marți, 2 octombrie 2012

Escrocherie in direct: trucul celor fara bani de benzina

Povesteam in postul trecut de adrenalina inbulinarii galbene a rezervorului. La finalul apoteotic, cand ma pregatea sa cobor pentru a alimenta am avut parte sa vad live prima escrocherie din ciclul "am ramas fara benzina, da-mi 10 lei".


Eram tras la pompa la o benzinarie in zona Unirii, iar pe locul de parcare din fata mea destinat vizitatorilor era parcat un RAV4 nou si lucitor, in care tocmai se aseza la volan un nene la 45-50 de ani, costum, cravata, cu burta bine pronuntata. In urmatoarele secunda apare pe partea dreapta un Megan gri model mai vechi, cu numere rosii de rodaj, B 029719 sau cam asa, la volan un smecheras roscovan spalacit, cu ochelari de soare, iar in dreapta o tanti mai "bronzata".

Roscovanul ii face semn stimabilului care deschide geamul din dreapta pentru interpelare. Incepe povestea clasica, ceva de genul "nu suntem din Bucuresti, am fost la service sa reparam masina si am ramas fara bani de benzina si nu mai putem ajunge acasa ... da-mi si mie 10 lei" ... reproducere aproximativa pentru ca n-am prins chiar fiecare cuvant.

Cu toata surescitarea mea legata de alimentare dupa drumul cu peripetii in care-am vazut doar galben in fata ochilor, am ramas blocat in scaun, uimit de escrocheria la care eram martor in direct. Ma asteptam ca stimabilul sa-i dea cu flit si sa-si vada de drum, dar ... spre stupoarea mea, a scos o bancnota pe care i-a dat-o prin geam roscovanului. Normal ca Meganul n-a alimentat si a plecat dupa ce RAV-ul a eliberat scena. Probabil nu avea inca destui bani pentru un plin. Ma gandeam ca da o tura prin benzinarie si revine la panda, dar probabil ca nu a vrut sa atraga atentia angajatilor.

Uite nene ce usor fac unii bani :)
_________________
Deasemenea de interes,  Riscurile utilizarii lampilor eco: cancer, boli de piele, poluare, etc.

16 comentarii:

Adriana spunea...

Doamne... numai la noi vezi asa ceva...:|

DoarBaiaMare spunea...

Ce inventivi sunt oamenii...Deci de acum ne asteptam la cersetori cu masini...

Taraboste spunea...

Au deja vechime practicile astea doar ca n-am vazut niciodata cu ochii mei. Ce ma uimit mai mult nu a fost atat gestul celor care au cerut, ci faptul ca omul ala care parea cu toti boii acasa, chiar le-a dat ...

vienela spunea...

Cred ca a gresit cel care a spus ca romanii sunt inventivi. Corect ar fi fost: hotii sunt inventivi. Iar noi nu ne vom invata minte niciodata, pentru ca suntem naivi. Probabil este si teama de a nu face o greseala, refuzand un mic ajutor. :))

ion spunea...

exact ca ăia din gară care mai au nevoie de câţiva lei ca să-şi ia bilet până în celălalt capăt al ţării după ce au întâmpinat nu ştiu ce probleme.

Taraboste spunea...

Stiti cum se zice, nu e prost cine cere, e prost cine da ...

Probiu spunea...

Daca n-ar exista prosti, n-ar exista nici smecheri...Probabil pe ala cu Rav4 nici nu l-a interesat ce face ala cu 10 lei. I-a dat ca sa scape de el!

Claudiu spunea...

Daca-i dadea una-n freza, alta data nu mai venea la cerut de bani de gaz. Tot noi ii incurajam. Eu daca n-am bani de benzina stau acasa, nu ma las in baza smecheriei.

Taraboste spunea...

Posibil ... dar asta incurajeaza si in timp practica se poate raspandi. O sa ajungem sa fim agasati de astfel de specimene asa cum se intampla la semafoare cu spalatorii de parbriz. Nu mai dau de mult bani cersetorilor. Uneori mai dau produse (o paine, o conserva, etc)

Taraboste spunea...

Pun pariu ca nu benzina era problema ci doar pretextul. Comportamentul aluia cu Ravul mi s-a parut ca o invitatie la jav. Sunt aproape sigur ca stia ca este doar a smecherie de 2 bani, dar totusi i-a dat curs.

tractari bucuresti spunea...

Cersesc ca sa-mi cumpar limuzina.

Taraboste spunea...

Sunt si de astia :)

Narcis spunea...

@Taraboste: a cerut putin baiatul macar din puctul asta de vedere sa-l apreciem :)

Ursu' Brun spunea...

Bagati un ochi aici:
http://www.youtube.com/watch?v=qdsU2qkxz5s
N-a inventat romanul nici apa calda, nici roata, nici cershitul la semafor ca sa-si ia Mertz. Iar martzea se preface ca are sindromul Tourette.
Deci? :o)

Taraboste spunea...

Poate nu-si iau chiar spalatorii Mercedes, dar cei care-i pastoresc cu siguranta o fac.

Taraboste spunea...

Da, se vede ca are cei sapte ani de-acasa ... restul ii cam lipsesc :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza