luni, 19 noiembrie 2012

Afisajul electoral

Mi-am luat angajamentul (fata de mine insumi) de a nu mai scrie pe subiecte politice, dar nu este tocmai simplu ... mai ales in plina campanie electorala :D. Voi aborda un subiect mai "usurel", legat de forma nu de fondul problemei. Si o fac pentru ca mi-a sarit in ochi afisajul electoral din Sectorul 5, care este ...

Strazile orasului sunt impanzite cu bannere, reclame, afise care-i prezinta pe stimabilii candidati pentru un loc caldut in Parlamentul Romaniei ... Nu stiu ce dracu' ii atrage, ca leafa nu-i cine sitie ce :). Poate binele netarmuit pe care vor sa-l faca poporului, poate dragostea de tara, sau dorinta de a pune in slujba neamului competentele profesionale acumulate in anii de cariera ... :)

Voi ce credeti?

Revenind la afisajul electoral, mi-au "placut" in mod deosebit bannerele USL din sectorul lui Marean.

Bannerele astea cred c-au fost concepute de primarul care este,
Almanahe Miciurin Vaghelion

Domnul din imagine clameaza: "Uniti impotriva nedreptatii". Ideea de a minimiza cuvantul intercalat mi se pare o mare prostie, pentru ca in prima faza m-a frapat mesajul "uniti ... nedreptate", care are mai degraba conotatii negative. Din mersul masinii vezi doar cuvintele mari, bolduite si efectul bannerului se intoarce impotriva celui din imagine ...

Inca nu este cel mai relevant exemplu. Am vazut si bannere cu mesaje mult mai optimiste:
Impreuna impotriva saraciei
Impreuna impotriva mafiei

Poate doar am eu o problema de perceptie, dar chiar mi se pare extrem de proasta ideea de a scoate in evidenta doar cuvintele cheie, pentru ca se pierde esenta mesajului ...

A, si sa nu uit ... in zona Cotroceni am vazut un banner mare pe care trona marele om politic Mihai Razvan Sturzu ... Chiar el, artistul, interpretul, cantaretul, ... renumitul mebru al formatiei Hi-Q :).

UFB ... Apropos, te duci la vot? Eu ma duc dar inca nu stiu cu cine votez :D

20 de comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

Impreuna cu mafia impotriva saraciei proprii :)) Cred ca asta e corect...

Taraboste spunea...

Cam asa ... Cred ca firma care le-a conceput panotajul n-a vrut sa minta pana la capat si a strecurat acest mic detaliu pentru a arata adevarul ... pritnre cuvinte :D

silavaracald spunea...

Nu spui cu cine votez, ca-i secret. Dar afisele astea sunt total neinspirate.
Am vazut, de pilda, o brosura electorala in care 9 din cei 12 catindati erau pozati la fel, cu mana intinsa, de parca ii scosese partidul la cersit.
Mai avem mult pana cand vom avea profesionisti adevarati in campaniile astea.

Taraboste spunea...

Si cand te gandesti ca au mai platiti si bani buni pentru asta :)

ion spunea...

tare asta :))
tre' să mergem la vot, altfel riscăm alte treburi.

Taraboste spunea...

Ma roade faptul ca nu ai ce dracu' sa alegi ... toti o apa si-un pamant ... iar trebuie sa votez cu raul mai mic (asa cum il percep eu, normal).

Anonim spunea...

Decat lozinci, mai bine si-ar trece pe afisele astea CV-ul si realizarile politice din ultimii ani.Asa...forma fara fond!La mine, orasel mic, da' afise mari! Bani aruncati...Oricum nu-l cunosc pe nenea ala de candideaza, stiu doar ca are covrigarie.Deci sa cred ca in parlament nu se vor mai vinde gogosi ci covrigi?:))Sau ca toti maidanezii din oras vor fi improprietariti in varful cozii?

Viola spunea...

La vot trebuie sà mergi, asta sigur, cà de nu, e gravà treaba... Mà enerveazà banerele, afisele, tot, sunt stresante.
Acum conteazà la ce post de televiziune te uiti ca sa-ti faci o idee càt de càt in privinta candidatilor, de trecutul lor, pregàtirea lor, si la ce idei le debiteazà mintea. Sper cà lumea n-o sà alerge dupà cei care promit cine stie ce minuni! Sper ca cel care va càstiga sà imbine bine interesele noastre cu cele ale pietelor financiare....

amiralul spunea...

si la mine sunt pe fiecare stalp. doar o intamplare ar face sa existe inca un stalp liber in oras.

Taraboste spunea...

Cred ca asta-i este sloganul electoral ... nici un caine fara un covtig in coada :D

Taraboste spunea...

Cred ca se va vota in general partidul/alianta ...
Iar in privinta tembeliziunilor ... mai bine lipsa. Daca vrei sa afli realitatea trebuie sa sapi singur dupa informatii si sa nu iei de bune afirmatiile televizate.

Taraboste spunea...

Tot e bine ca mai intra un ban la bugetul local ... sau cel putin asa ar trebui.

Viola spunea...

A, sà faci pe detectivul, carevasàzicà!

Taraboste spunea...

Cam da, pentru ca altfel esti la mana lor si n-ai nici o garantie ca informatiile sunt corecte. Cel putin sa le verifici din mai multe surse.
Pe de alta parte, nu prea merita efortul pentru ca totul este o mocirla politica din care nu se va iesi in urmatorii 10 ani ...

Elvila spunea...

Ma enerveaza atat de tare bannerele si afisele de pe strada. Vreau sa se termine odata campania si sa se faca curatenie in orase.

Taraboste spunea...

Tu si toti romanii :) Mai putin aia de pe afise ...
Nu stiu, poate mi se pare mie, dar parca anul asta n-a scapat nici un stalp netransformat in catarg electoral ...

ion spunea...

eu nici nu cunosc candidații. chiar dacă n-am cu cine, mă duc.

Taraboste spunea...

Ca mai noi toti ... Probabil ca se va vota partidul/alianta, nu omul ...

vienela spunea...

M-am hotarat sa merg si eu la vot de data asta, dar nu stiu cu cine voi vota. Inca nu m-am decis daca sa pun stampila acolo unde trebuie sau nu... :))

Taraboste spunea...

Eu unul sunt decis ... dar imi pare rau ca voi vota cam de pomana ... dar asta-i viata :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza