vineri, 9 noiembrie 2012

Drona americana atacata de aviatia iraniana in Golful Persic

SUA au dat publicitatii informatii privind un incident petrecut in urma cu o saptamana in zona Golfului Persic, cand o drona americana care desfasura o misune de rutina pentru supravegherea apelor de coasta a fost atacata de doua avioane iraniene de tip SU-25. In mod surprinzator, dupa doua tiruri executate asupra navei americane, pilotii iraniei nu au reusit sa doboare avionul fara pilot.


SUA afirma ca drona zbura la 16 mile nautice de coasta iraniana, in apele internationale, care incep la 12 mile de tarm. Incidentul agita relatiile deja incinse dintre SUA si Iran si vine pe fondul evenimentelor de anul trecut cand o drona apartinand CIA a fost doborata in tipul unui survol al spatiului aerian iranian.
.

Este primul caz in care aviatia iraniana deschide focul asupra unei drone apartinand armatei SUA, reprezentantii administratiei americane reclamand situatia catre puterea din Iran prin intermediul canalelor diplomatice. Iranul inca nu a prezentat un raspuns oficial.

Pana acum Obama a rezistat presiunilor uriase venite atat din partea Israelului cat si din SUA pentru declansarea unor actiuni militare impotriva Iranului, presedintele american limitandu-se la aplicarea unor sanctiuni economice, care au fost inasprite chiar in cursul acestei saptamani. Totusi, Obama a afirmat in repetate randuri ca SUA vor face tot ceea ce trebuie pentru a impiedica Iranul sa dezvolte capacitati militare nucleare, toate optiunile viind deschise, inclusiv cea militara.

Sursa: www.reuters.com

8 comentarii:

george spunea...

cu ce avioane or fi atacat aia drona daca nu au reusit sa o doboare ? :))

amiralul spunea...

ia mai da-i in masa si pe astia cu drona lor cu tot. ca isi baga nasu peste tot. au impresia ca li se cuvine tot si ca au voie sa faca orice. ete ca nu le merge peste tot. atata se infoaie in pene ca democratia domne, ca americanii sunt miezu din dodoasca dar uita ca defapt tot europeni sunt si ei la origine. sunt atat de imbecili incat se considera o rasa aparte "americana". pai de und eba? ca acu 300 de ani nu exista nimeni acolo. au construit tara aia pe sclavie si acuma se si mandresc cu treaba asta. da-i in cacat

Taraboste spunea...

Cu Suhoi 25 (2 bucati) ... este si asta o buna intrebare pe care si-o pun inclusiv americanii: de ce n-au doborat drona?
Probabil ca n-au vrut sa riste o reactie directa din partea SUA ... Si probabil ca intradevar nu erau in apele teritoriale iraniene.
Au vrut doar sa-si arate putin muschii ... cam lasati, dar fac si ei ce pot :D

Taraboste spunea...

Ai si tu dreptate, dar pana una alta prefer stilul lor decat pe-al rusilor sau chinezilor. Cineva trebuie sa fie capabil si sa-si asume si rolul asta de "jandarm" al planetei.
Iar odata cu asta vin si avantaje si dezavantaje. Poate ca avantajele primeaza, dar nu te poti astepta sa actioneze doar de dragul ordinii si disciplinei.
Iar cu europenii s-a vazut in Libia cum sta situatia ... n-au fost in stare sa coordoneze o actiune de doamne ajuta. Tot americanii ne-au scos din rahat, mai pe sub mana.

Anonim spunea...

Eu cred ca astia s-au atacat singuri, sa gaseasca motiv de zanzanie.Si-au daramat ei WTC si au dat vina pe altii, ce mare lucru o jucarie teleghidata!Si avionul prabusit peste Pentagon era tot o drona micuta, de n-a ramas nici urma de el?Ce mi-s mie dragi americanii!!

Taraboste spunea...

The truth is out there :D

amiralul spunea...

pai atunci sa li se deie domne titulatura asta de jandarm al planetei si gata. da cine le-o da inafara de ei insisi? Europa n-a avut interes in Libia stai tu linistit. Europa a avut interes in Romania sa-l tina pe Basescu la putere pentru mizeria aia de vot pupincurist de care au nevoie, nici decum in Libia. Pai ce? Libia e in UE ca sa aiba ei interese? Americanii s-au bagat in Libia din 2 motive: 1 vorba ta sa se infoaie in pene ca is jandarmii pulii profitand de ocazie ca nu dadea nimeni 2 bani pe ce se intampla acolo, sau 2 aveau ceva interese de care noi, pulimea, nu vom afla niciodata. Nu exista nimic gratis pe pamantul asta, din oficiu sau stiu eu cineva care sa faca bine fara interes. Mai ales la nivel asa inalt.

Taraboste spunea...

Suntem oricum prea mici pentru a intelege imaginea de ansamblu. S-ar putea ca nici macar unul ca Obama sa n-o inteleaga ...
Putem emite doar speculatii si putem comenta ca la fotbal actiunea "meciului".

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza