sâmbătă, 20 octombrie 2012

Totusi mai exista speranta

In Romania anului 2012, in care cei care ar trebui sa se ocupe de bunul mers al tarii sunt preocupati doar de lupte politice nesfarsite, in Romania, o tara frumosa care se bucura de un relief si o natura la care altii doar viseaza, dar care este codasa in privinta turismului, in Romania, care era odata granarul Europei si care astazi a ajuns sa importe cereale, in Romania, care odata era acoperita de paduri nesfarsite si nebatute de piciorul omului, dar care astazi sunt defrisate frenetic pentru imbogatirea unora in detrimentul unei intregi natiuni ... in aceasta Romanie mai exista totusi speranta pentru un viitor mai bun.

Colectăm hârtie să plantăm 1 milion de copaci

Daca reusim ca societate sa constientizam in sufletul celor mici dragostea pentru natura, pentru valorile umane, pentru acest pamant stramosesc, poate ca Romania mai are o sansa ...

Dar cum lucrurile trebuie sa aibe un inceput, un element declansator, Zibo sustine campania Scoala pentru o Romanie verde, cu indemnul Colectăm hârtie să plantăm 1 milion de copaci, o campanie care are efecte multiple:
+ Promovarea in randul elevilor si al parintilor a ideii de reciclare si protejare a naturii;
+ Suport pentru elevi si parinti prin rechizitele puse la dispozitie;
+ Sprijinirea naturii prin plantarea celor 1,000,000 de copaci :).

Este incurajator ca in Romania exista oameni care se gandesc si la natura, la protejarea si salvarea ei, la reciclare si camapanii de constientizare a nevoii ca noi toti trebuie sa punem umarul la salvarea padurilor si apelor tarii noastre. Romania nu este a noastra, este a urmasilor urmasilor nostri, si trebuie sa avem puterea de a le lasa mostenire mai mult decat munti despaduriti si ape poluate :).

Zibo nu este la prima isprava de genul asta, organizand si o campanie de colectarea a deseurilor plastice, Colectarea de PET-uri de Aqua Carpatica.

Impreuna putem reinventa Romania si ne putem bucura cu adevarat de frumusetea naturii!

Daca-ti place initiativa Zibo, da un share pe Facebook sa afle si altii :)

10 comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

Unul dintre cele mai misto campanii...Sustin campania 110% :)

Taraboste spunea...

Da, super initiativa ... ma voi interesa si eu daca pot ajuta mai mult.

ion spunea...

îndrăzneaţă idee. cel puţin punctul 3. merită felicitări, oricum!

silavaracald spunea...

Intru și eu, meștere.
Sunt bune cauzele astea, dar nesusținute de exemplul personal, rămân doar niște exerciții pasagere de socializare.

Taraboste spunea...

Da ... nu auzisem de Zibo pana acum, dar se pare ca au deja un istoric in materie de campanii pentru sprijinirea naturii.

Taraboste spunea...

Bravo, ma bucur. Ca bloger cel mai facil in prima faza este sa postezi un baner care sa informeze cu privire la aceasta campanie. Mai departe, depinde de posibilitatile si putinta fiecaruia.

vienela spunea...

Eu mi-am propus ca in primavara sa caut in Ploiesti, sa vad daca avem vreo organizatie in care sa intru ca voluntar, pentru a sprijini intr-un fel natura, copacii si viata.

Taraboste spunea...

Nu-i o idee rea.
Poate reusesc sa-ti urmez exemplul :)

Anonim spunea...

In primul rand, multumesc pentru articol.
Apoi sa stiti ca va puteti implica cu totii, pt ca ne-am organizat astfel incat oricine sa se poata implica.
Daca cineva colecteaza minim 500 de kg hartie, trimite email pe eco@zibo.ro si in maxim 3 zile, Zibo prin partenerii sai, va ridica cantitatea respectiva de hartie. In procesul verbal de predare primire, cel care va preda va specifica scoala pentru care face predarea! :)
Si nu in ultimul rand as vrea sa precizez ca Zibo.ro mai are la activ cateva actiuni interesante, organizate la nivel national.
Si amintesc doar 2 dintre ele:
-"Saptamana familiei, saptamana fara V" - in apilie 2013 a avut loc editia a 3a. Bilant: 121.702 copii au intrat gratuit la peste 250 de muzee, gradini zoo sibotanice, in toata tara
-"Flashmob-ul copiilor" - 1 iunie 2012, cu participarea a peste 19.000 copii din 200 scoli. Actiune mediatizata chiar si de televiziuni. La prima actiune s-au "ferit" sa o promoveze :)
Pe www.zibo.ro puteti afla maimulte.

Taraboste spunea...

Felicitari pentru campanii. Sper sa strang si eu 500kg de hartie la serviciu ... :)

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza