vineri, 26 octombrie 2012

Putem schimba in bine perceptia lumii asupra noastra

Un grup de oameni inimosi din inima Transilvaniei si-a propus sa arate lumii intregi, incepand cu noi, romanii, ca aceste meleaguri nu inseamna doar saracie, cersetorie, circ politic si devalizarea statului, si ca un pic de vointa, un pic de curaj, multa ambitie si mult talent, pot constitui ingredientele unui concept care sa reliefeze adevaratele valori si traditii ale poporului nostru.

The Art of Dar (face book)

The Art of Dar este un concept si un produs prin care se promoveaza mestesugurile, arta si retetele transilvanene, care impreuna pun umarul pentru nasterea unei opere de arta care sa ne reprezinte cu mandrie aici si oriunde pe glob.

Plecand de la retetele culinare deosebit de gustoase din zona Tarnava Mare a fost ales ca simbol gastronomic al The Art of Dar gemul Mamei Gerda, obtinut din fructe naturale neatinse de chimicalele agriculturii moderne. Mesterilor sticlari din Cetatea Sibiului pecum Ion Tamaian le ies printre degete si de la capatul tevii de suflat adevarate podoabe din sticla, vase in care-si vor afla tihna gemurile Mamei Gerda si mierea culeasa picatura cu picatura de catre inimosii apicultori din Salaj. Opera este completata cu suportii din lemn prelucrati de tamplarii din zona, decorati apoi de artisti precum Ligia Bodea, o tanara de numai 19 ani care a ales sa duca mai departe traditiile si mestesugurile stramosilor. Iar pentru a desavarsi The Art of Dar, mesterii germani din Turda pregatesc lingurite din argint, bijuterii care sa permita degustara si desfatarea simturilor cu minunatele produse transilvane.


Toate acestea se reunesc sub un singur nume, un singur produs, The Art of Dar, lansat luni, 22 Octombrie, 2012 la targul „Global Food Marketplace” - SIAL, Paris. Avem acum si motive de mandrie la Paris si oriunde in lume. Putem fi mandri ca The Art of Dar este un produs romanesc.

Aceasta mana de oameni talentati ne-a demonstrat ca depinde de noi schimbarea perceptiei celor din jur fata de Romania si fata de romani. Asa ca in loc sa ne lamentam cat de rau suntem priviti peste granita, mai bine-am pune umarul la shimbarea tarii in bine.

Un prim pas ar putea fi mediatizarea acestei initiative, pentru ca toti romanii sa stie ca unde exista vointa este si putinta. Da un share pe facebook si lasa-i si pe altii sa afle despre The Art of Dar. Poate astfel vor iesi la iveala si alte idei pentru promovarea Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza