miercuri, 7 noiembrie 2012

Barack Hussein Obama reales presedinte al SUA

Obama a castigat al doilea mandat ca presedinte al SUA, reusind sa-l invinga pe Mitt Romney cu un scor apasator de 275 la 203 voturi. Desi a pierdut cateva state pe care le castigase in 2008, precum Indiana si Carolina de Nord, a resusit sa se impuna in toate statele in care democratii au o prezenta solida, iar balanta a fost inclinata decisv de castigarea statului Ohio.


Mai sunt de centralizat rezultatele din cateva state, dar situatia nu poate suferi schimbari importante si a doua victorie a primului afro-american ajuns presedinte al SUA este sigura.

Barack Hussein Obama ramane cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii.

13 comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

Sincer, era de asteptat...Republicanii nu au avut un contracandidat credibil...Din pacate pentru ei..

amiralul spunea...

la 8 dimineata (ora noastra) scorul era 49-49 Obama avand un avans de 40.000 de voturi si mai erau de numarat voturile din California. Toata lumea stie ca dupa numararea lor diferenta va creste in favoarea lui Obama.

Patria democratiei a ales. Obama va avea de condus o America suferinda cu o economie vraiste. Va avea de condus o America in care 50% sunt oameni ce au votat impotriva lui, o America ostila pentru care Vistul American pare ca se naruie ca fumul de la tigare.

E un moment ce merita toata atentia.

Taraboste spunea...

Asa cred si eu ... mai ales toata artileria grea a fost consumata la alegerile de acum 4 ani ... ca-l cheama si Hussein, ca a urmat o scoala islamica, ca e negru, etc etc.
N-aveau cum sa reia placa si nici nu au produs un condidat suficient de puternic.
Din punctul meu de vedere e bine ca a castigat Obama: mai putine conflicte si mai multa stabilitate.

Taraboste spunea...

Ce zici tu priveste votul popular, insa decisiv este votul electorilor, unde Obama a luat crema.

Claudiu spunea...

Cum ma, il cheama si Hussein ? Vezi ce inseamna PR-ul... daca il promovau cu numele asta la mandatul trecut, sigur nu mai pupa el Casa Alba.

Taraboste spunea...

Stai linistit ca a oamenii lui John McCain au sapta atunci si au scos multe mizerii la suprafata, inclusiv numele si religia (cel putin din tinerete), dar n-au reusit sa-l invinga. Poate ca daca Romney ar fi avut la dispozitie acest arsenal reusea sa invinga ... dar "gloantele" erau deja trase de acum 4 ani.

Savoir Faire spunea...

astia i-au strigatui obama ca a bagat tara in rahat si ca un alt mandad de al sau o va distruge complet.
Stau si ma gandesc ca america ar putea sa se prabuseasca, dar nu in mod special din cauza lui obama, ci a situatiei in sine.
In orice caz, daca america va ajunge rau, vina majora va pica pe spatele lui obama, deci vor avea toate scuzele ca sa il faca praf.
Si daca se adeveresre ceea ce banuiesc eu, la mandatul urmator america o sa fie la pamant si atunci romney va spune "v-am spus eu ca obama va va baga in rahat"

Savoir Faire spunea...

strigat lui*

Taraboste spunea...

Poate nu e negrul chiar asa de negru. De fapt e mai mult mulatru :) Ce-i drept cateva razboaie relansau industria de armament si tot ce inseamna industrie adiacenta, plus petrol la preturi de nimic.
Ca sa ma rezum la asta.
Poate ca a venit momentul ca SUA sa creasca pe baza performantelor interne ale economiei ...

Adriana spunea...

Bravo lui... ma bucur ca a ramas tot el si nu Meat(friptura) :)))

Taraboste spunea...

Imi inspira mai multa incredere si cel putin nu vom avea parte de schimbari imprevizibile din partea unui nou presedinte. Pentru ca deciziile de la Casa Alba influenteaza intreaga planeta.

Anonim spunea...

De fapt, după ce s-au numărat ceva mai multe voturi, Negru-Vodă are un scor ceva mai deosebit, adică 332 de voturi electorale contra 206, şi o majoritate de 3 305 710 voturi populare.

Ceea ce era de înţeles, e ca şi cum ar fi candidat la noi MRU contra lui Corneliu Vadim Tudor.

~Nautilus

Taraboste spunea...

Multumesc pentru up-date :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza