miercuri, 10 octombrie 2012

Iarna, cel mai frumos anotimp

De mic copil am iubit iarna. Era si este cel mai frumos anotimp ... 

In fiecare an asteptam cu emotie prima ninsoare care sa albeasca totul in jur, case, curti, drumuri, paduri, poieni. Totul imbraca strai alb pentru a se bucura alaturi de mine de frumusetea iernii. 

Vacanta de iarna descatusa dorinta si bucuria pleiadei de jocuri specifice anotimpului alb. Bataile cu bulgari erau la mare cautare ... Dupa ce ridicam adevarate cazemate din caramizi de zapada ne razboiam pana cadeam franti de oboseala ... si cat de placuta era senzatia de a te arunca pe spate in zapada afanata, privind cerul senin, brazdat de fumul caselor. A doua zi totul pornea de la capat, dar mutam frontul pe linia derdelusului din deal, intrecandu-ne in viteza cu saniile. Rasete, chicote, rasturnari, vanatai, totul presarat cu bulgari de zapada si trante in omat.

Iarna ...

Dupa 20 Decembrie impodobeam bradul de Craciun si demaram pregatirile pentru colindatul satului ... Cautam traista pentru mere, nuci si alte bunatati, reparam biciul, scormoneam dupa clopotel si in unii ani incropeam un buhai pentru plugusor ... dar de departe cea mai laborioasa era pregatirea stelei. Si undeva in ajun de Craciun pornea euforia colindelor, Buna seara la fereastra ... La fereastra dumneavoastra :), continuam cu Buna Dimineata la Mos Ajun, Plugusorul, Sorcova si incheiam cu Steaua (era ultimul la care participam eu).

Dar ce sa mai zic de bucuria pregatirilor de Craciun, taiatul porcului cand abia asteptam sa-l calaresc si sa-i mananc coada si varful urechilor, pregatirea preparatelor din porc si a prajiturilor si festinul mesei de Craciun, cand desfaceam cadourile primite de la cei dragi.

Frumoase timpuri, frumoasa copilarie ... Iar acum, retraiesc totul prin ochii celor mici, ma bucur alaturi de ei de frumusetea iernii si a sarbatorilor de iarna, doar ca le petrecem la bloc si nu mai au acelasi farmec. La varsta de acum cea mai mare bucurie o am cand alerg cu cei mici in parc prin zapada, cand impodobim bradul de Craciun si ne strangem in jurul lui pentru a ne face cadouri.

Deja am inceput sa ma gandesc la cadourile pentru sarbatoarea Craciunului de anul acesta ... Doua luni trec repede si-mi place sa fiu prevazator. Cu prichindei o rezolv usor la cat de multe jucarii si jocuri se gasesc acum, desi ma bate gandul sa le iau un catelus :). Cu doamna va fi mai dificil si-n fiecare an am aceeasi problema. Dar pentru ca ii plac bijuteriile, mai ales bijuteriile cu cristale, anul acesta voi apela la specialistii Luxury Gifts care-ti pot usura foarte mult cautarea cadoului potrivit pentru Craciun, mai ales ca nu trebuie sa pierzi vremea la cozi, in aglomeratie, nu trebuie sa te lupti pentru ultimul cadou de pe raft, eventual deja vandut, nu ingheti pe drum. Comanzi pe internet prin intermediul magazinului online, de la caldurica si curierul Luxury Gifts ti-l aduce direct la serviciu, pentru ca acasa e batator la ochi.

Un cadou potrivit pentru un Craciun fericit :)

Daca rezolv dilema cadourilor pot astepta linistit venirea sarbatorilor de iarna, derdelusul alaturi de cei mici, deschiderea cadourilor si ciocnirea unui pahar de sampanie alaturi de aleasa inimii ...

Urmeaza sa inscriu articolul in concursul SuperBlog 2012.

5 comentarii:

Adriana spunea...

hehe... credeam ca doar eu am ganduri de concurat :)))

Taraboste spunea...

Incerc si eu ... desi nu ma pasioneaza neaparat naratiunea :)
Ma intereseaza mai degraba stilul ziaristic :D

Unknown spunea...

Si tu esti la superbul...SuperBlog? :)

Taraboste spunea...

Da ... E o buna ocazie sa ma perfectionez in ale blogaritului, ca-s nou in bransa :D

Mayra spunea...

da..:) si eu iubesc iarna, imi aduce numai amintiri frumoase de când eram copil...

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza