miercuri, 10 octombrie 2012

Coreea de N ameninta SUA cu noile rachete intercontinentale

Regimul din Coreea Nord condus de tanarul dictator Kim Jong Un este de-a dreptul amuzant daca in spatele bufonadei orchestrata de acesta n-ar exista tragedia milioanelor de nord coreeni care mor literalmente de foame. Regimul comunist se comporta ca un Don Quijote care se lupta cu morile de vant, amenintand ba Coreea de Sud, ba SUA cu atacuri, razboi, urgii.

Taepodong-2, noua veche racheta intercontinentala Nord Coreeana (foto)

Taepodong-2 in teste (foto)

Ultima gaselnita o reprezinta noile rachete dezvoltate de comunisti, sistemul de rachete cu raza lunga de actiune Taepodong-2, cu capacitatea declarata de a lovi in inima SUA. Dezvaluirea vine ca raspuns la faptul ca pe 07 Octombrie, 2012 s-a semnat un acord intre SUA si Coreea de Sud privind triplarea razei de actiune a rachetelor balistice din dotarea Seulului, la 800 Km. Liderii de la Phenian nu puteau ramane muti la aceasta dezvoltare a capabilitatilor de razboi din tara vecina, propaganda comunista avand probabil la cutie aceasta mareata realizare privind noile rachete intercontinentale, pentru a o folosi intr-un astfel de moment mediatic.

Anuntul comunistilor este privit totusi cu condescendenta, avand in vedere ca ultimele rachete au fost testate cu un insucces total, explodand la scurt timp de la lansare.

Cele doua republici Coreene se afla tehnic vorbind inca in razboi, dupa ce razboiul coreean s-a incheiat in 1953 cu un armistitiu, nu cu un tratat de pace. Data fiind situatia tensionata si interesele geo-strategice din regiune, SUA are cantonate in Coreea de Sud efective militare importante, insumand 28,000 de soldati.

Raza rachete Nord Coreene (foto)

Taepodong-2 cunoscuta si sub numele de Paektusan-2, este o racheta balistica cu doua sau trei trepte, cu o raza teoretica de actiune cuprinsa intre 5,000 si 15,000 Km. Centrul de Studiere a Nonproliferarii a estimat raza reala de actiune la 6,000 Km.

Tehnologia Nord Coreeana pentru dezvoltarea Taepodong 2 este testata inca din 2006, dar pana in prezent nici un test de zbor dintre cele trei teste derulate in anii 2006, 2009 si 2012 nu s-a incheiat cu succes.

5 comentarii:

Adriana spunea...

S-a intors lumea cu susul in jos.. pe bune acum...:|

ion spunea...

cu toată pregătirea nord-coreenilor, nu ar avea nicio şansă într-un eventual conflict. sunt mult prea închişi.

Taraboste spunea...

China. Este umarul pe care se sprijina comunistii coreeni. Fara suportul vecinilor nu mai faceau atata gat. Exact ca slabanogul de pe maidan care se da mare bataus pentru ca e protejatului unui smardau adevarat si are spatele asigurat :D

ion spunea...

adevărul e că i-ar cam conveni chinei să iasă sua rău.

Taraboste spunea...

Sta la cutie China si asteapta o reactie in cazurile Iran, Siria, poate-i iese si ei de-o shaorma.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza