miercuri, 15 august 2012

La stomatolog doar cu recomandare

Sotia avea ceva probleme stomatologice si pentru ca o incursiune la un cabinet presupunea realizarea unei investitii importante a tot amanat demersul.

In cele din urma acum cateva luni si-a luat inima in dinti si a batut la usa a doua cabinete pentru evaluare. S-a lasat incantata de oferta atractiva si mediul profesional afisat de catre unul dintre cabinete si a purces la drum plecand de la un deviz care ajungea la cca 5-6000 lei.

Dupa vreo 3 luni in care au fost rezolvate cca 20% din probleme, bugetul era consumat deja mai bine de jumatate, iar cand s-a pus problema unei actualizari a costurilor discutia a luat o intorsatura aparte. Preturile initiale pentru implanturi, coroane, lucrari nu mai erau aceleasi, pentru ca vezi doamne se impun produse si lucrari de calitate si nu se preteaza la implanturi de 1000 lei (de ce le-au mai propus in prima faza?). Au fost constatate in timpul celor 2-3 luni si alte probleme grave care necesitau alte interventii si costuri pe masura.

Una peste alta, de la un deviz de 5-6000 lei s-a ajuns la unul de 5-6000 Euro, o diferenta deloc de neglijat.
Bineinteles ca in fata acestei realitati sumbre care arata ca trebuie sa investeasca in dantura o mica avere, sotia a facut ce trebuia sa faca de la bun inceput si anume sa mearga la un cabinet stomatologic recomandat de cineva, cu "intrare" la stomatolog. Structura devizului nu a suferit mari modificari, dar costurile sunt cu cca 30% mai mici.

Concluzii:
+ Nu lasa pe maine tratarea problemelor dentare de azi;
+ Fiecare zi care trece intre problema dentara si tratarea ei duce la costuri mai mari;
+ Obtine o evaluarea a problemelor dentare din cel putin 3 surse (mai ales daca sunt grave);
+ Alege un cabinet stomatologic pe baza unei recoamdari, nu "la rece".

Dentistii incearca sa minimizeze importanta costurilor in prima faza pentru a te convinge sa intri pe mana lor, mizand pe faptul ca odata demarat tratamentul n-o sa te opresti la jumatatea drumului, cand afli realitatea dura a adevaratelor nevoi medicale si adevarata amploare a costurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza