marți, 25 septembrie 2012

"Deja vu" privind privatizarea Oltchim

Cand l-am auzit ieri pe Ponta cum incerca lamentabil sa se disculpe privind privatizarea "de succes" a Oltchim am avut un deja vu. Replicile si atitudinea doctorului Pontaciomus sunt similare atitudinii USL de dupa referendum, cand au inceput sa acuze modul incorect in care a fost organizat acesta si listele electorale neactualizate, de parca nu guvernul USL a fost cel care a avut parghiile necesare organizarii procesului electoral.

Nu e prost cine cere, e prost cine da (sursa foto)

Idem se intampla acum si cu privatizarea Oltchim. Nu am auzit un singur cuvant prin care Ponta sa recunoasca incapacitatea de atrage 2-3 investitori seriosi din domeniul industriei chimice care sa liciteze, sau neseriozitatea cu care a fost organizata licitatia publica. Rezultatul? Ofertanti de doi lei, castigatorul fiind un om cercetat penal care cred ca nici nu ar fi trebuit sa aibe dreptul sa liciteze si care nu a facut decat sa-si faca publicitate electorala gratuita pe seama soartei a mii de angajati ai Oltchim.

Si pentru ca documentatia licitatiei a fost conceputa cu picioarele, marele castigator are acum posibilitatea de a jongla cu diverse artificii pe margina contractului. De ce nu s-a inclus in documentatia licitatiei o prevedere care sa impuna acceptarea automata a draftului de contract odata cu depunerea ofertei, orice negociere fiind realizata in perioada premergatoare ofertarii.

In orice tara normala o privatizare ajunsa in situatia in care se gaseste privatizarea Oltchim s-ar fi soldata cu concedierea principalilor fatori implicati: ministrul economiei, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, etc. Dar nu la noi unde incompetenta se premiaza si este mijloc de reusita profesionala.

Dar ce pretentii poti avea de la un prim ministru care si-a obtinut titlul de doctor printr-un plagiat recunoscut de toata lumea, mai putin de al si subalternii sai. Ce cadere are un asemenea om sa traga la raspundere un subaltern pentru incompetenta?

6 comentarii:

Adriana spunea...

Ponta avea grija ieri sa aduca la cunostiinta ca "Dan Diaconescu nu are bani"! De parca acest lucru nu era stiut deja...
Doi papagali...
Mi-e lehamite de asemenea oameni...

Taraboste spunea...

Tot circul este de domeniul absurdului ... cum ai organizat licitatia daca ai permis sa se ajunga la o asemenea situatie? Cine e de vina? Tot Basescu, normal :D

toby spunea...

-sa zicem ca vin alegerile si USl a pierdut 10 % in sondaje
-sa zicem ca DD avea doar 2% in sondaje
-sa zicem ca DD promite ca se aliaza cu cineva si mai mult chiar, ca poate ajunge de la 2 la 10% in sondaje in 2 luni jumate.
-sa zicem ca DD promite USL coalitia si 10% in plus in parlament din decembrie incolo.
-sa zicem ca DD vrea pentru asta vreo 45 milioane de euro ca sa scoata din insolventa Otv si celelalte 2 firme ale sale.
Cum facem?
Luam Oltchim cu 45 milioane pe care nu ii avem, ajutam oamenii, oamenii ne pupa mana, procentul creste la 10%.Guvernu imi da 45 milioane pe care initial nu le aveam.La alegeri intram in coalitie cu USL.DD fericit, USL fericit, Oltchim in insolventa si 3000 de vieti ruinate.Un pret mic dupa parerea mea...

Taraboste spunea...

E o varianta ... posibila, dar sa speram ca nu se va concretiza.

ion spunea...

cât de slab e statul. şi-o ia cu propriile legi..

Taraboste spunea...

Nu stiu cum a facut statul asta al nostru dar i-a reusit de minune ... Parca-i gaina care sa-mpiedicat sa o prinda cocosul ...

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza