vineri, 16 noiembrie 2012

Inaugurare parcare Universitate - parcagii ameninta cu proteste

Primaria Municipiului Bucuresti a reusit sa duca la bun sfarsit proiectul pentru realizarea unei parcari subterane in zona Piata Universitatii dupa aproape doi ani de la semnarea contractului. Inaugurarea a avut loc ieri, cu o intarziere de cateva luni, muncitorii tragand la smotru cu o ora inaintea deschiderii oficiale.

Parcarea mult visata (foto)

Proiectul a presupus o investitie de 10 milioane euro si ofera bucurestenilor 425 de locuri de parcare la un tarif de 2.5 lei/h in cursul saptamanii, pe timpul zilei si 1 leu/h seara si in weekend. PMB ofera o perioada de incercare soferilor, care au acces gratuit in parcare pana la sfarsitul acestei luni, si 2h parcare gratuita in cursul lunii Decembrie, 2012.

Demersul PMB nu a ramas fara ecou, parcagii profesionisti in zona Universitatii amenintand cu miscari de protest, pentru ca Oprescu le strica piata. Unde mai pui ca primarul general a si facut cateva declaratii razboinice, dorind sa-si protejeze investitia pentru o amortizare cat mai rapid:

"Fiecare face ce vrea si parcheaza pe unde ii vine ... nu se mai poate asa", a declarat SO.

Spiritele se incing in randul parcagiilor (foto)

Liderii parcagiilor contra-ataca: "Suntem nevoiti sa reducem tarifele pentru a face fata concurentei neloiale din partea PMB. Nici nu vreau sa ma gandesc cum vom trece peste sarbatori cu utilizarea gratuita a parcarii subterane" ... "Analizam toate optiunile dar cred ca singura sansa este sa ne cerem drepturile in strada, prin organizarea unor proteste in fata PMB, a guvernului si presedentiei. Asa ceva nu se poate intr-o tara civilizata ... sa-i iei omului painea de la gura in vremurile astea de criza?", a incheiat el.

20 de comentarii:

Bucur spunea...

in sfarsit ne apropiem de civilizatie usor usor

DoarBaiaMare spunea...

Un pas mic pentru Bucuresti, dar un pas mare pentu soferi :D

amiralul spunea...

f misto proiectul. sa-mi bag pula in mama lor de parcagii. cum pizda masii sa se vaite atata timp cat au cumparat terenurile de la primarie pe spaga si bani de nimic si ani de zile au facut bani fara sa miste un pai? sa lase parcarile free cum e normal.

de ce trebe sa platesc eu parcare lu X ca a fost el prieten cu Y si a cumparat tarlaua de la primarie? cica sa le ia painea de la gura de sarbatori... dar ce pastele mamii lor muncesc ei pt painea aia ma? da-i in cacat de tigani

silavaracald spunea...

Foarte bine face PMB. Pana la urma, e din banii oamenilor, asa ca e firesc sa fie preturi mai lesnicioase.
Despre parcagii nu-mi prea pasa. Au inchiriat niste terenuri si practica niste preturi de te doare bila. Nici macar nu pazesc masinile parcate, astfel ca eu mi-am gasit-o pe a mea zgariata. Atunci de ce mai trebuie sa platesc?...

Taraboste spunea...

Sa speram :)

Taraboste spunea...

E mai mult decat nimic ... dar cererea este imensa :)

Taraboste spunea...

Man, aia care au cat de cat acte mai sunt cum sunt ... Eu am boala pe "parcagii" adhoc, aia de se auto proclama sefi de tarla pe strazi unde nici n-ai avea voie sa parchezi in mod normal :)
Tot aia care te ameninta ca-ti zgarie masina daca nu le dai "taxa de protectie".

PS: am o rugaminte ... fara organe genitale in comentarii :) TY

Taraboste spunea...

Dar de parcagii tuciurii ce sa mai zicem ...?

Unknown spunea...

:)) Oprescu in razboi cu parcagiii. Cam asa ceva.
Mie imi place ce le-a facut Oprescu.

ion spunea...

La ce groapă era acolo, mă aşteptam la mai multe locuri :-??

Taraboste spunea...

Sper sa nu se rezume la a-si proteja "teritoriul", investitia de la Universitate, pentru ca acolo este doar o mica parte din ceea ce inseamna mafia si reteaua parcagiilor de profesie.
Oricum este un bun inceput in materie de parcari.
Greu, tarziu, cu chinuri, dar "copilul" a vazut lumina zilei ... sper sa nu raman singur la "parinti" :)

Taraboste spunea...

Asta-i alta discutie :)
Oricum zona era folosita la nivelul strazii ca parcare si cred ca intrau intre 100 si 200 de masini ... practic a dublat utilizarea zonei dar a si dedicat piata strict accesului pietonal.
Zice ca va aduce o cafenea buna in areal ... La ce spatiu e acolo poate sa aduca 10, nu una, si nu doar cafenele ...
Are potential zona si ar putea concura centrul vechi ...

Anonim spunea...

Buna ziua!

Fotografii reale si imagini video cu parcarea finalizata, gasiti pe situl nostru (4m romania), firma specializata in aplicare de rasini sintetice, societatea noastra fiind cea care a aplicat rasinile pe pardoseli, pereti si stalpi la aceasta parcare.

link: http://www.4m-pardoseli.ro/proiecte/parcare-subterana-in-piata-universitatii

Cu stima,
Echipa 4m Romania

www.4m-pardoseli.ro

Taraboste spunea...

Felicitari :)

Daca doriti, putem face un material de prezentare pe blog a lucrarilor de la Universitate.

Anonim spunea...

Parcările subterane aduc o serie de foloase:

1. Eliberează traficul de suprafaţă prin eliberarea a cel puţin o bandă pe sens, care era utilizată mai înainte pentru parcări. (Până prin 2004, Bd. Magheru avea 2 benzi mai puţin, fiindcă parca lumea pe unde apuca pe laturile lui.)

2. Prin eliberarea traficului, viteza medie de deplasare creşte şi timpul de stat ca momâia la semafoare se reduce, deci scad consumul de carburant şi poluarea. (Culoarea cenuşie a clădirilor din Piaţa Gării de Nord de dinainte de inaugurarea podului Basarab şi praful fin care plutea în aer şi se depunea ca o ţărână au legătură cu 110 ani de stat în trafic în acest loc.)

3. Abonamentul la parcare e o sursă de venit sigură pentru Primărie. (400 de locuri la Universitate, 1000 la Teatrul Naţional, alte 320 în construcţie, abonament de 300 RON/lună înseamnă 516 000 RON pe lună.)

4. Posibilitatea de a lăsa maşina în subteran o protejează de intemperii, golani, o parte din hoţii de antene, oglinzi şi roţi.

Din aceste 4 motive, Răposatul Ceaşcă, pe vremea când nu se porcise de tot şi încă mai credea că e un şef politic modern, a decis construirea unor parcări subterane (Teatrul Naţional, Obor, complexe comerciale de cartier).

Ceea ce se face acum nu e decât reluarea unui proiect care fusese raţional la vremea lui.

~Nautilus

Taraboste spunea...

Una peste alta nu este un lucru rau :)
Crezi ca finalizeaza si autostrada suspendata :)?

Anonim spunea...

Da. Sunt convins că autostrada va fi finalizată.

Inaugurarea ei va avea loc în ziua în care va zbura porcul.

~Nautilus

Taraboste spunea...

Asa am zis si eu :) dar la cat de rapid evolueaza stiinta ... sa nu scoata cercetatorii britanici un porc modificat genetic, cu aripi de gasca :D

victor spunea...

romanii nu meritam sa traim civilizat, mai intii educatie , civism si obligatii( nu avem doar drepturi,fiecare cetatean care iese pe strada crede ca are prioritate fata de ceilalti si lui i se cuvine totul, nu e asa, trebuie sa venim toti cu aportul propriu pentru binele tuturor )... stim doar sa ne certam sa injuram sa claxonam si daca ni se atrage atentia (-pai ce ma invatati voi pe mine !), nu meritam instalatiile de acolo din parcare. vizavi de parcangii de ocazie , sai elimine organele abilitate

Taraboste spunea...

La final ai prins chintesenta problemei ... organele abilitate, statul, legile, aplicarea lor, respectarea lor, tragerea la raspundere, amenzi, inchisoare ...
Daca circuitul asta ar functiona in societatea romaneasca educatia ar veni pe parcurs, chiar si prin creerea unor automatisme in randul masei animalice din care este formata.
Pentru ca aici este marea problema ... pentru ca omul sa respecte reguli, norme, principii, etc, trebuie fortat intr-un fel sau altul sa o faca.
Tu crezi ca in tari ca Anglia, Germania ar mai fi atata ordine si disciplina daca autoritatile nu si-ar face treaba (poate n-ar fi chiar haousul de la noi, dar nici ce au acum n-ar mai fi).

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza