miercuri, 5 septembrie 2012

Breaking news: McDonald deschide primul restaurant vegetarian

Cand am citit stirea nu mi-a venit sa cred. Cum adica McDonald vegetarian? Sunt tare curios ce produse vor afisa in meniu: hamburgeri cu ardei, Big Mac cu castraveti si conopida, praz pane, finger carrots :)

Interdictie la BigMac

Normal ideea nu se va aplica in SUA, nici macar in Europa. Tinta o reprezinta tarile hinduse si arabe, unde consumul de carne de vita, respectiv porc este tabu.


Noul restaurant se va deschide in Amritsar, India, anul viitor. Oricum meniul unui McDonald local difera dramatic de cel clasic, pentru ca vita si porcul au trebuit scoase de pe lista din motive religioase, peste 80% din populatie fiind hindusi. Cu numai 271 restaurante deschise in intreaga tara, la o populatie de peste un miliard, vanzarile McDonald sunt minuscule in India, motiv pentru care se lanseaza acest nou concept de restaurant, urmand ca in 3 ani sa se dubleze numarul restaurantelor.

Sursa: www.smh.com.au

_________________
Deasemenea de interes,  Riscurile utilizarii lampilor eco: cancer, boli de piele, poluare, etc.

4 comentarii:

ion spunea...

se adaptează oamenii, deşi sună cam ciudat alăturarea asta mcdonald's - vegetarian.

Taraboste spunea...

Si pe mine m-a cam dat gata stirea. Oricum, vegetarian nu inseamna neaparat sanatos.

Savoir Faire spunea...

Nu au facut restaurant vegetarian pentru ca sunt ei marinimosi in legatura cu religia locului, ci pentru faptul ca vroiau profit si de la aia care nu halesc carne.

Taraboste spunea...

Dap; este o piata care reprezinta 80% din populatia Indiei, populatie care nu mananca vita. oricum mi se pare un non sens asocierea celor 2 cuvinte: McDonald si vegetarian.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza