miercuri, 22 august 2012

Parintele Arsenie Boca, mesaj pentru romani

Parintele Arsenia Boca este supranumit "Sfantul Ardealului".

Parintele Arsenie Boca

A ramas in sufletele credinciosilor prin invataturile sale, prin pildele pe care le-a dat si prin prezenta sa spirituala dincolo de momentul mortii.

S-a nascut intr-o familie de tarani simpli in 1910. Inca din timpul liceului este numit de colegii sai "Sfantul", absolvind ca sef de promotie liceul "Avram Iancu" din Brad. Dupa ce urmeaza cursul "Institutului Teologic din Sibiu", in anul 1933 este trimis de catre Mitropolitul Nicolae Balan la Bucuresti pentru a urma Institutul de Belle Arte. In 1942 este hirotonit preot si devine staret al Manastiorii Sambata de Sus.

Incepand cu anul 1948 este persecutat constant de catre Securitate, fiind arestat in mai multe randuri si executant 9 luni de ocna si canal. Intre anii 1969 si 1989 ramane langa Manastirea Sinaia, avand o chilie si un atelier de pictura.

In 1989, la 28 Noiembrie, inceteaza din viata.

Am inclus mai jos o marturie audio ramasa din partea Parintelui Boca, sfaturi si povete pentru noi romanii, care au aceeasi putere spirituala si acum (sau mai ales acum) ca si atunci cand le-a rostit.

Sfaturile Parintelui Arsenia Boca pentru romani

Documentar privind viata Parintelui Arsenia Boca
Sursa: www.arsenieboca.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza