigrant si schimbi mesaje chiar fàrà importantà pentru tine pe tema asta, esti luat in vizor pànà in momentul cànd iti vin acasà cu noaptea in cap, te judecà, te expulzeazà... Spionajul a existat intotdeauna, e important pentru o natie, incearcà sà asigure siguranta, progresul...

Taraboste spunea...

Incearca si reusesc sa detina controlul total asupra cetatenilor ... mai degraba :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza