miercuri, 24 octombrie 2012

Cu ochii-n patru

Mi-am cumparat de curand o masina noua si cum in Bucuresti este destul de stresant sa o stii parcata-n strada, am extins investitia si cu o camera pentru video supraveghere pe care am instalat-o la geam, pentru a supraveghea zona parcarii. Nu folosesc zilnic masina, asa ca saracuta de multe ori sta singura in parcare in timp ce eu sunt la serviciu.

Pana acum nu stiam ca exista o gama atat de variata de camere pentru video supraveghere, dar tot cautand pe net am gasit un produs care mi-a atras atentia, anume camera IC-7100 de la Edimax Technology. Cel mai mult mi-a placut faptul ca se instaleaza foarte usor si ca o poti accesa distant din fata unui calculator sau prin smartphone. Si pe mine tocmai asta ma interesa ... sa-mi pot verifica masina parcata in fata blocului oricand si de oriunde, fie ca sunt la serviciu sau in metrou in drum spre casa.

Petrecere in pijamale

In urma cu 3-4 saptamani, cand am intrat sa verific situatia din teren, surpriza ... pe capota masinii se distra de minune o "herghelie" de pisici tarcate. Cand am ajuns seara acasa, masina era plina de urme de labute si smocuri de blana ... A doua si a treia zi, istoria se repeta ... Deja ma enervau matele-alea idioate, dar ce sa fac, cum sa scap de ele? Dupa astea trei zile, pisicile-au disparut din peisaj ... Normal ca m-am bucurat, dar bucuria a fost de scurta durata: pisicile-si mutasera locul de joaca pentru ca se aciuase un maidanez care-si facea treburile pe langa masina si probabil ca erau deranjate de mirosul potaii. Din lac in put ...

Desi n-a surprins incidente mai grave (si sper ca nici nu o va face), camera s-a dovedit foarte utila in misiunea de supraveghere. Sunt sigur ca daca totusi se va intampla un incident, imaginile video imi vor fi de mare ajutor pentru solutionarea problemei.

Asa ca merita investitia!

Urmeaza sa inscriu articolul in concursul SuperBlog 2012.

4 comentarii:

Dan Andrei spunea...

Din pacate la politie nu te ajuta filmarile facute de tine.
Trebuie filmat cu acordul lor si cu "aparate omologate"

DoarBaiaMare spunea...

Poate sperii hotii...

Taraboste spunea...

Poate ca da, dar daca poate fi identificata o persoana in imagini, politia-l va strange cu usa pana cedeaza si recunaoste in final, mai ales ca de masini se ocupa de obicei recidivisti cu state vechi la politie ...

Taraboste spunea...

E si asta o idee :) Pui un indicator catre camera de la etaj :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza