marți, 6 noiembrie 2012

Atractia pentru un brand

Telefonia mobila a patruns in viata noastra ca un taifun si a acaparat in timp mai toate activitatile noastre. De cativa ani nici ceas nu mai port pentru ca oricum am unul la mobil, asa ca de sa ma mai complic cu un accesoriu in plus. Am pus mana pe primul meu mobil prin '96-'97 cand mi-am facut un abonament la Dilogul de atunci ... era un Siemens compact de mici dimensiuni chiar si dupa standardele actuale. Nu mai tin minte modelul dar am fost multumit de el si m-a slujit cu incredere pana prin 2001-2002, cand am facut saltul la un Motorola mai subtirel si la care cel mai mult imi placea un screen saver cu un smiley care-ti zambea cu toata fata cand telefonul intra in stand-by. Dar dupa doi ani l-am pierdut si am fost nevoit sa-mi caut alt telefon.
.
Prima "dragoste"

A fost momentul in care m-am intersectat cu Nokia ... ne-am vazut, ne-am placut si de atunci nu ne-am mai despartit. Primul a fost el, celebrul N5110. De incredere, cu baterie fara sfarsit, rezistent la impactul cu trotuarul sau asfaltul, am trecut prin multe peripetii impreuna si nciodata nu m-a dezamagit.

Dupa el am avut titanul Nokia 3310, care cred ca a fost cel mai bun telefon mobil pe care l-am avut, iar mai tarziu, manat de valul modei, mi-am luat la mana a doua un Nokia 6230.

Astazi tot fan Nokia sunt, desi mi se pare ca telefoanele lor au inceput sa-si piarda din fiabilitate si robustete in ultimii ani, iar in privinta luptei pe piata smart-phone-urilor au cam pierdut startul. Acum am in exploatare un Nokia E72 si sunt destul de multumit de el, insa ma bate gandul sa incerc un Nokia Lumia 800.

Am gasit un magazin online gsm, GSMRo, care are o gama variata de telefoane mobile si accesorii la preturi bune, mai ales ca nu vreau sa redevin sclav al companiilor de telefonie mobila, care pentru un astfel de mobil m-ar inrobi pe doi ani cu un abonament de 40-50 Euro pe luna.

Chiar daca fac un efort la inceput, daca-mi cumpar Lumia 800 cu banii jos salvez echivalentul costurilor cu abonamentul pe un an la operatorul mobil, pentru ca n-am nevoie de abonamentele lor de neam prost, fiindu-mi suficient un abonament la 15 Euro/luna.

Vreau sa incerc cu ocazia asta clasa de smart phone-uri Nokia. Lumia 800 este la un pret ceva mai bun si nu sunt diferente tehnologice foarte mari fata de Lumia 900. Ecranul ceva mai mare si 4G-ul sunt cam singurele avantaje pe care le are 900 versus 800 ... hai si cei 2mm mai putin la grosime.

Imi place la Lumia linia eleganta a designul si interfata placuta pe care Windows mobile o pune la dispozitie. Are memorie interna de 16 Gb si un RAM de 512 Mb, cu un procesor de 1.4 Ghz, ceea ce pentru mine este mai mult decat suficeint.

Si nu in ultimul rand este un Nokia :)

18 comentarii:

Unknown spunea...

Te inteleg. Eu sunt fan SONY pana la moarte. :)

silavaracald spunea...

Cu exceptia unui Erricson cam butucanos, dar la care se auzea excelent, mereu am avut Nokia, asa ca sunt fan vechi. :)

Taraboste spunea...

:) Eu am mers pe mana Nokia, dar cum spuneam si-n articol, in ultima vreme nu am fost foarte multumit. E72-ul de acum este OK, dar un E52 pe care l-am avut pana anul trecut era sub orice critica ...

Taraboste spunea...

Sper sa reusesc pana la finele anului sa-mi iau un Lumia 800 ... ar fi primul smart phone Nokia pe care pun mana si sunt curios ce poate.

Probiu spunea...

Mie imi place sa experimentez. Acum am un Allview dualsim. De data asta am experimentat prost, dar cred ca mi se va lipi de mana cat de curand un Iphone

Taraboste spunea...

Ai pile la Vodafone si castigi voucher-ul de 750 Euro?
Eu sunt mai conservator si nu prea-mi palc schimbarile si imprevizibilul :D

ion spunea...

şi eu eram cu nokia la început. dar acum samsung rulează

întuneric spunea...

Si eu sunt fan declarat Nokia, insa acum, in epoca internetului pe mobil, Nokia sufera mult.

Poate Lumia o fi un model mai rasarit, dar e touch-screen, si eu nu pot sa-l sufar pe motivul asta.

Gadget Show spunea...

Am fost fan Ericsson - 628, T28, T68, apoi SonyEricsson T68i, ... acum sunt la al 3-lea HTC; primul a fost diamond, apoi desire hd, acum one x si in curand uraza one x+

Taraboste spunea...

Inca n-am intrat in era smart phone. Si cel putin in privinta asteptarilor mele de pana acum, Nokia a fost la inaltime. Vreau sa incerc si Lumia pentru ca deja este a treia sau a patra generatie si cred ca au rezolvat problemele inerente inceputului.

Taraboste spunea...

Poi nu sunt toate smart phone-urile cu touch screen?

Taraboste spunea...

HTC e tare pe piata smart phone-urilor. Totusi nu sunt un impatimit al browsing-ului pe mobil sau al jocurilor de-aia nu prea m-am axat pe linia lor. Dar de cand cu bloggingul ... :D

black friday spunea...

Mie mi-e de mare ajutor, in peste 90% din cazuri citesc emailul pe mobil, chiar si cand sunt acasa in fata compului. Chiar si navigarea pe net de pe mobil, o utilizez frecvent chiar si de acasa, atunci cand caut ceva, citesc sau imi urmaresc niste statistici.
Partea de "telefon" o folosesc mai rar decat lanterna. Nu prea mai vorbesc la mobil.

Taraboste spunea...

Adevarul este ca tehnologizarea si internetul intra pas cu pas in fiecare coltisor al vietii ... si automat smart phone-urile si tabletele castiga din ce in ce mai mult teren.

Pixel spunea...

Prima "dragoste"...si ce mai dragoste a fost cand a aparut telefonul :))

Taraboste spunea...

Greu de imaginat cum ar fi viata de zi cu zi fara un mobil in buzunar :)
Era intr-o vreme moda cu tocurile prinse la curea. Erai super tare daca aveai unul. Iar cu doua ... :D

Viola spunea...

Si eu tot fan Nokia sunt..darrr convorbirile telefonice costà mult, chiar dacà companiile oferà servicii "la pachet" pàcàlitoare!!am ajuns la concluzia cà merità sà cumperi un smartphone chiar dacà cheltui mult la inceput. Poti comunica via software dedicat unde vrei, càt vrei, cum vrei si cheltui putin, asa cà se amortizeazà cheltuiala pe parcurs. Insà trebuie atentie sà nu-l pierzi, zonà bunà, timp frumos....

Taraboste spunea...

Mobilul este exemplul clasic de "rau necesar" ...
S-a dovedit stiintific faptul ca radiatiile emise sunt daunatoare si ridica incidenta aparitiei cancerului la creier, este clar ca se constituie intr-un element care afecteaza propria intimitate a fiecaruia dintre noi, insa pe de alta parte mobilul este extrem de folositor pentru a mentine contactul cu ceilalti si pentru a rezolva diverse probleme.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza