joi, 14 februarie 2013

Femeia (6): te uiti, nu atingi, nu comentezi

Este clar ca pentru noi, barbatii, este dificil sa intelegem toate fatetele si laturile femeii. Facem eforturi, se scriu carti, se sustin prelegeri, au loc dezbateri, dar nu cred ca vom ajunge sa cunoastem cu adevarat femeia.

Femeia ...

Sunt multe lucruri care ridica semene de intrebare, dar acum si aici mi-am propus sa aduc in discutie un aspect pe cat de vizibil pe atat de intrigant ... dorinta femeii de a se remarca, de a atrage priviri, aprecieri. Este evident ca femeii ii face mare placere sa se aranjeze ... sa se aranjeze ... sa se aranjeze ... :)

De ce oare? Pentru ca-si doreste sa fie remarcata, apreciata, admirata ... Pana aici toate bune si frumoase, totul este conform planului. Insa apar in peisaj, ei ... adica noi, barbatii ... care dupa ce remarca, apreciaza si admira, incep sa ... comenteze, gesticuleze, bata apropouri, ... o fluieratura, o aluzie ...

... ce picioare lungi, ce dotari, n-ar fi rau sa ... ar fi dragut daca ...

Dar vai, ea, femeia se simte lezata si ofensata de masculii care indraznesc mai mult decat sa o admire muti, sa o remarce in tacere, s-o aprecieze cu piosenie. Badaranii, ghiolbanii, nesimtitii ... cum isi permit sa faca remarci in gura mare, ba unii chiar o fluiera ... Uite-l si pe-ala cum isi rupe gatul de parca n-a mai vazut picioare pana astazi. Cata lipsa de civilizatie ... nu se poate ...

Barbatii astia nu se mai dau pe brazda ... niste animale :)

Nu se mai poate imbraca o femeie in fusta mini, ca gata, se gasesc zece insi s-o fluiere ... Nu-si mai poate etala o duduie balcoanele, ca se si strang zece badarani sa faca misto ... Nu mai poate purta femeia o bluza mulata, ca se si itesc zece ghiolbani la colt sa-i bata apropouri ... Ce lume, ce viata, cata suferinta ...

Ah, ce ofensata sunt, cum iti permiti ...? Nu este pentru tine!

Dar atunci, de ce se mai straduieste femeia atat de mult sa se faca remarcata? De ce petrece ore in fata oglinzii, de ce se-mbraca provocator, de ce-si lasa la vedere "nestematele", daca-i displac reactiile pe care le starneste ...? Este o oarecare contradictie la mijloc si nu reusesc s-o deslusesc :)

Tu ce parere ai?!?

19 comentarii:

dB spunea...

Nu e nicio contracdictie la mijloc! Femeile se aranjeaza si se dichisesc in primul rand pentru ele! Sa se simta ele bine!
Apoi sa isi faca colega, prietena, vecina sa moara de ciuda cond o vede proaspat coafata si cu rochie noua.
In al 3lea rand abia, sa se faca remarcata de barbatul pe care a pus ochiul!
Clar?

Anonim spunea...

sigur ca este o contradictie :D
se stie si raspunsul enigmei, dar din politete nu se apuca aproape nimeni sa le dea peste nas doamnelor.

raul rual spunea...

femeile au o cruce de dus. ele trebuie sa impace cumva mandria si modestia. alea cu minte.

DANAP.RO spunea...

Situatia e complexa si prezinta multe aspecte, ca sa zic asa :lol:. Ca femeie, nu mi-am dorit, decat poate in liceu, sa ma fac remarcata in sensul despre care vorbesti tu. E vorba de ipocrizie in multe dintre cazurile doamnelor si domnitelor care vor sa se faca remarcate. Altele insa, destul de multe la numar, sunt deranjate mai degraba nu de faptul ca barbatii le remarca, cat de modul marlanesc, de turma, in care ei o fac. Cred ca nu reactii de tipul fluieraturi (inocente, chiar) sau replici de genul "ce ti-as face eu, papuse" sau, mai rau, agresiuni fizice prin mijloacele de transport in comun asteapta majoritatea fetelor.

bucuros spunea...

sunt unele femei care orice si-ar lua pe ele tot fluierate ar fi. asa le este sortit unora...

Taraboste spunea...

OK ... problema lor este ca pana la barbatul pe care-au pus ochii trebuie sa mai treaca prin fata altor sute de ochi ... :)

Taraboste spunea...

:) Acum nu mi-as dori sa le vad cu sacu-l pe cap precum pe la arabi, insa ma cam enerveaza doamnele care-si etaleaza prea plinul din plin si apoi se simt ofensate de reactiile generate :)

Taraboste spunea...

Uite un barbat care le intelege :)
Cred ca poti oferi oricand un umar pentru plans celor cuprinse de tragedia dramei vesnice prin care sunt nevoite sa treaca ... Unde mai pui ca au si ciclu :D

Taraboste spunea...

Acum imi dau seama ca mai femeile mai au o problema interconectata cu cea de fata ... sinceritatea ... cu ele insele :D
Prividn ce asteapta ... eu cred in principiul actiune si reactiune ... semeni vant si culegi furtuna ... Sunt sigur ca in 90% din cazurile de agresiune verbala sau chiar fizica, victimele "plesneau" de frumusete ... pe la toate crapaturile. Nu zic ca asta-i o vina ci o inconstienta ... Dar si inconstienta (sa nu-i zic prostie) se plateste.

Taraboste spunea...

Acum depinde si pe unde se preumbla ... Dar cred ca ai dreptate :) ... intra la exceptiile care confirma regula :D

DoarBaiaMare spunea...

Eu nu am inteles si nu inteleg femeia. Si am o nevasta foarte frumoasa, dar nici pe ea nu o inteleg pe delpin. Poate asa trebuie sa fie viata asta. Un mister.

Taraboste spunea...

Cred ca ai dreptate :)
Ce farmec ar mai avea lucrurile daca totul ar fi trasabil, masurabil, previzibil ... :D
Cred ca este cea mai buna explicatie :)

Viola spunea...

Dacà iesi singurà pe stradà imbràcatà sumar, trebuie sà stii sà te joci cu focul,, dar dacà iesi imbràcatà comod, normal, si esti fluieratà, e enervant.
O femeie frumoasà are mai multà bàtaie de cap decàt una normalà, la servici, acasà, pe stradà...asta pentru cà toti gàndesc cà ea obtine totul cu usurintà, farà efort, cred cà de aici vine si reactia unora, cà femei, cà bàrbati, de a o "chinui"...Dacà mai e si desteaptà, se complicà situatia, are dreptate Raul Rual trebuie sà facà pe modesta...Vine din instinct reactia asta in fata frumusetii.
Nu và mai chinuiti sà ne intelegeti, noi gàndim in mod divers, important e sà fie iubire e?!

Laura spunea...

Barbatii nu pot fluiera in gand?!

Adriana spunea...

De cele mai multe ori femeile fac aceste lucruri pentru ele insele.. sa se simta bine in pielea lor.. asa ca voi, barbatii, ati face bine sa nu mai incercati atat sa ne deslusiti tainele si sa ne luati exact asa cum suntem... asa cum facem si noi cu voi... :)

Taraboste spunea...

Eventual si sex sa faca tot in gand :)

Taraboste spunea...

Stiu ... dar nu vezi prea des pe strada barbati cu chiloti tanga si colanti mulati pe fund ... Ca sigur ar fluiera si femeile dupa ei :)

Taraboste spunea...

Cred ca uneori granita intre sumar si comod este fragila si usor de trecut :)

dama incaltata spunea...

Eh... exista la fel de bine si barbati extrem de inchipuiti, care petrec foarte mult timp in fata oglinzii... si care sunt foarte atenti la imaginea lor. Adevarat ca femei-ghiolban (in sensul amintit mai sus), mai rar intalnesti, dar sunt si din alea.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza