vineri, 19 octombrie 2012

Reduceri, reduceri, reduceri ...

50% reducere la pantofii Neolardo, 60% reducere la sacoul Raza, care da mai mult ... 80% reducere la gama de pantaloni M&H.


Stiam ca perioada reducerilor este reglementata legal si ca nu poate depasi 45 de zile, de doua ori pe an, la alegerea comerciantului: o prima campanie se poate derula in perioada 15 Ianuarie - 15 Aprilie, iar a doua campanie in perioada 01 August - 31 Octombrie. Nu stiu cum se face, dar anul asta s-au tot repetat ciclic perioadele astea si nu prea am mai avut parte de lunile din mijlocul anului, pentru ca eu unul am vazut afisate reduceri toata vara, in mai toate magazinele.

Si am asa un feeling ca nu se respecta nici celelalte doua reguli de baza in privinta campaniilor de reduceri, anume:
+ regula care spune ca in respectivele perioade se pot comercializa cu reduceri doar pordusele soldate, care se afla in stocul magazinului cu cel putin 15 zile inaintea inceperii campaniei de reduceri, nefiind permisa reaprovizionarea cu produsele care se vad ca solduri, reduse;
+ faptul ca vanzatorul trebuie sa aibe achitate catre furnizori stocurile declarate ca solduri cu cel putin 30 de zile inaintea demararii campaniei de reducei.

Nu inteleg lipsa de reactie din partea autoritatilor care nu iau masuri impotriva comerciantilor care incalca regulile campaniilor de reduceri intr-o maniera vadita si ostentativa. Faptul ca nu se mai respecta nici o regula are repercursiuni asupra noastra, a comparatorilor, pentru ca foarte multi comercianti profita de ambuscada preturilor pentru a "lua ochii" clientilor cu reduceri aparent spectaculoase, dar care de cele mai multe ori ascund aceleasi preturi care ar fi fost afisate pe etichete in mod normal.

Reducerile au devenit o inselatorie!

Mai este si aspectul subiectiv al problemei, mai ales pentru noi, barbatii ... De cate ori nu a venit sotia sau prietena cu o noua achizitie si cu urmatoarea replica pe buze:

"Uite ce ghete mi-am luat! Erau reduse 50% ... Uita-te pe eticheta, de la 5 ml la 2.5 ml. Super afacere, trebuia sa le iau!" ????

6 comentarii:

Reduceri spunea...

Pai cu reducerile online nu-i nici o inselatorie. Mereu gasesti oferte sub pretul "normal" al pietei. Mi-am luat un cooler redus de la 410 la 350 lei. Trebuia sa-l iau??? :D

dB spunea...

Of, reducerile! Am vazut acum cativa ani la Stefanel un pulover care mi-a placut si i-am retinut pretul; stiam ca in cateva zile incep reducerile si am revenit. Surpriza a fost imensa cand am vazut ca pe eticheta se schimbase pretul initial neredus, iar pretul de vanzare redus era de fapt pretul vazut de mine inainte. Mi-am promis ca nu mai calc prin Stafanel si m-am tinut de promisiune!

Unknown spunea...

Sunt si astea cu dus si intors ;)
Uneori sunt...alteori doar o inselatorie, cum bine spui si tu.
Acolo sus, nu trebuia H&M? Intreb :)

Taraboste spunea...

Cred ca se dau si on line destule tepe... Reducerile on-line mi-au scapat din vedere. Nu ar trebui sa se supuna acelorasi reguli privin perioada de aplicare, etc?

Taraboste spunea...

Exact tipul de reducere la care ma gandeam cand am zis ca se fac inselatorii. De-asta am un gust amar cand vad reduceri pe toate gardurile... Totul e la juma' de pret de la o vreme, dar nu stiu cum se face ca tot nu-ti permiti sa cumperi ...

Taraboste spunea...

:) da, da, si in loc de Neolardo ..., sau Raza ... :D N-am vrut sa fac trimitere directa la un magazin anume.
De-asta este normal ca reducerile sa se practice in anumite perioade, pentru a avea un termen real de comparatie.
Stii pretul in ziua X, iar peste 5 zile cand incepe sezonul de reduceri poti compara preturile si-i prinzi rapid daca sunt reduceri din "pix" sau reale.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza