luni, 8 octombrie 2012

Reclama sufletul comertului, iar comertul sufletu'


Timp de cateva saptamani am sondat piata on-line pentru a identifica o tableta la un raport pret-calitate bun. Utilizarea de baza urma sa fie pentru rularea unor desene animate pentru prichindei in timpul calatoriilor cu masina, dar urmaream si unele scopuri ascunse :D (mai ales fata de sotie) ... browsing printre picaturi, eventual chiar un joc atunci cand tableta nu ar fi fost exploatata de cei mici.

Dupa indelungi cautari m-am oprit la E-Boda si am cumparat direct de la ei o tableta care sa permita inclusiv conectarea unui modem USB pentru acces internet. Mai mult, am ales tableta lor pentru ca se laudau cu o lista nesfarsita de modemuri 3G compatibile, iar in aceasta lista erau si doua modemuri pe care le detineam deja (unul Orange si unul Digi) ... "mi-a pus Dumnezeu mana-n cap" ... mi-am zis.

Toate bune si frumoase, cumpar tableta, insa in momentul la care am incercat sa conectez modemurile 3G, compatibilitate zero … Tunete si fulgere … Cauta zile-n sir metode si variante de a configura tableta pentru a face lucrurile sa mearga, ca doar modemurile erau in lista de compatibilitati, ce darcu’… nu fac eu ceva cum trebuie …

Am sapat pe net pentru informatii … nimic n-a mers … Am mers la Orange sa ma ajute cei de la tehnic cu configurarea (ca poate-s nu stiu ce setari de facut) … nimic. Am mers la Digi … nimic. WTF.

Intre timp am scris celor de la E-Boda la suport tehnic, dar cum nu-mi raspundeau, am mers la sediul lor pentru a cere socoteala … si ... surpriza, stupoare, soc, uimire … Tehnicul lor imi taie elanul scurt: cele doua modemuri, desi sunt incluse-n lista device-urilor 3G compatibile nu functioneaza cu tableta. WHAT?

Se pare ca din lista de 10-15 modemuri care erau indicat ca fiind compatibile doar 3 functionau cu adevarat (unul dintre ele era vandut de E-Boda cu 2Ml/buc), lista fiind in fapt o minciuna si o incercare probabil de a te determina sa cumperi produsul (la mine a dat roade ...).

Am reusit sa scap de tableta pentru ca oricum nu era chiar ce-mi doream si acum m-am decis sa merg pe mana unui magazin online cu traditie precum Oktal. Uitasem de dedicatia si experienta lor in comertul electronic. Dupa lovitura primita de la Eboda cu pacaleala privind modemurile 3G, voi apela la un magazin care-si respecta de ani de zile promisiunile fata de clienti, fara a incerca sa-i pacaleasca. Nu de geaba are Oktal sloganul “Promisiuni respectate. Din 1999”.

Asa ca-mi voi cauta o tableta pe magazinul online al Oktal. Cu siguranta voi gasi ce caut si voi putea avea incredere ca nu cumpar doar vorbe ci produsul promis.

Acum va las ca-n weekend plec cu piticii la tara si trebuie sa am pe ce rula cateva episoade cu Mickey Mouse pana ajungem :) Ne vedem la Oktal.

Urmeaza sa inscriu articolul in concursul SuperBlog 2012.

6 comentarii:

DoarBaiaMare spunea...

Eu mi-am achizitionat de la locul de munca o tableta...Si vreau sa iti spun ca m-am trezit cu aceeasi problema..Doar ca intre timp am rezolvat-o..Defapt era vb de producatorul stickului..Era compatibil de la un producator de la altul nu...

Taraboste spunea...

Am acuzat problema cu E-Boda pentru ca cele doua modemuri apar in lista device-urilor 3G compatibile prezentata chiar in tableta !!!! N-am auzit de la cineva pe strada, de la vecinul de bloc, ori un coleg de serviciu.
Cand iti asumi la modul asta lucrurile, ar fi bine sa fie testate inainte.

ion spunea...

:)) ce urât! companie românească e-boda, nu?

Taraboste spunea...

Dap ...

Anonim spunea...

Calitate/pret=0, cand calitate=0

Data viitoare incearca un iPad, Nexus 7, Samsung Galaxy Tab 7/10, Asus Transformer, nu produse no-name cu eticheta schimbata vandute de firme romanesti. Nu mai cauta tablete care se conecteaza la modemuri 3G pentru ca nu are sens: fie iti iei o tableta cu 3G si pui SIM-ul, fie iei o tableta cu WiFi si folosesti router-ul (eventual modul hotspot al telefonului).

Taraboste spunea...

Ai dreptate, dar incercam sa impac si capra si varza ... un pret ceva mai mic 5-600 lei si o calitate medie. Avea wifi incorporat dar foloseam 3G-ul cand nu avea acces la o retea radio.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza