luni, 15 octombrie 2012

Au disparut statisticile de pe blogspot / blogger

In dimineata asta am intrat ca de obicei pentru a verifica ce mai e nou cu blogul, daca au mai aparut comentarii, ce accesari au mai fost, etc. Am avut un soc cand am constatat ca toate statisticile privind traficul inregistrat pe blog pana acum, atat la modul general cat si individual, pe fiecare postare in parte, mi-au disparut din platforma Blogger ... Nu ma deranjeaza prea tare statistica generala pentru ca oricum nu era prea detaliata si am folosit de la bun inceput StatCounter, dar era util sa pot vedea numarul de accesari per postare.

Statistici Blogger resetate la 14/15.10.2012

Ma batea gandul satrec la pasul urmator in ale bloggingului, anume sa-mi iau propriul domeniu, iar cele de mai sus ma forteaza sa grabesc demersul.

A mai patit si altcineva bucuria asta sau sunt singurul fericit?

PS: se pare ca unele statistici incep sa revina ... cineva face vraji si la unele postati a reaparut numarul de vizualizari.
Parte din informatiile privind traficul au revenit

Este foarte simpatic ca sunt postari care au mai multe comentarii decat vizualizari, si se poate verifica usor ca sunt comentarii din partea unor vizitatori distincti :D

Postari cu mai multe comentarii decat vizualizari: de exemplu la ultima din lista
am 9 comentarii si doar o vizualizare ... dragut, nu?

Cred ca in noaptea asta blogul mi-a fost bantuit de ceva fantome.

15 comentarii:

vert spunea...

Da, si la mine s-a intamplat.

Taraboste spunea...

Pacat. Bloger mi s-a parut o platforma facila ... dar vad ca totul are un pret. Cand trec pe propriul domeniu renunt la serviciile lor.

vert spunea...

Eu deja mi-am cumparat domeniu. E lejer.
Ma gandesc, totusi, ca nu si-ar permite sa reseteze toate statisticile, ar pierde din clienti. Poate e temporar.

vert spunea...

Ah, acum am vazut update-ul tau. Verific si eu si revin cu info :)

vert spunea...

Nu. Se pare ca tu esti mai norocos -)))

vert spunea...

Care, bai, fantome ?! Si la mine cum au ajuns !? )))

vert spunea...

Altfel, acum ceva timp, au mai avut probleme. Dispareau postari intregi, unele au revenit, altele nu. S-a plans lume si atunci. Nici cazuri de suicid n-au fost, toate bun.

Taraboste spunea...

Aparent totul a revenit la normal ... dar doar ei stiu daca informatiile sunt cele reale sau nu ... Poate mi-or fi bagat si ceva trafic in plus, ca bonus pentru neplacerile create :D
Cert este ca a fost ceva in profunzime ca sa zic asa, pentru ca a modificat corespunzator spre exemplu si lista celor mai accesate postari ale saptamanii ... Aparent lucruirle au revenit la normal.
Daca nu ma logam la 06.00 nici nu-mi dadeam seama acum ...

vienela spunea...

Cand eram pe blogspot, observam mereu ca nu corespundea ceea ce spuneau statisticile cu ceea ce spunea StatCounter. Apoi mi-am pierdut interesul pentru statistici. Acum ma uit foarte rar si asta doar pentru a vedea dupa ce cautari mi-a trimis google vizitatori. :))

Taraboste spunea...

Maturitate in ale bloggingului :)
Eu sunt novice si ma preocupa cati vizitatori intra, cand, ce postari acceseaza, comentarii, etc :D
Pentru moment, mai tot farmecul il reprezinta aceste statistici, iar StatCounter chiar are instrumente interesante si-n versiunea gratuita.

DoarBaiaMare spunea...

Si eu urmaresc statisticile destul de interesat...

Taraboste spunea...

Asa cum o confirma multi, este foarte amuzant sa vezi ce cautari fac internautii si cum reusesc sa ajunga la tine :D

Unknown spunea...

Sa stii ca si la mine, ca sunt tot pe Blogger, se mai intampla aberatii in statistici. Nu le bag prea tare in seama. Dar chiar sa se reseteze complet nu s-a intamplat, dar nu ma uit foarte des, poate sa fi fost si asa ceva si n-am vazut eu :)

Taraboste spunea...

Problema este ca nu mai pot pune baza in ce statistici genereaza blogger. Daca ma logam putin mai tarziu habar n-aveam de matocariile lor. Asta-nseamna servicii gratuite, ce sa-i faci.

Calatorie-Fotografie spunea...

Eu ce am observat și mai ciudat cu privire la statistici e că una îmi arată Blogger și alta Google Analytics. Când scriam doar pt blog, mă bazam exclusiv pe statisticile de acolo - și unde am ajuns să am 70-100 pagini vizualizate pe zi.
După ce mi-am fondat și forumul, am instalat modulul Google Analytics pe ambele.
Culmea e că dacă mă uit acum la statisticile blogului (fotografiecluj.blogspot.ro), am mult mai multe vizite în statisticile Blogger decât în cele ale Analytics-ului - unde am avut de ex. 8 pe Analytics pt. 78 pe Blogger - și în aceeași zi, pe forum (calatorie-fotografie.forumgratuit.ro) am avut 19, măsurați cu Analytics. Asta deși forumul încă nu are Page Rank, iar blogul are PR 1.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza