sâmbătă, 29 septembrie 2012

Viata la tara

La acest sfarsit de saptamana am reusit sa ma rup de poluarea Bucurestiului pentru cateva zile petrecute la tara. Tanjesc dupa o viata care sa nu presupuna zgomotul continuu al orasului, nesimtirea vecinilor de bloc, jugla traficului, iuresiul continuu in care decurge viata la oras. Si sper ca intr-o buna zi sa ma pot retrage pentru un trai linistit, la tara, sau cel putin la casa, sa-mi tund gazonul, sa plantez cativa pomi, sa ingirjesc straturile de legume ... nimicuri, care fac viata mai frumosa. Cel putin pentru mine.

La tara, in natura

Dar pana atunci, ma bucur acum si aici de o zi superba de toamna, un ciorchine de strugure rupt direct de pe coarda, o pruna suculenta si in general, de o relaxare totala proprie unor zile de week-end la tara ... M-am trezit pe la 06.00 pe ritmuri de cucu-rigu si am facut o prima tura prin curte si pe langa curte pentru a-mi inocula starea de spirit proprie vietii la munte. Relaxare totala ...

Un ou proaspat si un latpe cald la micul dejun, langa un cas cu ceapa au completat o dimineata perfecta. Si dupa o tabla si un vin rosu, ma pregatesc sa infrunt pranzul, pentru astazi avand in program un gratar cu legume, ciuperci, dovlecei, vinete si ceapa coapta. Normal ca voi arunca si cateva bucati de ceafa, doi carnati si cativa mici, dar am vrut sa-ti deturnez atentia cu legumele :) Iar la final cateva felii de paine coapte vor pune capac ... Abia astept :)

Dupa amiaza am programat o expeditie pe versantii impaduriti din jur, pentru a consuma surplusul de energie. Voi continua postarea dupa aceea :)

14 comentarii:

ion spunea...

Ştiu cât de obositoare e viaţa în capitală. Se potriveşte perfect chiar şi numai o zi departe de gălagia de acolo.

Daniela spunea...

Serviciul ne obliga sa suportam viata la oras si tot ce se intampla. Altfel, multa lume si-ar petrece viata la tara, mai ales stiind ca natura e aproape de tine.

DoarBaiaMare spunea...

Si eu dau fuga la bunici cand pot..E la 40 de km de Baia Mare intr-o zona de o frumusete rara...E liniste acolo..Si ma pot reincarca...

Adriana spunea...

Mmmmm...deja se simte miros de gratare incinse...
Odihna si distractie placuta :D

Taraboste spunea...

Foarte adevarat... Din pacate odata prins in hora (job, credite, etc), este greu sa te rupi si sa te relochezi. Dar merita incercat.

Taraboste spunea...

Dap, esti captiv propriilor nevoi si dorinte. Pentru ca daca nu-ti cade o pleasca-n cap sa-ti rezolve problemele materiale, esti nevoit sa te aciuiezi intr-un oras mare pentru un trai decent.

Taraboste spunea...

Super ... la 40km este ideal. Nici prea aproape, pentru a beneficia cu adevarat de aer curat, nici prea departe pentru a putea ajunge cam cand ai chef. Eu a trebuit sa bat aproape 200km dar a meritat din plin.

Taraboste spunea...

Gata, le-am ras ... nici nu prea ne-am atins de carnuri. Au fost la putere legumele trase la gratar (ciuperci, dovlecei, vinete). Dupa siesta batem putin coclaurile :)

Daniela spunea...

Ardei, rosii, ceapa. Incearca aceste legume pe gratar si te asigur ca o sa le vrei de fiecare data cand iesi la picnic. :D
Si ca sa "ma dau mare" putin: sunt veterana in de-ale picnicului. Asa ca, ai incredere. :D

Taraboste spunea...

Am omis ceapa :) era si ea pe-acolo (ceapa rosie lunguiata).
Ardei n-am dar maine voi introduce in grila rosii :D
Daca mai ai idei, nu ma supar sa mi le impartasesti. Mai am si ziua de maine la dispozitie pentru aplicarea lor :)

vienela spunea...

Socrii mei locuiesc la tara, dar nu ma simt atrasa de acel loc, pentru ca este prea aproape de oras, curtea este micuta si prea inghesuita intre alte curti, de unde rasuna non-stop manele. Prefer sa ies la munte, cand am timp.
Distractie placuta!

Taraboste spunea...

Eu am norocul ca "tara" sa fie chiar la munte. Sunt ca la pensiune :)

Bucur spunea...

Stau la tara la o distanta de 20 de km de Bucuresti si pot sa spun ca e foarte bine aici,e liniste si pace.Nu cred ca as putea sta la oras nici sa ma platesti...

Taraboste spunea...

Mi se pare situatia ideala :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza