miercuri, 6 februarie 2013

Sarbatorim iubirea romaneste sau americaneste?

A venit si luna Februarie si odata cu ea a inceput sa pluteasca in aer un sentiment atotcuprinzator de iubire :) Iar noi, ca romani, suntem de doua ori mai iubareti, pentru ca avem doua motive de iubire: 14 Februarie, cand sarbatorim iubirea americaneste si 24 Februarie cand o facem romaneste ...
.
.
Privind din perspectiva disputei pentru detinerea titlului de "ziua iubirii" pe taramuri mioritice, consider ca este totusi o lupta inegala ... Marketingul si vizibilitatea de care beneficiaza "Saint Valentin's Day" fiind coplesitoare fata de firavul nostru Dragobete. Oricat s-ar stradui unii, chiar la nivel institutional, sa rastoarne situatia, nu cred ca acest lucru mai este posibil, mai ales intr-o societatea ca a noastra, avida dupa consum, dupa occident, cu o "sete" nestinsa inca in cei peste 20 de ani de la caderea comunismului (a celui oficial).

Ce nu inteleg este de ce nu ne impacam cu ideea ca exista o zi a iubirii internationala si una cu impact in plan local si sa le sarbatorim pe ambele. Impacam si capra si varza, iar in cele din urma tot noi vom fi cei mai castigati, pentru ca vom avea motive in plus de bucurie, nu cu o sarbatoare si cu doua :)

Bucurie, bucurie, insa iubirea, ca si dragostea, trece prin stomac :) Asa ca la o adoua privire, pentru noi barbatii bucuria va scutura putin buzunarele, si nu o data ci de doua ori ... Asta asa, pentru a ne pregati de Martisor :)

Dupa cum stiti, prefer solutiile mai simple, care actioneaza direct, cu impact maxim si costuri minime, asa ca m-am orientat si de data asta catre cadouri simbolice, dar de efect. Fungift are astfel de solutii, venind in intampinarea iubaretilor cu o categorie dedicata de cadouri pentru ziua indragostitilor, indiferent ca optati pentru 14 Februarie, 24 Februarie sau pentru ambele :). Unde mai pui ca la cadourile de Sf. Valentin ai livrare gratuita intre 1 Februarie - 13 Februarie, in orasele de resedinta Fan Curier. Si pentru ca am o doamna acasa care sunt sigur ca (desi nu o spune) se gandeste la ce surpriza-i voi face, m-am tot gandit si razgandit browsand printre cadourile pentru femei de la Fungift. Am avut de "periat" aproape 15 pagini cu propuneri foarte variate, dar a meritat timpul alocat ... cu 50 de lei am facut o achizitie foarte buna.

Am fost prevazator, mi-am pregatit deja terenul si astept cu nerabdare the V day ... Si pentru ca sunt destul de patriot (zic eu), nici de D day nu ma feresc, doar ca pentru Dragobete ma gandesc la o cina in doi.

Voi ce varianta preferati? Love maid in USA sau Love maid in Romania?

9 comentarii:

Nautilus spunea...

Teoria care spune că "noi ar trebui să fim patrioţi şi socialişti şi să nu împrumutăm nimic de la capitaliştii putrezi" sună foarte bine, până când realizezi că e de fapt gestul văcarului supărat pe sat.

Până şi în Uniunea Sovietică se sărbătorea Valentine's Day în rândul populaţiei urbane, şi asta încă din ultimii ani ai lui Brejnev.

~Nautilus

PS nişte băetzaşi care mă iubeau foarte mult mi-au furat bicicleta B-Twin de Valentine's Day 2011 :D

Taraboste spunea...

:) Un motiv in plus de sarbatoare ... :)
Iubeste-ti aproapele :)

Viola spunea...

Imi place varianta romàneascà, tu! Sàrbàtorità cu o iesire cu amicii la o pizza, suc, fàrà cadou...cadoul il astept in martie, e?!

Taraboste spunea...

Si daca profiti de ocazi si sarbatoresti ambele moment, cu ce strica si pe cine supara?

Adriana spunea...

Bafta la campanie.. e buna sarbatorita iubirea sa fara vreun motiv anume, nu crezi?

Savoir Faire spunea...

Pe mine ma enerveaza sabloanele de orice natura si provenienta.
Pe unele le inghit pentru ca nu am alternativa, pe celelalte evident nu.
Mi se pare aiurea sa fac cadouri doar pentru ca vezi doamne e ziua lu' peste prajit si trebuie sa imi vina dragostea la foc automat.
Am tot anul la dispozitie ca sa arat sentimentul, ca sa fac cadouri cizelate si ca sa halesc prajituri fine.
Oricum, e de apreciat dragobetele romanesc pentru ca in felul lui reuseste sa reziste unei sarbatori de proportii precum Sf.Valentin.
Chiar daca e o sarbatoare de tip sablon, nu vad de ce nu as putea sa o sarbatoresc, adica sa le sarbatoresc (pe ambele).
In fine, ceea ce ma supara pe mine este ca sarbatorile lu' peste vin una dupa alta si ne cam fac buzunarele prea usoare.
Daca as avea bani, asta nu ar mai fi o problema.
Putem sa mergem si pe conceptul "dragostea mai presus ca totul", dar dragoste fara cadouri, fara o floare, fara o atentie, parca e degeaba.

Savoir Faire spunea...

Puteau si ei sa aleaga alta zi.
Mari nesimtiti au fost la faza asta !

Laura spunea...

Cred ca daca nu erau americanii cu tentativele lor de comercializare a tot ceea ce exista, nu am fi stiut de Dragobete. Asa cum multi nu stiu ca pe 15 august nu exista prea multe motive de bucurie...si totusi petrec.

Laura spunea...

Nu-s de acord nici cu deja ,,fumatu'' sablon. Una, doua...sablon. Fiecare face ce-l taie capu', e o chestiune de alegere, te bucuri de ziua respectiva sau nu. Si eu aleg sa ma bucur ca si-asa viata asta-i dubioasa, nedreapta si scurta.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza