marți, 21 august 2012

Administrarea mioritica a parcului Cismigiu si toaletele ecologice

Parcul Cismigiu este un monument al Bucurestiului, cu o istorie de aproape 200 de ani, generalul Pavel Kiseleff dispunand in 1830 asanarea Lacului Cismigiu care inunda in fiecare an vecinatatile, si transformarea zonei intr-o gradina publica.

Gradina Cismigiu, la ~ 1900

Ca multi alti bucuresteni, aproape in fiecare weekend vizitez aleile Cismigiului dar si cele doua locuri de joaca amenajate in zona centrala si in zona Lacului Lebedelor, spatii de altfel bine ingrijite, curate si placute, ca intreg parcul.

Partea mirositoare a lucrurilor apare in momentul in care ajungi la locul de joaca situat in vecinatatea Lacului Lebedelor. La circa 10-15m de acest loc de joaca au fost amplasate strategic doua toalete "ecologice", care duhnesc de la o posta mai ales in zilele caniculare cu care ne-am pricopsit vara asta.

Ilustrez in imaginile de mai jos problema in cauza.

 Toaletele in cauza sunt in partea dreapta, peste gard

 Se intrezaresc in coltul gardului

In plenitudinea lor

Inteleg si sunt de acord cu utilitata unor astfel de toalete, dar cred ca se putea gasi un amplasament mai potrivit, ceva mai ferit si nu chiar la doi pasi de locul de joaca. Nu inteleg ratiunea pentru care au fost instalate acolo, mai ales ca la 50-100m se afla o alta toaleta (a treia din acel areal restrans), modelul cu amplasare fixa si igienizare prin apasarea unui buton.

Toaleta cu igienizare "push button" aflata la mica distanta de cele doua impricinate

Fac apel catre administratia parcului Cismigiu si catre voi, daca aveti cum sa transmiteti acest apel mai departe, pentru relocarea celor doua toalete "ecologice".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza