luni, 22 octombrie 2012

Lupta cu morile de vant la granita N-S coreeana

Sau ca sa fiu mai exact, lupta cu baloanele purtate de vant ... Un grup de activisti sud coreeni planuieste pestru astazi lansarea unor baloane peste granita dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord pentru a imprastia manifeste anti comuniste. Este deja o traditie lansarea acestor baloane, dar in acest an Nordul comunist ameninta cu reactii violente in zona granitei.


Liderii Armatei Poporului Coreean (KPA) se anunta nemilosi in cazul unui astfel de demers din partea Sudului si ameninta cu deschiderea directa a focului fara avertisment asupra zonelor de lansare:
"The surrounding area will become targets of direct firing of the KPA. The KPA never makes empty talk."

Bineinteles ca nici Sudul n-a ramas mut la aceste amenintari, responsabilii militari declarand ca un asemenea atac va primi raspunsul perfect din partea armatei sud coreene.


Daca privesti cu oarecare detasare, situatia pare desprinsa din Calatoriile lui Gulliver, in care luptele dintre Lilliput si Blefuscu degenrereaza din motive ideologice, pronind de la modul in care ar trebui consumat un ou fiert.

2 comentarii:

Adriana spunea...

Inca un motiv de "rascoala" :|

Taraboste spunea...

Au avut de la cine invata ... nu pot sa uit imaginile cu budistii tibetani care erau impuscani de granicerii chinezi pe cararile Tibetului.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza