joi, 9 august 2012

Basescu, strategie sau intamplare?

Taraboste - Basescu, strategie sau intamplare?
Analizand actiunile politice si mediatice ale USL din ultimele luni si frenezia cu care au reusit sa-si submineze pozitia solida pe care se aflau dupa alegerile locale, ma gandesc daca Basescu nu a premeditat tot acest scenariu, incepand cu numirea lui Ponta ca Prim Ministru.




Daca analizam la rece situatia, PDL era in corzi dupa locale si parea imposibil sa-si imbunatateasca pozitia pana la alegerile parlamentare din toamna, mai ales ramanand la guvernare.

Singura sansa a PDL era sa scoata la inaintare "locomotiva" partidului, care a reusit sa ridice intotdeauna procentele PDL inainte de alegeri. Ca atare se impuneau doi pasi indispensabili si interconectati:
1) Renuntarea la guvernare si inmanarea fotoliului de PM catre USL;
2) Suspendarea lui Basescu si activarea acestuia pe scena bataliei politice.

Sunt aproape convins ca Basescu a sperat ca USL sa atace guvernul Ungureanu prin motiune de cenzura si ca acesta sa cada asa cum sunt aproape convins ca a sperat ca USL sa-l suspende si sa-i dea ocazia unei lupte politice.

USL a muscat momeala ...

Si uite ca toate acestea s-au intamplat, ca Basescu a iesit la inaintare si a reusit sa reziste atacului concertat al USL, USL care reuseste totodata sa faca greseala dupa greseala dand munitie pentru intarirea ofensivei si pozitiei lui Basescu.

Sunt convins ca evolutia din ultimele luni este de natura sa consolideze pozitia lui Basescu si pe cea a PDL, fiind totodata singura strategie care putea ridica PDL de la pamant, dupa lovitura localelor.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Basescu, indiferent cat de controversat este, cu bune si cu rele, ramane cel mai puternic om politic al ultimilor 22 de ani. Il cred capabil de o premeditare a celor doua actiuni USL si pare intradevar o optiune reala de revitalizare a PDL. De vazut daca nu se trasnforma in bumerang si nu se trezeste cu o lovitura la intoarcerea acestuia.

Taraboste spunea...

Deja Ponta si ai lui au luat-o prea rau pe aratura sa le mai reuseasca ceva. 100% Basescu revine la Cotroceni.

Anonim spunea...

8,67% PDL azi 22.08.2012 , sondaj proaspat , frige , USL 64,36% , la intrebarea cu cine votati la Parlamentare...:)

Taraboste spunea...

Pot sa te intreb unde s-a facut sondajul? Cred ca doar daca baza de evaluarea a fost una dintre localitatile cu 200% prezenta la vot pentru referendum ar scoate USL un astfel de scor la parlamentare.
Nu cred ca USL va mai colecta peste 50%.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza