marți, 5 februarie 2013

Momentul zero in UFO-logia moderna

Dupa cum poate stiti, ma preocupa subiecte precum UFO-logia, paleoastronautica si mai tot ce tine de subiectul privind existenta unor civilizatii extraterestre capabile sa parcurga bariera de netrecut (cu tehnologia pamantana conventionala) a imensitatii spatiului cosmic, interstelar si intergalactic.

Avand in vedere pasiunea mea pentru acest subiect se impune sa aduc in discutie si momentul zero in materie de UFO-logie moderna (dupa parerea mea), anume anul 1989 cand Bob Lazarus a initiat o serie de dezvaluiri incredibile privind cercetarile guvernului SUA pentru reproducerea si intelegerea unor tehnologii extraterestre provenind de la aeronave recuperate in urma unor incidente.

Bob Lazar

Bob Lazar (numele sau complet este Robert Scott Lazar) a lucrat ca fizician in vestita Area 51 in anii 1988 si 1989, in cadrul unui proiect strict secret, S4, care avea ca obiect retroingineria, demersul de a reproduce o tehnologie plecand de la intreg si "demontand" componentele pentru a o intelege.

Area 51 este localizata in Groom Dry Lake, Nevada, o baza aeriana in mijlocul unui desert, cu masuri extreme de securitate, echipamente electronice pentru supraveghere audio si video in teren, echipe de interventie la nivelul solului si avioane si elicoptere pentru ineterceptare. Asta pentru ca aici guvernul SUA testeaza ultimele tehnologii in materie de aparate de zbor, iar ceea ce este si mai interesant, tot aici desfasoara activitati de cercetare in materie de tehnologii extraterestre recuperate.

Multi pun la indoiala declaratiile lui Bob Lazar, guvernul SUA a negat faptul ca l-ar fi avut drept angajat, dar totusi numele sau aparea in cartea de telefon a bazei aeriene, iar un ziar local "Los Alamos Monitor" publicase anterior un articol despre fizicianul Bob Lazarus care impreuna cu un cercetator NASA testa o masiana cu motor cu reactie in 1982, masina care depasise viteza de 320 Km/h. In articol Bob este numit "un fizician care lucreaza in cadrul Los Alamos Meson Physics Facility. Mai mult, dupa mediatizarea declaratiilor sale, Bob a fost supus unui set de teste cu detectorul de minciuni si le-a trecut cu bine pe toate.

Dintre relatarile sale, una dintre cele mai interesante este cea in care explica sistemul de propulsie al navei in a carei cercetare era implicat in zona S4 din Area 51.

Descrierea sistemului de propulsie al unei nave extraterestre

Bob Lazar a trecut cu brio testele cu detectorul de minciuni

Exista, inca, destul de multe materiale pe UTube, in cadrul carora Bob Lazar prezinta diverse informatii despre Area 51, despre activitatile desfasurate acolo, proiectele in care a fost implicat si secretul absolut care invaluie activitatea cercetatorilor cooptati de catre guvernul SUA. Este suficient sa introduceti pe UTube numele lui pentru a gasi o parte a acestor materiale.

Celor interesati de o prezentare detaliata a actiunilor lui Bob le recomand sa acceseze acest link.

14 comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

Omul stie ce stie..Pacat ca multi inca sunt sceptici in privinta extraterestrilor..

Taraboste spunea...

Cel putin pe noi nu ne va surpinde momentul :D

bucuros spunea...

dumnezeu, masoni, extraterestrii, iluminatii.... sunt subiecte de evitat pentru ca provoaca numai certuri. sincer, asta e adevarul.

Taraboste spunea...

Asta este ... fiecare cu optica sa asupra lucrurilor. Dupa mine un lucru este cert ... suntem prea marunti (cei mai multi) pentru a putea percepe imaginea de ansamblu a societatii umane si toate parghiile vizibile si mai ales "invizibile" care anima aceasta societate.

Intuneric spunea...

@DoarBaiaMare: cateodata, ignoranta e o binecuvantare. Oricum, din punctul meu de vedere, e la mintea cocosului ca nu suntem singuri in univers. Nimic in natura nu exista doar asa, de amoru' artei.

@Taraboste: intr-o oarecare masura am mostenit si eu de la taica-miu interesul pentru ufologie. Insa, de cand m-am impacat cu gandul ca extraterestrii exista, iar unii pamanteni se dau de ceasul mortii ca sa ascunda asta, parca mi-a mai trecut :)))

raul rual spunea...

Si eu care credeam ca esti pasionat de arheologie... :))

Anonim spunea...

Si eu sunt pasionata de OFOlogie si extraterestrii, ca de-aia si vand ozeneuri!:)) Sper sa apuc ziua cand se va recunoaste oficial ca am avut si avem contacte cu civilizatii extraterestre.Si nu pot sa cred ca doar simpla curiozitate impinge niste natiuni potente sa cheltuie o gramada de bani pe cercetari spatiale sau acceleratoare de particule care sa recreeze BigBang-ul.

amiralul spunea...

foate interesant primul clip. chiar am tras o injuuratura fiind nevoit sa il intrerup 2 minute. observ ca este din 1991. asta inseamna 22 de ani. abia stept sa vad clipuri din zilele noastre desi nu cred ca or sa apara prea curand. trebuie sa fi avansat ceva tehnologia asta in 22 de ani. mai ales cea extraterestra.

raul rual spunea...

s-ar putea ca ei, extraterestrii, sa ne fi luat pe noi, romanii, drept exemplu. de asta nu avanseaza.

Taraboste spunea...

:) Am dorit sa fie clar pentru toata lumea :D

Taraboste spunea...

Lucrurile par a se precipita in media ... De unde pana acum cativa ani gaseai cu greu informatii pe tema asta, acum problema civilizatiilor extraterestre este mult mai mediatizata.

Taraboste spunea...

Cred ca multe din aparitiile OZN din prezent nu mai sunt de natura extraterestra ... Dar tot OZN-uri raman ... :)

Taraboste spunea...

Nici eu nu mai sunt la fel de inveterat ca acum 10 ani, asta poate si pentru ca informatiile circula mai usor ... Plus ca trebuie sa mai si muncesc, sa am grija de familie, rate, facturi :)

Taraboste spunea...

Poate-ti faci timp sa vezi si filmarile marturiilor lui John Lear ... este un bun prieten al lui Bob Lazar.
Am scris mai demult despre el si am linkuit si filmarile.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza