marți, 25 septembrie 2012

Activare conexiune 3G la tableta E-Boda Impresspeed E200

Intrebam saptamana trecuta cum se activeaza o conexiune 3G la o tableta. Era vorba de tableta E-Boda Impresspeed E200, de altfel foarte buna ca performante si la un raport pret-calitate optim.

Am rezolvat in sfarsit misterul. Dupa zile de cautare a unei solutii si nenumarate incercari am primit raspunsul oficial din partea tehnicienilor E-Boda ca ceea vreau eu nu este posibil. Si ce doream? Sa conectez tableta la internet folosind unul intre modemurile 3G declarate ca fiind compatibile cu tableta Impresspeed E200. Iar compatibilitatea modelului Orange si a celui Digi este adusa la cunostinta consumatorilor din 2 surse:
+ Consultantii de vanzari din magazin;
+ Informatiile aflate in tableta, la sectiunea dedicata echipamentelor 3G compatibile.
.
Eu, consumatorul

Ori ieri, cand am solicitat departamentului tehnic al Rosal Import Export (cei care comercializeaza tabletele E-Boda) verificarea interconectarii tabletei folosind modemurile Orange si Digi, mi s-a raspuns senin ca nu este posibil, ca pentru a utiliza conexiunea 3G trebuie sa achizitionez un modem de 2 ml lei de la ei sau unul de pe piata libera. In realitate doar trei variante de modem 3G functioneaza cu tableta E-Boda Impresspeed E200, conform tehnicienilor Rosal:
+ MF190 - furnizat de RDS, impreuna cu cartela lor de date;
+ E1750 - de pe piata libera, magazinele online (aveti nevoie de o cartel SIM cu internet activat);
+ Sticul de la E-Boda - aveti nevoie de o cartel SIM cu internet activat. 

Personal pot confirma faptul ca modemul E-Boda (am luat unul de la ei cu 80 de lei dupa ce i-am amenintat ca returnez tableta) functioneaza cu o cartela Digi mobile.

Cele de mai sus ilustreaza comportamentul tipic romanesc si intra la categoria inselaciune. Eu unul am ales sa cumpar tableta pentru caracteristicile ei dar SI pentru ca in lista de modemuri 3G suportate erau incluse doua modemuri pe care le aveam in dotare cu abonamente de date active.

Sper sa va ajute informatiile de mai sus. Cel putin nu trebuie sa mai pierdeti timpul cautand o solutie pentru ca nu cred sa existe alta decat utilizarea unuia dintre cele 3 modele de modem.

Voi ati avut astfel de probleme cu Eboda sau alti producatori de tablete?
Va ajuta cu ceva informatiile prezentate mai sus?

16 comentarii:

Unknown spunea...

pe stickul de la el stii cumva daca functioneaza si netul de la vodafone?

Taraboste spunea...

Din pacate nu stiu.
Pe modemul lor a mers doar cartela de la Digi ... cea de Orange n-a vrut s-o ia din loc.

amiralul spunea...

pai e-boda e vreo marca de renume ca sa si functioneze? numai pretul de 500 spune totul. 500 dai de 500 merge.

Taraboste spunea...

In privinta conectarii la internet prin modem 3g stau rau ... in rest este rezonabila totusi. Iar nevoile privind neul le poti rezolva OK prin conectarea la un wifi, daca ai posibilitatea.

Anonim spunea...

SALL AM VAZUT CA MODEMUL DE LA DIGI MF110 ESTE COMPATIBIL .. AM CONECTAT LA TABLETA SI NUSH CE SA FA CIN CONTINUARE .. CE SATARI TREBUIE SA FAC .. ?? ?? PLZ HELP !!!!!

Taraboste spunea...

Salut. Din discutia cu cei de la service-ul lor, doar modemul MF190 de la Digi este compatibil. Si eu aveam doua modemuri, unul de la Digi si unul de la Orange care figurau in lista de modemnuri compatibile cu tableta, insa in realitate doar cele 3 variante mentionate in articol functioneaza.
Eu am fost nevoit sa cumpar un modem de-al lor.

VLAD[ONE] spunea...

E plin netul de articole si reclamatii de genul "am tableta x, nu ma pot conecta 3G cu modemul Digi-Net Mobil/Orange/xxx". Indiferent de producatorul modemului (stick-ului). Hai sa va ajut putin. Am o tableta E-Boda, un modem Digi ZTE MF110, am intampinat acceasi problema ca si voi, m-am chinuit 4 ore sa setez parametrii, sa citesc zeci de forumuri, si tot nu am reusit, desi modemul e compatibil cu tableta. Si mi-a venit ideea, logica de altfel: dar daca exista o aplicatie Android (*.apk) care sa recunoasca si sa initializeze modemul, asa cum exista acel mic software windows pt conectare la net?! Am cautat un update sau aplicatie noua pt Android direct la producator, ZTE. Nu exista, desi e nefiresc si urat din partea lor. In schimb, am gasit pe net un baietel ceva mai destept decat mine, care explica intr-un tutorial text/video cum se procedeaza.
Aici: http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2012/12/digi-net-mobil-zte-mf110-conectat-pe.html
Modelul de modem e acelasi ZTE-Digi3G, tableta difera, insa nu conteaza, e vb tot de Android si aplicatii dezvoltate pt acest s.o. De asemenea, e posibil sa mearga cu oricare alt tip de modem. A facut el si a mers, am facut si eu si merge brici!
Concluzie:
- 3 aplicatii pe care le descarcati free de pe net
- instalarea lor nu afecteaza in niciun fel stabilitatea s.o.
- majoritatea tabletelor vin deja rutate de la producator, doar se instaleaza cele 3 aplicatii, fara interventii majore asupra s.o.
- atentie sa aveti WiFi dezactivat cand incercati conectarea cu modemul.
Bafta si astept feed-back de la voi!

Taraboste spunea...

Eu am rezolvat cu modemul cumparat de la ei (Eboda), desi aveam 2 modemuri (orange si digi) care ar fi trebuit sa functioneze (dar nu o faceau).
Ciudat ca cei de la service-ul lor nu stiu (sau se fac ca nu stiu) de gaselnita prezentata de tine mai sus.

Anonim spunea...

salut
am o tableta e-boda a300 si am un stic mobil digi si nu ma pot conecta .imi apare card deteriorat

Anonim spunea...

am o tableta e-boda a300 si un stick digi zte mf667.si cand vreau sa-l conectez imi apare card sd deteriorat,ma poate ajuta cineva sa imi dea setarile ,sau ce sa fac..plzzz

Anonim spunea...

am o tableta serioux 101 tab si nu reusesc sa o conectez la digi mf 667, ma ajuta cineva?

Anonim spunea...

am a300 si merge excelent cu stik DIGI E3131

Anonim spunea...

Pe eboda impresspeed e220 digi MF110 merge foarte bine cu dongle (livrat odata cu tableta)

Anunturis spunea...

Am aceasi problema la conectare cu stick E-173 la o tableta Eboda R80.

Am urmat pasii ce mi-au spus cei de la RDS dar degeaba nu reusesc.

Gasesc ajutor aici? Merci.

Vanzatorul mi-a spus ca merge sigur cu acest sitck e173.

ANDREI spunea...

cum conectez netul la tableta eboda esential A310 prin modemul d la cosmote E173

Réka spunea...

Buna, am tableta Eboda A300 si Digi net mobil MF 195E.. acelasi poveste, card deteriorat, si vrea sa formateze. Cineva care poate sa ma ajute? MS

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza