joi, 23 august 2012

Supradimensionarea imaginii lui Basescu in politica romaneasca

Fata de obsesia asta pe care au facut-o multi impotriva lui Basescu mergand pana la a decreta ca scopul lor in viata (nu doar in politica) este sa-l dea jos pe Basescu de la putere, incep sa ma intreb: oare nu il mistificam pe bietul Traian mai mult decat el insusi a visat vreodata? Nu ii cream noi o imagine fantastica, din basmele pentru copii? Chiar este el in tot si in toate?

Foto: ronews.org

Dicteaza si impune parerea lui oriunde? Nu doar in Romania dar deja si in Europa? Parchetele declanseaza anchete la comanda sa, Curtea Constitutionala ii este aservita, CSM-ul nu-i iese din vorba, cancelariile si institutiile europene asculta ce spune Basescu, il cred orbeste si il urmeaza hipnotizate? Sa ajungi sa crezi ca un singur individ (in speta, din sud-estul Europei, ca nu vorbim de Obama) poate sa comande si sa controleze atatea minti si institutii pare o naivitate copilareasca, sa nu spunem imbecilitate, nu?

Cred mai degraba ca opozantii lui doresc sa focuseze ura maselor catre un singur om pentru ca este cel mai simplu si accesibil mesaj pentru prostime. Este mai usor sa spui ca Base e ciuma natiunii, singurul vinovat pentru tot raul Romaniei si al romanilor, sa canalizezi resentimentele oamenilor catre el, pentru ca este mult mai facil sa alimenteze astfle de sentimente. Explicaitile economice, politice, sociale sunt mai greu de digerat de catre mase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza