luni, 12 noiembrie 2012

Bloggingul, pericol de moarte

Da, suna stupid, nu-i asa? Poate pentru noi si pentru alte milioane de bloggeri. Dar sunt tari in care pentru a face blogging iti trebuie foarte mult curaj, mai ales daca vrei sa-ti asumi anumite pozitii personale privind situatia politica, economica si sociala din tara ta.


Uitam prea usor cat de importanta este libertatea de exprimare, iar cand vine vorba de blogging, prea multi iau in derizoriu facilitatea la care au acces.

In Septembrie scriam despre bloggerii din Vietnam condamnati la ani grei de inchisoare pentru ca au criticat in articolele lor guvernul totalitar de la Ho Și Min, au deplans situatia economica si sociala in care se afla Vietnamul sub guvernul comunist.

Astazi am aflat de un alt caz cutremurator, anume cel al unui blogger iranian, Sattar Beheshti, care dupa ce a fost arestat pentru dizidenta on-line, a sfarsit prin a fi ucis in inchisorile regimului de la Teheran.

Asa ca da, bloggingul poate insemna pericol de moarte daca-l practici in tari precum Vietnam, Iran si multe altele. Asa cum ar fi fost si pentru noi, daca regimul comunist (traditional) mai era la putere in Romania. Sper ca cei patru ani de domnie USL sa nu inaspreasca inclusiv conditiile si libertatea internetului.

8 comentarii:

silavaracald spunea...

Nu cred că guvernările de o culoare sau alta impietează asupra libertății de exprimare la noi, ci condițiile impuse de cei care dețin puterea cu adevărat în domeniul ăsta. Vezi ACTA și altele de genul ei.

Anonim spunea...

Unii mor anonimi pentru ca incearca sa spuna lumii adevarul, altii iau Nobelul pentru pace pentru ca au trupe care fac "victime colaterale " in toata lumea...Asta e diferenta daca te nasti american sau vietnamez.(si cica ne nastem cu sanse egale!)

Taraboste spunea...

Ai tu rabdare ca dupa 4 ani cu USL la putere s-ar putea sa-ti revizuiesti impresiile :)
Pana una alta Acta a cazut.

Taraboste spunea...

Vezi ca UE a luat Premiul Nobel pentru pace :D
Stiu ca esti antiamericanca, dar totusi, nu le pune pe toate-n carca lor :)

Anonim spunea...

Si Obama ce e?Afgan? Sa-ti spun un secret: nu sunt antiamericana(prea tare) dar imi place sa te tachinez pe tine.:))

Taraboste spunea...

Nu, dar nici european nu e :D
M-am prins dar imi place sa-ti intorc replicile :D

Anonim spunea...

Kenyan musulman. Aşa au răspuns cu regularitate la sondajele de opinie nişte băetzi dă băetzi de prin Tennessee şi Alabama :D

~Nautilus

Taraboste spunea...

Musulman, african, ce-o fi el, uite ca a mai luat un mandat :)
Sa vedem ce va face cu el si cum va trece de sfarsitul lumii de peste o luna si ceva :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza